nufry Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Witam, troszkę nie motocyklowe, ale związane z przepisami.. chciałbym kupić samochód i pociąć go, rozebrać na częsci, samochód jest zarejestrowany i ubezpieczony, właściciel chce spisać umowe (nie dziwię mu się) co zrobić aby właściciel nie miał problemów a ja żebym mógł spokojnie rozebrać maszynę, nie chcę go formalnie złomować i wyrejestrować bo za to się płaci, macie może jakiś inny sprawdzony sposób jak to zrobić zeby było dobrze? wgre nie wchodzi zadne przerejestrowanie na mnie itp. Edytowane 7 Stycznia 2007 przez nufry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Stycznia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Przecież jak go nie zezłomujesz to będziesz miał coroczne koszty związane z obowiązkową polisa OC. Jak nie zapłacisz to Ci się UFG doczepi. Musisz zezłomować, wyrejestrować i zgłosić do ubezpieczalni, aby nie mieć problemów w przyszłości...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Dominik, kupiłem MZ ktora nie była opłacana ponad 4 lata i gość mówił, ze nikt sie do niego nie czepiał... myślałem, ze w tym wypadku też da sie to zrobić jakoś tanim kosztem... ile kosztuje zezłomowanie takiego pojazdu?Nie dało by się tak zrobić, że spisuję z właścicielem umowę K-S i nie przerejestrowuje pojazdu na siebie tylko go tne a papiery chowam? czy spisując umowę muszę go przerejestrować i nie ma innej opcji? co się stanie jak nie przerejestruję, ale nie będzie ten pojazd poruszał sie po drodze? Edytowane 7 Stycznia 2007 przez nufry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Witam.Co do konsekwencji związanych z niezarejestrowaniem nabytego pojazdu, to niestety Ci nie pomogę, bo nie wiem.Natomiast w sprawie złomowania mam dość aktualne info, gdyż sam nie dawno chciałem pozbyć się poloneza w ten sposób.W mojej okolicy wygląda to tak, że jak oddajesz do kasacji pojazd kompletny, to dostajesz za niego 100 zł.Jeśli jest zdekompletowany, to za każdy brakujący kilogram dopłacasz od 1 do 10 zł (nie wiem skąd ta rozbieżność).Więc wolałem go sprzedać za symboliczną złotówkę i mieć spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 podobno istnieje mozliwosc sprzedazy na umowe KS ale musi byc zaznaczone "na części" wujek tak kiedys malucha wyrejestrowal i nikt sie do tej pory nie czepia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 podobno istnieje mozliwosc sprzedazy na umowe KS ale musi byc zaznaczone "na części" wujek tak kiedys malucha wyrejestrowal i nikt sie do tej pory nie czepia jeżeli wpisał w umowie na części i nic dalej z tym nie zrobił to go nie wyrejestrował... złomować u nich go nei chcę bo wolę go na złom sam pociąć za wiele wiele większe pieniądze niz 100 zl :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi