Skocz do zawartości

Kaski

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam do Was takie pytanie..który kask byście bardziej polecili: AGV RC5 czy Axo Sx1??Sprzedawca mówi mi,że Axo zdecydowanie lepszy,ale w sumie to nigdy o nim nie słyszałem..jest droższy o 20zł od AGV i w sumie nie robi mi to różnicy..może ktoś z Was ma ten kask Axo??jak się sprawuje??ewentualnie może Lazer Mx6 Drake,ale chyba bym się popłakał jakby mi spadł na ziemie :icon_mrgreen: z góry dzięki za pomoc :biggrin: Pozdro

Tomek_mistrz:D napisał:

a ja mam do Was takie pytanie..który kask byście bardziej polecili: AGV RC5 czy Axo Sx1??Sprzedawca mówi mi,że Axo zdecydowanie lepszy,ale w sumie to nigdy o nim nie słyszałem..jest droższy o 20zł od AGV i w sumie nie robi mi to różnicy..może ktoś z Was ma ten kask Axo??jak się sprawuje??ewentualnie może Lazer Mx6 Drake,ale chyba bym się popłakał jakby mi spadł na ziemie :wink: z góry dzięki za pomoc :wink: Pozdro

Kaze napisał:

Strzałek, ten Stelth to najlżejszy kask na rynku. Jedynie HEBO ma w ofercie coś równie lekkiego. Naprawde najwyższa półka wykonania, wentylacji i wygody. Moge polecić ten kask w 100%, sam sie do niego przymierzałem.

Jednak ja w tym momencie jezdze w AXO SX-1 i też moge śmiało polecić. Chrom zajebiście wygląda a po kilku mocniejszych dzwonach nie ma nawet zarysowań...cena w okolicach 700zł. Pozdro

Już masz odpowiedź.Wystarczyło kilka pierwszych postów przeczytać.

Pacian napisał:

Jeśli ktoś ma kase to tylko Airoh.

Jak ktos ma kase to sie kupuje Shoei albo Arei a nie jakies tam smietniki !

A jak ktos naprawde nie wie co z nia zrobic to tylko karbon !

:wink:

Edytowane przez ks-rider

Za ile szczaiłeś SX-1? 20zł drożej niż RC5? Kurde, jak ja kupowałem to był dokładnie raz droższy, nie wiem co sie porobiło.

Według mnie jest lepszy, lżejszy, lepiej wentylowany i wygodniejszy. Gdyby taki nie był to bym nie przepłacał tylko kupił RC5 a w obu jeździłem. Ale w AGV też było ok, nie moge nic zarzucić jeśli chodzi o wykonanie tylko problem w tym że masa ludzi w Polsce jeździ w tym kasku i troche sie zrobił oklepany.

Kaze napisał:

Za ile szczaiłeś SX-1? 20zł drożej niż RC5? Kurde, jak ja kupowałem to był dokładnie raz droższy, nie wiem co sie porobiło.

Według mnie jest lepszy, lżejszy, lepiej wentylowany i wygodniejszy. Gdyby taki nie był to bym nie przepłacał tylko kupił RC5 a w obu jeździłem. Ale w AGV też było ok, nie moge nic zarzucić jeśli chodzi o wykonanie tylko problem w tym że masa ludzi w Polsce jeździ w tym kasku i troche sie zrobił oklepany.

u mnie w Olsztynie jest wyprzedaż tych kasków..normalnie stały jakoś po 550zł a teraz po 460zł a AGV RC5 po 440zł :icon_razz: w takim razie wezme axo :banghead: dzięki wielkie :evil:

NEKAONE napisał:

tjak narazie wybor padl na EVS Takt 981 co o tym myslicie-

BaRy napisał:

Wygląda zajedwabiście.

Ale jest chyba rekordzistą pod względem wagi 1500 g !

Witam!

No właśnie oceniając kask po jego wadze chyba można dość dobrze ocenić jego jakość. Waga zwyczajnie zależy od tego z jakich materiałów kask został zrobiony. I w ten sposób wyszło mi że zapłacisz podwójnie za EVS w porównaniu do AGV ax6, który podobnie(nawet ciutkę mniej) waży:_).

Oczywiście waga to nie wszystko, bo kask może po prostu idealnie leżeć na głowie i mimo że cięższy, nie będzie takiego odczucia po założeniu na głowę.

Pozdrawiam:_)

Hej,

AGV to włoska firma. W ich kaskach jeździ np Rossi.

Ja mam ax6 i on waży powyżej 1400g, mimo że wg danych katalogowych waży 1250g:_). Jego cena to około 600zł. Ale jak poszukasz to znajdziesz za mniej niż 500zł. Dość dobrze leży mi na głowie. Jednak przy dłuższych przygodach męczy i ciśnie mi głowę. Ciśnie mnie zawsze w tym samych miejscach, pomiędzy uszami a skroniami, to chyba wina kształtu kasku. Jednak to bardzo mało znaczący szczegół.

Za około 900zł to ja bym kupił Suomy. Chyba dlatego że mi się nazwa podoba. A po drugie to to, że przy klasycznych materiałach schodzą do 1150g wagi.(przy 1250g innych firm).

Za coś około 1000zł, może trochę więcej, są karbonowe Hebo, które ważą poniżej 1000g, i pewnie wahałbym się: czy Hebo czy Suomy:_)

Pozdrawiam.:_)