akiraone Opublikowano 25 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Można jeszcze chuchać, dmuchać i głaskać ;) Mnie ciekawi temat przewodni tego wątka a mianowicie co przyszło w zestawie? Juz Ci mowie, obszerny manual bo angielski (3 innych jezykach), klucz do swiecy, klucz do szprych i to by bylo na tyle :-D nie za ciekawie w porownaniu z tym co daja podobno do CRF'ki ja mam jeszcze KIT homologacyjny i tam jest nowa lampa na przod,blotnik bo tablice rejestracyjna, 2x lusterka, przelacznik swiatla migacze klakson, klakson, i jakies kable do elektryki i kilka gadgetow ktorych zastosowania nie moge odszyfrowac bo nie bylo zadnej dok. do tego KIT'u :-( i dla tego bylbym wdzieczny jak ktos kupil Yamahe z KIT'em odezwal sie domnie, moge zrobic fotki tych dodatkowych gadgetow i powiecie mi co do czego :-) albo przy pierwszym przegladzie sie dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 odblokuj w 100% i bedzie chodziła lepiej niz ktm kolegi :)w mojej jak z blokuje wydech to juz inaczej reaguje na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristi_rx125 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 odblokuj w 100% i bedzie chodziła lepiej niz ktm kolegi :buttrock:w mojej jak z blokuje wydech to juz inaczej reaguje na gaz. U mnie w WRce jest seryjny wydech, więc pewnie ja trochę przez to muli, alu juz jedzie do mnie końcówka DOMA RACING ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 http://video.google.pl/videoplay?docid=-80...246453&q=wr+450 zakochalem sie w tym dzwieku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Taki dzwiek kojarzy mi sie za lecacym wielkim smokiem i ruchem jego skrzydel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Taki sam wydech ( cały kompletny) słyszałem na żywo w EXC 450. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacian Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Ja mam takiego Acropovicza u siebie a kolega w EXC 450 powiem że KTM ma lepszy gang. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 U mnie w WRce jest seryjny wydech, więc pewnie ja trochę przez to muli, alu juz jedzie do mnie końcówka DOMA RACING ;)o stary ;) zobaczysz roznice!moja wr'ka jak ma ztlumiony wydech ( http://www.bikepics.com/pictures/413052/ widać tutaj)to od 3 biegu w gore tak leniwie chodzi. A o postawieniu jej z 3 na koło bez sprzegla moge pomarzyć.natomiast gdy tylko wyjme te tutke to nie dosc ze sie żwawa robi to i pieknie pracuje i z 3 lepiej na kolo mi wyrwac (wiem wiem tylko o tym rwaniu na koło, ale w lesie nieraz sie to przydaje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristi_rx125 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 wiem wiem tylko o tym rwaniu na koło, ale w lesie nieraz sie to przydaje Pewnie, że się przydaje. Bardzo często przed większym dołem warto poderwać przednie koło, ale na dłuższy kawałek jeszcze boję się ciągnąć na gumie. Mam nadzieję żę się nauczę :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 o stary :icon_biggrin: zobaczysz roznice!moja wr'ka jak ma ztlumiony wydech ( http://www.bikepics.com/pictures/413052/ widać tutaj)to od 3 biegu w gore tak leniwie chodzi. A o postawieniu jej z 3 na koło bez sprzegla moge pomarzyć.natomiast gdy tylko wyjme te tutke to nie dosc ze sie żwawa robi to i pieknie pracuje i z 3 lepiej na kolo mi wyrwac (wiem wiem tylko o tym rwaniu na koło, ale w lesie nieraz sie to przydaje )Jak ja zmieniłam wydech z orginalanej suszarki na na komplet higashiego to przeżyłem szok.Zupełnie inny motocykl. Góra całkiem inna, chwile potrzymam gaz i zaraz zapłon odcina tak się szybko wkręca a przełożenia ma całkiem szybkie bo 140 jedzie.Najbardziej różnię czuć na średnich bo motocykl w tym zakresie teraz reaguje od razu na każdy ruch gazem.Jak ktoś kupi WR 250 z orginalnym wydechem to pierwszą rzeczą jaka powinien zrobic po zmianie oleju i regulacji zaworków to wymiana wydechu lub chociaż końcówki.Jżeli kupujemy nówkę to wart zapoznac się z wykresami z hamowni.Np doma daje super góre kosztem elastyczności. Higashi jak i acrapovic poprawiają także wolne obroty ale stawiają na średnie co daje super elastyczność oraz porawia górę. W mniejszym stopniu niż np doma ale motocykl w terenie wydaje się silnieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akiraone Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 elo ponownie... nie wiem czy to odpowiednie miejsce na zadawanie tego typu pytan, ale niechce otwierac nowego tematu aby nie zdenerwowac moderatorow. Chodz moze otworzylibysmy nowy temat tylko o WR'ach sprawny techniczne, pytania etc ? bo o DT jest i DR tez :-) ... ale waracajac do rzeczy, czy to normalne ,ze dzwignia biegow ma pewne luzy ? nie chodzi mi ze moge dzwignia gora, dol jak moto stoi ale chodzi mi o to ,ze moge ja w minimalny sposob wsuwac i wysuswac jak by chodzil caly wal (sama nozka jest dobrze zamontowana i niema luzow), mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi :-), czy mogl by to ktos sprawdzic u siebie ? to sa naprawde mikro ruchy ale sa i mnie troche niepokoja :-) (pewnie i tak jestem przerwazliwiony, wiem o tym). a jak juz pisze to dodam nastepne pytanko, czy ma ktos z Was u siebie w WR'ce wydech Giannelli ? jesli tak czy jest on cos wart czy raczej sobie odpuscic ? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 ja mam ttr i tez da sie wsuwac i wysuwac ;) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacian Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Tak ma być z tą skrzynią a o wydechu pomyśl jakimś lepszym markowym bo to jest ważna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akiraone Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 dzieki za odp. to uspokoiliscie mnie z ta skrzynia :-) ...... a co do wydechu, czy zalozenie z YZ450 mialo by sens ? a jesli nie to moze ktos z Was ma cos porzadnego do sprzedania, uzywke oczywiscie bo nie usmiecha mi sie wydanie 3tys na nowke :-( .... pozdrawiamakiraone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacian Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie musisz wydawać 3 tyś możesz kupić samą końcówkę Arrowa kupisz za 1200zł teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi