NoLlI Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Mam Yamahe TDR z 2003 roku, dzwoniłem do serwisu yamahy i mi powiedzieli ze jest zablokowana na module, tylko i wyłącznie.Wymiana nowego w serwisie kosztuje 1500zł.Na allegro są moduły od tzr, czy by pasował on do tdr?Niby te same silniki no ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 jesli jest taki sam silnik powinien pasowac ale zdaje mi sie ze sa to 2 inne silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 A dobor modułu niezalezy czasem od pojemnosci? jak co to poprawcie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 tez od modelu silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoLlI Opublikowano 25 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 mają te same silniki, czyli DT, TDR i TZR.Właśnie w serwisie wymieniają cały moduł i właśnie nie wiem czy nie polega to na przełożeniu np. takiego od tzr.Bo niby ten sam silnik a uzyskuje ponad 30 koni, wiadomo, przełozenia, itp.Kurde nie wiem bo mam okazjie kupić a nie chcem nic spieprzyć:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 jesli sa to taki same silnik to powinien pasowac ale to tylko powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 nie lepiej jechac na jakis Moto bazar i dokupic do tego modelu lub do innego odblokowany modul za max 100zł????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoLlI Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 no właśnie jechac na bazar...ja nie mam pojęcia gdzie u mnie takie giełdy są, a jeśli nawet to małe prawdopodobieństwo, że znajde bo tdr nie jest za bardzo popularnym moto.Mi chodzi tylko o to czy pasuje ten moduł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) pamietam ze kiedys kolega kupil dt 125 ktora nie miala iskry, dokupil do niej na ebayu niemieckim 2 moduly jeden od dt a drugi albo od tzr albo od tdr nie pamietam, i z zewnatrz wygladaly tak samo ale, jedna kostka pasowala do instalacji od dtki a druga kostka miala wiecej kabelkow niz w dt. Tylko wlasnie nie pamietam czy to byla od tzrki czy tdrki, ale szlo to jakos podlaczyc zeby chodzilo (nie podlaczalo sie chyba jednego kabla). A i silniki sa te same gonstrukcyjnie w dt,tzr,tdr.Pozdro Edytowane 3 Stycznia 2007 przez Asmodan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KTM racer Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Silniki są te same ale każda DT, TDR i TZR mają inną instalację elektryczną. Moduły wyglkądajątak samo ale różnią się iloscią kabelków. Nie będzie to pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_mistrz:D Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 nie wiem jak z TDR ale do Dt nie pasuje moduł od TZR. kolega kupił od TZr i motor co prawda odpalał,ale motor strzelał z rury i praktycznie nie jeździł,w złym momencie iskra szła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobikm Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) witam Tak zgadza sie jak juz koledzy wspomniali sa inne kostki. Najlepiej je zmnienic na te stare. W module od tzr-ki jest zdaje sie inna mapa zapłonu (czy jak to sie tam zwie -zwał jak zwał...) dlatego w tym przypadku troche koni przybyje. Bedzie troche inaczej chodził,ale nie wiem czy poprawnie Edytowane 13 Lipca 2007 przez tobikm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi