HARPAGAN Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Czy są dostępne nowe silniki do WSK? Jeśli tak to ile może on kosztować? A jeśli nie ma to jaki jest koszt remontu generalnego silnika. Chodzi mi o WSK 125. Dziękuję za pomoc! Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 yyy?! nowe?! co najwyżej w wuesce która stała 20 lat w szopie :Dwymieniasz simeringi i pewnie duzo innych dupereli i masz nowy silnik :crossy:a tak na poważnie-koszty remontu zazwyczaj sprowadzają sie do podstawowych elementów-łożyska,uszczelnienia i ewentualnie wymiana pierścieni.zazwyczaj to wystarczy,jesli silnik byl jeżdzony w miare po ludzku,z zachowaniem jakichs norm jak dodawanie oleju do paliwa :lalag:przejdź sie po sklepach,warsztatach i zrób sobie zestawienie cen łozysk itd. + ceny usług jak szlifowanie cylindra i regeneracja wału.bdziesz miał jakiś pogląd cenowy.a jak już rozbierzesz silnik to będziesz mógł stwierdzić co trzeba zrobić i ile Cie to wyniesie. :) a cennik zostaw sobi na przyszłosc. :cool: pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Heh - podobne rzeczy omawiane były przy okazji innych tematów o WSK;Ale do rzeczy - koszt remontu kapitalnego nie powinien przekroczyć 400 zł - ale za tą kwotę masz "prawie nowy" silnik (jeśli oczywiście nie masz zużytych karterów); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Ja osobiście widziałem jeszcze w sklepie motoryzacyjnym nówki silniki do WSKi z plombami no co tu dużo pisać nówki sztuki. Było to jakieś 2-3 lata temu. Z tego co pamiętam co cena nie była też taka mała mianowicie kosztowały około 2 tys. zł. Taniej jest wyremontować stary. Edytowane 28 Grudnia 2006 przez GaCek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie wiem czy do WSK są ale np. do simsona charta czy rometa można kupić jeszcze nowy silnik...tylko są one tak drogie że moim zdaniem się nie opłaca. Za silnik od charta o ile dobrze pamiętam chcieli w sklepie 1600zł a do simsona 2400 :icon_twisted: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatka Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Hmmm kiedyś widzialem w sklepie do Wueski :bigrazz: A tak poważnie to ostatnio jakieś 8? lat temu leżał sobie na półeczce za bodajże 950 peelenuf.Zapłon elektroniczny chyba toto cudo nawet mialo ... IMHO lepiej (taniej) remonta zrobić. Łańcuszek sprzęgłowy, tarczki, simmeringi, łożyska, regeneracja wału, szlif+tłok+pierścienie, ew tuleje w skrzyni - całość nie powinna przekroczyć 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Silniki do WSK są nadal dostępne jako nowe, widziałem taki kilka tyg. temu, cena ponad 1k pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Silniki do WSK są nadal dostępne jako nowe, widziałem taki kilka tyg. temu, cena ponad 1k plnA gdzie takie sztuki widziałeś?? W Księżynie może?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 A gdzie takie sztuki widziałeś?? W Księżynie może?? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 A gdzie takie sztuki widziałeś?? W Księżynie może?? Dokładnie w Księżynie powinni mieć takei coś jeżeli to jeszcze robią. Ja tam widziałem nowe do simsona charta i rometa. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 a do junaka gdzies mają? :cool: pewnie po 10tys zł :rolleyes: ja sie tak nie bawie :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 panowie powiem wam ze widzialem taki silniczek kosztował cos kolo 1200zł ale to nie jest ZMD tylko jakas inna firma prywaciarska wiec nie wiem czy ten silnik będzie żywotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 albo chinski :biggrin: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻbiKu Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 tak tak ja też słyszałem że chinole robią silniki do wiesiek i ponad tysiaka kosztują... Wole sam zrobić silnik na PORZĄDNYCH (aczkolwiek trudnodostępnych) częsciach i będzie jak nówka :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) tu sprzedają nówki po 900zł oczywiście nie oryginalne tylko jakieś sprowadzane pasujące w ramę ... jak pasują do wfm to i do wsk będą pasowaćhttp://www.mioduszewski.nazwa.pl/sklep2/ca...dex.php?cPath=6 Edytowane 30 Stycznia 2007 przez kubajawax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi