wild Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 ...doczekasz sie, zapewniam :icon_eek: jak nie na swoim to na innym rusie :) Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda_Z_Tanowa Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 jak to nie na swoim? koniecznie na swoim!!! nie wolno katować nieswojego sprzeta!!! Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 to jest swieta prawda!!!!! Chcesz se pojezdzic to niestety musisz sobie kupic, zycie jest ciezkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Widze ze odbiegacie od tematu :) Aby bylo w temacie to zapodaje to czym teraz latam http://www.bikepics.com/members/storm007pl/88r65/ Jest to krzyzowka Dniepra MT-12 czyli motocykla z napedem z silnikiem z BMW R 65. W oryginalna ruska rame udalo sie wlozyc silnik z bemy bez modyfikowania ramy. Silnik jest pozeniony z oryginalna skrzynia biegow. Trzeba bylo ja lekko przerobic po przez dorobienie flanszy/ przejsciowki bo jest inny rozstaw mocowania szpilek na silniku.Silnik byl bez osprzetu. Zalozone sa ruskie gazniki k68 Zaplon elektroniczny dorobiony przez firme znana posiadacza ruskow Prameti. Alternator dopasowany Denso z Daichatsu.Sprzeta calkiem milo smiga. Przyspieszenia od na 1,2,3 biegu nie odbiegaja od wspolczesnych motocykli, z pod swiatel bardzo sa zdziwieni kierowcy puszek jak im odchodzi taki "zabytek" :wink: Gorzej jest na 4 biegu bo do skrzyni jest wlozona szybka czworka. Z 3 na 4 jest za duzy przeskok i gwaltownie spadaja obroty - zachowuje sie tak jakby to byl nadbieg. O przyspieszeniach na 4 mozna zapomniec i jak sprzet nie jest rozpedzony pod gorke to pozniej trzeba mieszac biegami 3-4-3-4. Predkosc maksymalna zestawu jaka zmierzylem to 120 km/h przy czym jeszcze chcial isc... Jest problem z ustawieniem ladnych wolnych obrotow wiec brzydko wyje na "wolnych", sa dosyc wysokie. Problem ten wynika pewnie z tego ze nie ma tak kola zamachowego. Sprzeglo jest zamontowane na swego rodzaju wytloczce z blachy.Jest to taka przyjemna ciekawostka przyrodnicza :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda_Z_Tanowa Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) marzy mi sie taki piecyk a na przeszkodzie stoi to co zwykle $$$ ;/ Edytowane 28 Czerwca 2007 przez Magda_Z_Tanowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 marzy mi sie taki piecyk a na przeszkodzie stoi to co zwykle $$$ ;/Serducho nie bylo drogie bo bez osprzetu. Jesli chcesz w teren to nie polecam, trzeba krecic po obrotach. Lepiej jezdzi sie dolniakiem. Na szosy za to rewela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) No storm nie powiem na szosie to kurde z dnieprowym piecem miałem leki problem za tobą nadążyć ele wytrzymał :icon_mrgreen: ps. mam nadzieje że gdzieś ten filmik znajde z tej imprezy, bo nie powiem maszynki mi się podobały a i ludziska spoko :) Edytowane 29 Czerwca 2007 przez motozgrzyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Ostatnio słyszałem patent ze koles sobie załorzył gaz do dniepra czy urala, butla w przyczepie, podgrzewacz parownika na ruze wydechowej i pare takich innowacji i zasuwa:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 był na allegro jakiś rok temu ten Ural z suchej bezkidzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 http://img217.imageshack.us/img217/1011/123321392fl5.jpg chyba o ten chodzi http://img412.imageshack.us/img412/6243/13ez5.jpga ten patent widzieliscie?? Ponoć kręci się to na gaz opałowy, ale ile w tym prawdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Storm007 czasami nie byłeś na zlocie we Wrześni w 2005r? widziałem tam ruska z silnikiem od beemki. Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Chodzi o gaz drzewny-holtz gas, za niemca patent stosowany masowo, bardzo ciekawy patent ale niskkokaloryczny jest to paliwo, sucha destylacja drewna, ale lepszy patent to spirytus, jak na kubie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Np. takie cus... :clap: http://img521.imageshack.us/my.php?image=m72gazjm4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 btw: MOCu gratuliren moderatora :buttrock: tylko nie syp banow, postrachu i ostrzezen .. bo ten usmiech niebieskawo- zielonkawy zniknie.. :clap: Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 a dziekuje, dziekuje, ale mnie zaszczyt kopnal :wink: tak jednego czy dwa bany dla zasady warto wlepic... :buttrock: P.S. Ale nie zasmiecajmy topicu bo mi gora na koniec jeszcze jednego wlepi :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi