Gość Sylwek Opublikowano 20 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 Witam, potrzebuje kupić tłumik nowy lub użyany do Hondy XL 600, jeżeli ktoś ma info o adresie strony to będe wdzięczny. Zamierzam kupić coś firmowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 20 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 z adresami to Ci nie pomogę, ale mogę Ci doradzić firmę CRD :( robią super wydechy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 20 Lipca 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 Dokładnie, CRD specjalizuje się w tłumikach do enduro i cross. IMHO aby osiągnąć zamierzony cel, a więc zwiększenie mocy, powienieś zainwestować w cały układ wydechowy. Puszka daje tylko dźwięk, niewiele więcej. Dopiero ddokładnie opracowany cały układ wydechowy, od wyjścia z kolektora aż do końcowej puszki daje efekt. Chyba najlepiej odpwoiednie parametry ma opracowany Acrapovic, ale o ile się nie mylę, Acrapovic nie robi układów wydechowych do enduro. Dzisiaj przejechałem sie chwilę na 450 EXC z nowym układem wydechowym CRD (kosztował około 3000 zł). Coś niesamowitego!!! Zupełnie inny motocykl niż na fabrycznym układzie. Także polecam zakup całego wydechu - od początku do końca. Lepiej dołożyć niż wydać kupę kasy tylko na głośniejszy wydech (sam możesz go sobie w środu rozwiercić usuwając nadmiar rur przelotowych w opryginalnym tłumiku, tylko po co?). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 20 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 Chyba najlepiej odpwoiednie parametry ma opracowany Acrapovic' date=' ale o ile się nie mylę, Acrapovic nie robi układów wydechowych do enduro. [/quote']nie prawda. :( Akrapovic robiwydechy do enduraków. Przynajmniej do Ktm-ów i Yamah. Za chwilkę na forum zapodam zdjęcie. muszę tylko wejść na windowsa 98 i zeskanować Wam fotkę z gazety :( za 5 min będzie fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 20 Lipca 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 Pewnie masz rację, po prostu nigdy się nie spotkałem z Acrapovicem w enduro. A nie nakleił sobie ktoś przypadkiem naklejki Acrapovica na ten tłumik? Chodzi mi o to, że Acrapovic daje naklejki na swoje wydechy, a nie blaszane tabliczki z logo. Najlepiej zapodaj zdjęcie KTMa bo chciałbym zobaczyć jak wygląda przerobiony wydech od silnika po puszkę, to jest zawsze najciekawsze. Acrapovic właśnie z tego słynie - perfekcyjnego obliczenia parametrów układu wydechowego, niezbędnych do zaprojektowania układu o jak najlepszych osiągach. Dlatego właśnie np większość R1 po tuningu układu wydechowego ma założone Acrapovice - zwróćcie uwagę, znacznie rzadziej znaleźć można inne tłumiki, a na zawodach niemal wszystkie Yamaszki śmigają na Acrapovicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 20 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2003 tu masz fotki. niestety nie widać, że to jest akrapowic... :( mogę Cię jednak zapewnić. jest to zrobiomy przeze mnie skan z gazety ,,Motocykl" z Lutego 2002 roku :( Tematem, w którym zawarte są te zdjęcia jest wizyta w fabryce Akrapowica, a do zdjęć są podpisy i dlatego można być pewnym, ze są to akrapowice z Yamaszce i Ktm-ie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 21 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2003 Dzisiaj rano znalazłem fotki Ktm-a z wydechem Akrapovica :D Specjalnie dla Dominika zapodaje te foty :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 21 Lipca 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2003 Dzięki, te fotki rzeczywiście już widziałem - w lipcowym ŚM. Ale widać, przede wszystkim na pierwszej fotce, że aby uzyskać moc z tuningowego wydechu potrzebne jest przede wszystkim doskonale dopracowane prowadzenie, kształt, średnica, objętość, materiał, itd, itp rur wychodzących z silnika. Puszka na końcu to tylko dźwięk. Moc daje przede wszystkim rura wydechowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 21 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2003 jednak Akrapovic nie ma zbyt dużej oferty do enduraków... :D musimy troszkę poczekać na tłumiki do reszty sprzetów terenowych :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan Opublikowano 10 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2003 No a poza akrapowiczem czy innymi wypasionymi tłumikami nie słyszeliście aby o jakiś robionych u nas? O takich, których jakość z ceną są we właściwej proporcji, tzn dobrych i tanich ;DPotrzebuję tłumik do Afriki 750 jakiś średniogłośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca_gda Opublikowano 11 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2003 Czesc znam taka firme pod wawa robia tlumiki na zamowienie z aluminium sa producentem tlumikow samochodowyc ale oba motocyklowe robilem u nich kopie yoshimury owala z 2 koncowkami racinga ze stronki sciagnolem troche detali jk tlumik wyglada od srodka i zrobili identyczny koszt 400 zlotych, robiatez cale wydehy ale musisz doplacic 300 firma nazywa sie el-tech jak bylbys zainteresowany kliknij dam ci namiary moj gg 1653900 pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi