Krzych_Olsztyn Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 ja tam jestem za szmatką , płynem, pasta polerska i browarem podczas słonecznego dnia przed domem ;] Moja była ETZ 250 wyglkadała zawsze chyba całkiem niezle ( czysta ) jak myslicie?: http://w1.bikepics.com/pics/2005%5C04%5C18...335056-full.jpg a zacisk chamulca był moją polerską duma przez długi czas :D http://w1.bikepics.com/pics/2005%5C04%5C18...335061-full.jpg ;) 2 dni roboty cięzkiej ale sie opłaciło :) jedyny takiw pl :) pucowanko polerek i chromów to bardzo wazna częsc tego jak nas widza ludzie nie tylko jako " innych" niz wszyscy ludzie , ale jako mających zmysł artystyczny i jako przykład tego jak nalezy dbac o sprzęt od którego zalezy nasze zycie :) . Do tego dodam ze podczas takiego polerowania ;) pucowania można czasem całkiem przypadkowo odkryć jakies drobne usterki techniczne i wycieki i odrazu szybko im zaradzic :cool: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 ej nie doradzajcie pasty tempo do mycia motoru bo ona jest do usuwania rys raczej albo doprowadzania juz przyniszczonej powierzchni do porzadkujak sobie kiedys w poprzednim motorze posmarowalem to potem mi szmatke zabarwilo w kolorze motora wiec ta pasta ma niezle darcie...Święta racja Stan :) Tempo i Automax są pastami lekko ściernymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 ja tam jestem za szmatką , płynem, pasta polerska i browarem podczas słonecznego dnia przed domem ;] Moja była ETZ 250 wyglkadała zawsze chyba całkiem niezle ( czysta ) jak myslicie?: http://w1.bikepics.com/pics/2005%5C04%5C18...335056-full.jpg a zacisk chamulca był moją polerską duma przez długi czas :D http://w1.bikepics.com/pics/2005%5C04%5C18...335061-full.jpg ;) 2 dni roboty cięzkiej ale sie opłaciło :biggrin: jedyny takiw pl :) pucowanko polerek i chromów to bardzo wazna częsc tego jak nas widza ludzie nie tylko jako " innych" niz wszyscy ludzie , ale jako mających zmysł artystyczny i jako przykład tego jak nalezy dbac o sprzęt od którego zalezy nasze zycie :) . Do tego dodam ze podczas takiego polerowania ;) pucowania można czasem całkiem przypadkowo odkryć jakies drobne usterki techniczne i wycieki i odrazu szybko im zaradzic :eek: :eek:Emzetka wygląda jak nówka, brawo :eek: Ale ten króliczek, hmmm... wygląda jakby coś dwuznacznego robił... :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 tym wypicowalem sprzet, motocykl zlalem woda z weza ogrodowego, wypucowalem szamponem TESCO z woskiem hehe no i dalej, pasta K2 ALUCHROM - do czyszczenia wszystkich rodzajow metaliWosk Turtle Wax , czerwony kolor, pisak do opon - Snowman + duzo cierpliwosci najwazniejsze zeby nie zapuscic sprzet, gdy jest dobrze zakonserwowany to nawet gdy sie zabrudzi latwo zetrzec wilgotna szmatka :) Prawdziwe efekty prac widac dopiero gdy sie wytoczy sprzet z garazu w blask slonca... :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość centymetr_sześcienny Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Jeśli chodzi o cudowne właściwości pasty tempo dotyczącej usuwania rys, to z swojego doświadczenia śmiem twierdzić, że są dość wątpliwe. Na mojej "pycie" ;) jest dość sporo mikrorysek. Wyżej wymieniona pasta dodała nim tylko połysku.Produkt jest dość dobry. Staje się genialny jak na szmatkę doda się odrobinę nafty. Efekt taki, jakby się przeglądało w krystalicznie czystym, alpejskim jeziorze :icon_idea: . Choć ryski trzymają się niewzruszone.Do usuwania trudnych do usunięcia nalotów z pyłu, błota, pozostałości okładzin z klocków polecam płyn brudpur. Do dostania w każdym chemicznym. Trzeba jednak z nim uważać, bo jest dość ostry. ps. znacie jakieś magiczne sposoby na czyszczenie szprych? Takie, przy których nie siedzisz 2 dni, a po jednej jeździe wyglądają tak jak przed czyszczeniem. Frustrujące :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heffi Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 nie wiem jak w wiekszych meropoliach - ale u nas w dzirce z tramwajami (szczecin) sa dwie myjnie samoobslugowe - tam sie kupuje zetoniki i chajda na moto z karcherem (nie wiem czemu ktos sie tego obawia - jezeli moto jest dobrze zrobione to nie ma szansy aby elektryka czy lozyska dostaly po tylku) z tym ze nie pryskamy z odleglosci 10-20 cm - bo moze zedrzec lakier lub chromy - tylko z nie mniej niz 50 cm. i takie etapy moto przechodzi: 1. mycie wstepne ciepla woda2. pozniej mycie z szamponem (jak trzeba to uzywa sie do tego rowniez szczotki-u nas sa na stanowiskach)3. woskowanie woskiem goracym4. splukiwanie woda demineralizowana - nie zostawia zaciekow ani sladow po wyschnieciu. cala zabawe wykonujesz samemu i zajmuje to okolo 10min tak robilem i z wildstarem i teraz z klv-lrm i z hd zonkiefekt taki sam jak po 5 godzinnj walce na podjezdzie ze szlaufem gabka pozniej szmatka i na koncu woskiem i polerka.a koszt to okolo 15pln pozdro all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxshadow Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 jako maniak czyszczenia :icon_biggrin: poelcam :- do mycia najtańszy szampon bez wosku a nawet mydło w płynie ( przy założeniu , iż będziemy woskować )- jeżeli nie woskujemy to raczej szampon z woskiem jezlei jednak nie wytrzemy to beda zacieki ( polecam sonax albo turtle wax )- do lakieru nowego wosk sonax extreme ( okolo 50 zł)- lekko utleniony tempo a potem jakas politura - do chromu pasta K2 aluchrom za 6 zł- ircha naturalnapieluchy albo bawełniane koszulki- do szprych sznórówkii........kupa czasu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi