Skocz do zawartości

Moduł z TZr do TDR?Pasuje?

NoLlI
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Yamahe TDR z 2003 roku, dzwoniłem do serwisu yamahy i mi powiedzieli ze jest zablokowana na module, tylko i wyłącznie.Wymiana nowego w serwisie kosztuje 1500zł.Na allegro są moduły od tzr, czy by pasował on do tdr?Niby te same silniki no ale nie jestem pewien.

mają te same silniki, czyli DT, TDR i TZR.Właśnie w serwisie wymieniają cały moduł i właśnie nie wiem czy nie polega to na przełożeniu np. takiego od tzr.Bo niby ten sam silnik a uzyskuje ponad 30 koni, wiadomo, przełozenia, itp.Kurde nie wiem bo mam okazjie kupić a nie chcem nic spieprzyć:/

no właśnie jechac na bazar...ja nie mam pojęcia gdzie u mnie takie giełdy są, a jeśli nawet to małe prawdopodobieństwo, że znajde bo tdr nie jest za bardzo popularnym moto.Mi chodzi tylko o to czy pasuje ten moduł.

pamietam ze kiedys kolega kupil dt 125 ktora nie miala iskry, dokupil do niej na ebayu niemieckim 2 moduly jeden od dt a drugi albo od tzr albo od tdr nie pamietam, i z zewnatrz wygladaly tak samo ale, jedna kostka pasowala do instalacji od dtki a druga kostka miala wiecej kabelkow niz w dt. Tylko wlasnie nie pamietam czy to byla od tzrki czy tdrki, ale szlo to jakos podlaczyc zeby chodzilo (nie podlaczalo sie chyba jednego kabla). A i silniki sa te same gonstrukcyjnie w dt,tzr,tdr.

Pozdro

Edytowane przez Asmodan

• 6 miesięcy temu...

witam

Tak zgadza sie jak juz koledzy wspomniali sa inne kostki. Najlepiej je zmnienic na te stare. W module od tzr-ki jest zdaje sie inna mapa zapłonu (czy jak to sie tam zwie -zwał jak zwał...) dlatego w tym przypadku troche koni przybyje. Bedzie troche inaczej chodził,ale nie wiem czy poprawnie

Edytowane przez tobikm