NaczelnyFilozof Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Na podstawie badań wiem że silnik 4T pójdzie (słabiej) jeżeli wydech będzie w wodzie (Fiat 126p przejazd przez rzekę :) ) Silnik 2T działa na innej zasadzie. Brak zaworów. A dużo zależy od wydechu. Czyli przejazd motocyklem 2T przez rzekę będzie nie możliwy? Dosyć szybko silnik zgaśnie? :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 jeśli tylko nie zassie wody filtrem to nie zgaśnie, a jeśli dobry olej w filtrze powietrza to chwilę pod wodą też popracuje http://bikepics.com/pictures/619895/ < tu mi nie zgasł, woda wchodziła na kanapę , zdjęcie było zrobione chwilę po próbie wyciągnięcia Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 jeśli tylko nie zassie wody filtrem to nie zgaśnie, a jeśli dobry olej w filtrze powietrza to chwilę pod wodą też popracuje Dzięki.Czyli 2T w wodzie też pojedzie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 no ja mialem dt zalana pod bak wydech byl 100% byl w wodzie przejechalem 2 razy tak i dt mi nie zgasla tylko mialem przebicie na fajce i po wyjezdzie z rzeki zaczela mi przerywac na 7tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Dzięki.Czyli 2T w wodzie też pojedzie :notworthy: A widziałeś kiedy motorówke? Silniki doczepne do łodzi tez maja odprowadzenie spalin ponizej linii zanurzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 A widziałeś kiedy motorówke? Silniki doczepne do łodzi tez maja odprowadzenie spalin ponizej linii zanurzenia. Generalnie w górach mało widze motorówek :icon_mrgreen: Czasem jakies żaglówki na jeziorze... Swoją drogą.To taka motorówka 2T musi nieźle zanieczyszczać wody wód w jeziorach :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi