wueska Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 a jakie były oryginalnie? Ogulnie zasada tak ...teflon mozesz zastąpic stala ale stali teflonem nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ludzie poprzyjcie swoje opinie jakimis dowodami a nie tylko swoim gdybaniem, to tak jak bym napisał że ulepiłem sobie łozysko z plasteliny i ono jest lepsze od tego i tego łożyska.Re5pecta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 http://www.flt.krasnik.pl/nowa/ Masz tu katalog polskiego producenta łozysk. w swojej ofercie ma zarowno z koszyczkiem stalowym jak i z innych materiałów. Mozna se posprawdzac dane wytrzymałosciowe z tabel i porównac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 wueska napisał: a jakie były oryginalnie? Ogulnie zasada tak ...teflon mozesz zastąpic stala ale stali teflonem nie.Nie wiem jakie są oryginalnie. W katalogu Mielocha występują do mojego skutera i metal i teflon. Jakie rozwiązanie techniczne w silniku pozwala na zastosowanie teflonu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 a mnie sie wydaje ze teflon jest gorszy, nawet przy tych samych wartosciach tabelarycznych lozyska. a to dla tego ze szczelniej wypelnia przestrzenie miedzy rolkami i nie daje mozliwosci cyrkulacji oleju. ale to tak na czuja pisze, nie mam jakichs ksiazkowych argumentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Breżniew ja tak przy okazji korzystales z jakis produktow tej firmy?? Bo sie zastanawiam czy isc do sklepu motocyklowego i kupic zwykle lozyska do mz ts 250\1 (narazie remontuje rame i wymienie glowki ramy i kol, ale silnik tez bedzie pozniej) czy pojsc (nawet blizej mam do ich sklepu ) i u nich cos znalesc. Co bys radzil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Cross_maX napisał: Breżniew ja tak przy okazji korzystales z jakis produktow tej firmy?? Bo sie zastanawiam czy isc do sklepu motocyklowego i kupic zwykle lozyska do mz ts 250\1 (narazie remontuje rame i wymienie glowki ramy i kol, ale silnik tez bedzie pozniej) czy pojsc (nawet blizej mam do ich sklepu ) i u nich cos znalesc. Co bys radzil? Ja stosowałem łozyska Koyo , sks i polskie . Z teflonowym koszyczkiem to koyo. Pamietaj aby na wał kupic łozyska z luzem C3. Koszyk teflonowy na pewno nie ogranicza dopływu mieszanki a tym samym smarowania, chyba ze pod słowem teflon rozumiecie łozyska kryte z pierscieniami uszczelniajacymi. A tych sie do moto w silniku nie stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Spróbowałem dorwać poporostu łozysko które poleca katalog czyli 6306 TNG C4. No i cena to 96zł za sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi