Adam8888 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 WitamMam Suzuki GS 500 z 94 roku niedawno go odblokowalem Przed odblokowaniem moglem zamknac licznik obrotomierza a po odblokowaniu dochodzi do 9,5 i zaczyna przerywac . Mechanik mowi ze inaczej sie nie da zrobi i tak musi zostac co prawda po odblokowaniu idze lepiej ale denerwuje mnie ten ogranicznik :/ Bo z tego co wiem GS nie maja ograniczika zaplonu . I Teraz kieruje pytanie do posiadaczy Suzuki GS 500 (doblokowanego) czy u nich jest tak samo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Eee cos poszlo nie tak Twojemu mechanikowi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Corleone Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 nom to chyba cos nie tak... ale nie wiem czy t jest taki problem.... dobra strona jest taka, że jak powrzechnie wiadomo czerwone pole jest niewskazane, a w GS zaczyna się od 10tys. obrotów... także.... nawet jak bys sięzapomniał w dodawaniu gazu... silnik i tak nie będzie na tym cierpiał, bo zatrzyma siena tych 9,5tys. co sliniczek jeszcze nawet nieźle znosi : powodzenia :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzales Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 WitamMam Suzuki GS 500 z 94 roku niedawno go odblokowalem Przed odblokowaniem moglem zamknac licznik obrotomierza a po odblokowaniu dochodzi do 9,5 i zaczyna przerywac . Mechanik mowi ze inaczej sie nie da zrobi i tak musi zostac co prawda po odblokowaniu idze lepiej ale denerwuje mnie ten ogranicznik :/ Bo z tego co wiem GS nie maja ograniczika zaplonu . I Teraz kieruje pytanie do posiadaczy Suzuki GS 500 (doblokowanego) czy u nich jest tak samo ??Witam! Może sie kolego pochwalisz jak odblokowałeś sprzęta (gdzie ta blokada )? Czy to tajemnica?Pozdrawiam :icon_mrgreen: Kiedyś na zlocie pewien koleś gazował swoim GSem 500 i kręcił go do końca skali obrotomierza i twierdził że jest wpełni odblokowany......... tylko aaajjjjjjjj szkoda silnika!! Na luzie silnik bez obciążenia niepowinien pracować na takich obrotach...... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 gs po odblokowaniu powinien mieć dysze główna 120 i zapinkę(i) iglicy na 3 „wcięciu” .......no i bez problemów wkręcać się na czerwone pole ...... ja bym tego tak nie zostawił tylko przebadał czy jest wszystko ok czy mechanik czegoś nie przeoczył,,,,,,,, może zły ustawił poziom paliwa...... .......sprawdź też jakie są świece czy nie są nad palone itp możliwe że za mało dostaje paliwa o to nie jest zdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 WitamMam Suzuki GS 500 z 94 roku niedawno go odblokowalem Przed odblokowaniem moglem zamknac licznik obrotomierza a po odblokowaniu dochodzi do 9,5 i zaczyna przerywac . Mechanik mowi ze inaczej sie nie da zrobi i tak musi zostac co prawda po odblokowaniu idze lepiej ale denerwuje mnie ten ogranicznik :/ Bo z tego co wiem GS nie maja ograniczika zaplonu . I Teraz kieruje pytanie do posiadaczy Suzuki GS 500 (doblokowanego) czy u nich jest tak samo ?? Jak mechanik mówi coś takiego to są 2 wyjścia. Albo coś schrzanił, albo ma rację. Ja myślę, że jednak pierwsza opcja jest prawidłowa. Musi się kręcić wyżej. Masz wyregulowane wszystko jak trzeba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam8888 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Tak regulowali mi zawory i gazniki silnik pracuje ladnie . Ale tak jak mowie z tym przerywaniem . Nieraz mam wrazenie ze tak go delikatnie przymuli okolo 5-6 tys. . Chyba pojade do innego serwisu i zobacze co mi powiedza ale to chyba dopiero na wiosne :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi