Skocz do zawartości

Łożyska wału

Bajo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wueska napisał:

a jakie były oryginalnie?

Ogulnie zasada tak ...teflon mozesz zastąpic stala ale stali teflonem nie.

Nie wiem jakie są oryginalnie. W katalogu Mielocha występują do mojego skutera i metal i teflon. Jakie rozwiązanie techniczne w silniku pozwala na zastosowanie teflonu??

a mnie sie wydaje ze teflon jest gorszy, nawet przy tych samych wartosciach tabelarycznych lozyska.

a to dla tego ze szczelniej wypelnia przestrzenie miedzy rolkami i nie daje mozliwosci cyrkulacji oleju. ale to tak na czuja pisze, nie mam jakichs ksiazkowych argumentow.

Breżniew ja tak przy okazji korzystales z jakis produktow tej firmy?? Bo sie zastanawiam czy isc do sklepu motocyklowego i kupic zwykle lozyska do mz ts 250\1 (narazie remontuje rame i wymienie glowki ramy i kol, ale silnik tez bedzie pozniej) czy pojsc (nawet blizej mam do ich sklepu ) i u nich cos znalesc. Co bys radzil?

Cross_maX napisał:

Breżniew ja tak przy okazji korzystales z jakis produktow tej firmy?? Bo sie zastanawiam czy isc do sklepu motocyklowego i kupic zwykle lozyska do mz ts 250\1 (narazie remontuje rame i wymienie glowki ramy i kol, ale silnik tez bedzie pozniej) czy pojsc (nawet blizej mam do ich sklepu ) i u nich cos znalesc. Co bys radzil?

Ja stosowałem łozyska Koyo , sks i polskie . Z teflonowym koszyczkiem to koyo. Pamietaj aby na wał kupic łozyska z luzem C3.

Koszyk teflonowy na pewno nie ogranicza dopływu mieszanki a tym samym smarowania, chyba ze pod słowem teflon rozumiecie łozyska kryte z pierscieniami uszczelniajacymi. A tych sie do moto w silniku nie stosuje.