Greedo Opublikowano 24 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2003 mam pytanie, wie ktos z Was, jak moge wyprostowac wgniecenie baku w simsonie? Znacie jakis prostu a skuteczny pomysł? :D Wgniecenia mam z przodu z obu stron, i z jednego boku oraz na gorze. Niestety taki kupilem, jakis idiota tak go załatwił :D Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenekm Opublikowano 24 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2003 kiedyś próbowałem pod ciśnieniem ale zamiast się wyprostować to zbiornik sie troche zaokraglił.widziałem kiedyś jak znajomy lakiernik prostował zbiornik, włozył łyche do środka powypychał ile się dało, potem poszpachlował szpachlem aluminiowym, pomalował podkładem i farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 24 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2003 Dokładnie. Acha mój wujek ma swój sposób:-wypełnia zbiornik wodą-za pomocą migomatu dospawuje w miejscu wgniecenia jakis drucik-wyciąga wgniecenie tym drucikiem-odcina go-nakłada włukno szklane i szpachle (włókno do zapełnienia pozostałych wgnieceń, a szpachla na włókno, ponieważ to jest chropowate-finito, czyli malowanie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 24 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2003 a nie da sie tego jakos pretem wypchnac, i mlotkiem pomoc? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenekm Opublikowano 24 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2003 co do metody migomaem może się zdarzyć ze zbirnik będzie przyrdzewiały i wypalis sie dzurka.po młotrku czy precie zawsze zosaja nierówności, nie da się idealnie wypchac zagnieceń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 24 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2003 W ŚM dawno temu był taki artykuł.Trzeba zrobić specjalny młotek - zagięty pręt, na końcu kulka metalowa. Wkładasz taki przez dziurę wlwową i klepiesz pomalutku. W białymstoku jest podobno (nie korzystałem) spec, który tak potrafi wyklepać, że nie potrzeba szpachli.A ile kosztuje nowy zbiornik do simsona? Przecież nie dużo. Poszukaj na giełdach samochodowych, w ogłoszeniach - znajdziesz używkę. Po co się użerać. Rozumiem, jakby był to weteran sprzed 50 lat, ale Sim. Kup i z głowy.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi