Bart3z Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Panowie trochę dużo tych postów tutaj... :icon_question: Możecie mi tak w skrócie napisać co/kiedy/jak/itp.?? :smile: Planuję właśnie sobie sezon :buttrock: Widzę, że z Konina ktoś tez jedzie :crossy: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Panowie trochę dużo tych postów tutaj... :icon_biggrin: Możecie mi tak w skrócie napisać co/kiedy/jak/itp.?? :) Planuję właśnie sobie sezon :buttrock: Widzę, że z Konina ktoś tez jedzie :)To bardzo proste. Początek sierpnia - zbieramy się w Sieniawie /Bieszczady prawie/.Jedziemy trasą Słowacja, Czechy, Polska. Do Polski wjeżdżamy południowo-zachodnim przejściem. Jeden dzień jeździmy po Karkonoszach /możliwe że z dobrym przewodnikiem/. Następnie jedziemy przez nasze Tatry w Bieszczady. Ostatniego dnia zaliczamy pętle bieszczadzkie /możliwe że też z dobrym przewodnikiem/, wieczorem żegnamy się przy ognisku i piwku a następnego dnia rozjeżdżamy się do domów.Noclegi we własnych namiotach na polach namiotowych /bardziej wymagający w kempingach - jeśli będą wolne miejsca/, jedzonko we własnym zakresie i w przydrożnych barach. Generalnie ma to być imprezka nie nadwerężająca kieszeni, bez pośpiechu /tempo bardzo przepisowe do max. 90km/h. Trasa jeszcze w opracowaniu, ale przebiegać będzie jak najbliżej gór po naszej czy tamtej stronie z uwzględnieniem infrastruktury turystycznej zmotoryzowanej i ciekawych widoków i miejsc znajdujących się po drodze. Nie będzie rezerwacji biletów czy czegoś podobnego żeby wejść w jakieś ciekawsze miejsca dla turystów czy zwiedzających /jeśli takie będą wymagane/ tylko liczymy na fuksa a jeśli się nie uda - jedziemy dalej. Ot i cała filozofia. Wymagane są dużo wolnego czasu, fantazja i dobra zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Dzięki shipp za info :) Jak mniej więcej koszt przewidujesz takiej wyprawy i na ile dni?? ;) Miałem jechać do Chorwacji/Czarnogóry, ale niestety nie wyrobię z kasą i szukam czegoś tańszego... :wink: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.las5 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Przelicz sobie mniej więcej kilometry, po parę złotych na pole namiotowe plus to ile zjesz i ile browaru wypijesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Co jest ludziska??? Ustnych deklaracji wiele a na listę nie ma się kto wpisać. Znowu sam z Lucą będziemy podziwiać widoki? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Co jest ludziska??? Ustnych deklaracji wiele a na listę nie ma się kto wpisać. Znowu sam z Lucą będziemy podziwiać widoki? :)przeciez tak jest prawie zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 sierpień to dla mnie za daleko, żeby teraz dawać deklaracje. Przecież to jeszcze pół roku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 sierpień to dla mnie za daleko, żeby teraz dawać deklaracje. Przecież to jeszcze pół roku :biggrin:To nie biuro podróży, przedpłat nie pobieramy ;) Narazie jest już 8 motocykli a temat ruszyłem, bo zaczął spadać na drugą stronę. Znowu można z miesiąc odczekać jeśli nikt nie będzie nic pisać. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.las5 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 ???????????????? I will be there ..... jak śpiewała Britney :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Czasu niby jeszcze sporo ale zleci szybko.Ja tam już się rozglądam za jakimś bagażnikiem, do którego będzie mozna przytroczyć namiot, karimate i śpiwór. Wozić to na tylnym siedzeniu mi się nie uśmiecha bo mam wtedy zablokowane otwieranie kufrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Czasu niby jeszcze sporo ale zleci szybko.Ja tam już się rozglądam za jakimś bagażnikiem, do którego będzie mozna przytroczyć namiot, karimate i śpiwór. Wozić to na tylnym siedzeniu mi się nie uśmiecha bo mam wtedy zablokowane otwieranie kufrów.Zobacz u mnie na chomiku mam kilka "bagażników", może Ciebie olśni i będziesz wiedział, który najlepiej nadaje się do naszych maszyn? Ja nie mogę się zdecydować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Sam nie wiem, może ten pierwszy z Yamachy by podpasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 U mnie też za daleko, aby powiedzieć na 100% czy pojadę...Wiem, że na wakacje wyjadę do pracy, ale czy w lipcu czy w sierpniu to nie wiem :) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.las5 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) W jaki dzień zaplanujemy wspólny start?Ja myślę że w niedzielę 3.08 moglibyśmy się już spotkać, a od poniedziałku rozpocząć naszą wędrówkę.Co wy na to? Czy macie inny pomysł? A może ktoś jeszcze nie ma zaplanowanego urlopu? A żarełko robimy we własnym zakresie, czy może ktoś woli regionalną kuchnię i ma na to wystarczające środki? Edytowane 17 Lutego 2008 przez andrzej.las5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Mnie wszystko jedno. Mam nadzieję nie narzekać na nadmiar wolnego czasu /szczególnie latem/.Na jedzenie nie zamierzam wydawać zbyt dużo kasy i biorę ze sobą kuchenkę, chociaż chętnie spróbuję kuchni regionalnych, spotykanych po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi