Bajo Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Jak napisal Adam. Mozna to zrobic samemu za grosze!! Kolega sobie zrobil wersje z elektozaworkiem dzialajacym po wlaczeniu swiatel mijania. Swietna sprawa. Moze kolo troche sie syfi ale nie ma problemow w dalszej trasie. Wystarczy kupic jakis pojemniczek, zestaw do drenazu zyl, ekletrozaworek i jakies twarde "slomni" z tworzywa sztucznego np z dezodorantu czy tez jakis pefrum. Do lepszej regulacji moze byc zastosowany zaworek srubowy stosowany w akwarystyce. Koszt ok 30-40zl :flesje:Nie pamietam adresu strony jednego z forumowiczo ale mam zdjecia takiej samorobki. Mam nadzieje ze sie nie obrazi i zamieszcze fotki tego wynalazku. http://img222.imageshack.us/my.php?image=scottoiler1id1.jpghttp://img187.imageshack.us/my.php?image=scottoiler5te7.jpg Jak wspomnialem mozna to udoskonalic o elkto zaworek a przeplyw kontolowac zaworkiem srubowym lub innym majacym mozliwosc takie regulacjiAlbo zamiast elektrozaworka dać kranik podciśnieniowy i będzie działać jak fabryczny scottoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elek Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 a ja kupiłem to cudo na giełdzie za całe 35 zł :rolleyes::D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marknt Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 kto liczy? nowy łańcuch + zębatki -ile trzeba casu żeby je wymieniać?koszt spraja 30 zł. Za spraje zuzyte do konserwacji kupisz 2 nowe napędy , po co dokładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Wielkie dzięki Panowie ale nie piszcie byle coś pisać, :) odpowiedzi 8 konkretna 1 dzięki Wojtasik. :) PS. znaczy sam dojdę jak to ustawić jak mówiłeś trzeba próbować. może ktoś jeszcze ma taki bajer oryginalny i cos wie ??na temat własnoręcznie robionych scottoilerów jest mnóstwo na tym forum a mi chodzi o zupełnie cos innego :( pozdrawiam wszystkichMiałem scottoilera w VZ800 i ustawiałem go w zależności od warunków, w pyle i piachu wyłączałem, na trasie dawałem więcej niż połowę a w mieście jedną trzecią Regulacja jest płynna, więc trudno określić to dokładnie.Mam kontakt z nową właścicielką i nie zrobiła żadnych zmian w moich zaleceniach (ustawieniach)Pamiętaj, że to działa na ciśnienie z gaźnika, więc im wyższe obroty rym większa dawka PozdrawiamKrzysiekJawa 350TSUral M67 700cc!!VZ800 Desperado XV 1600A Wild Star Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Czolem! Ja sobie zrobilem i gra :lalag:. http://zbyhu1.republika.pl/moto/scottoiler.htm 1 kropla na 3 minuty powinna styknac. Przy 3 na minute sypalo na kolo az milo. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi