shipp Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Żeby moja luba miała takie podejście... Dla niej bez różnicy, Jinlun czy Drag, i to moto i to, tylko droższe... Ale bakcyla łyka i to już duży plus :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koti Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 "Napewno dasz rade. A chlopaka mozna przekonac tylko w jeden sposob... wsadzic go na moto" - uuu w to ze on wsiądzie na motor to ja chyba nigdy nie uwierzę. 'Przecież Ty się zabijesz!' a na dodatek zaczął nawijki typu 'dzieci muszą mieć matkę'. Co prawda dzieci planuję za kilka ładnych lat,a le już robi podchody żeby wtedy zawiesić jazdę :icon_biggrin: Jeszcze raz: zazdroszczę Wam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 "Napewno dasz rade. A chlopaka mozna przekonac tylko w jeden sposob... wsadzic go na moto" - uuu w to ze on wsiądzie na motor to ja chyba nigdy nie uwierzę. 'Przecież Ty się zabijesz!' a na dodatek zaczął nawijki typu 'dzieci muszą mieć matkę'. Co prawda dzieci planuję za kilka ładnych lat,a le już robi podchody żeby wtedy zawiesić jazdę :banghead: Jeszcze raz: zazdroszczę Wam!!! wszystko sie da... kwestia chcenia i determinacji... wsadzic go na moto kiedys...trzeba go przewiezc bardzo ostroznie... niech poczuje zefirek na buzi :) wiesz... moi rodzice byli wielkimi przeciwnikami motocykli... jak ojciec dowiedzial sie, ze mam swoje moto(po pol roku ukrywania przed nimi) to niezle mi nawsadzal... 7 dni pozniej pokazywal mi ogloszeniana Allegor a miesiac pozniej mial juz swoj wlasny :) I teraz razem robimy sobie wypady na 2 kolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 To Ty, belgu, musisz miec fajnego staruszka :banghead: :) A ile On ma wiosen bo jak patrze na Twoj wiek, to ............... :banghead: A z Mariolka jako placaczek to uwazaj, bo Ty dasz w czajnik :banghead: z kumplami z forum a Mariolcia ...... myk na motór i tyle ja zobaczysz :) Do Koti: pokaz chlopakowi ze ciagnie Cie bardziej do motoru to od razu zrobi wszystko aby zwrócic uwage na siebie.Najlepszy sposób to .......... zaprzyjaznic sie z przeciwnikiem :banghead: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 To Ty, belgu, musisz miec fajnego staruszka :banghead: :) A ile On ma wiosen bo jak patrze na Twoj wiek, to ............... :banghead: A z Mariolka jako placaczek to uwazaj, bo Ty dasz w czajnik :banghead: z kumplami z forum a Mariolcia ...... myk na motór i tyle ja zobaczysz :) Do Koti: pokaz chlopakowi ze ciagnie Cie bardziej do motoru to od razu zrobi wszystko aby zwrócic uwage na siebie.Najlepszy sposób to .......... zaprzyjaznic sie z przeciwnikiem :banghead:Z motocyklem to chyba nie ma granicy wielkowej, co do błysku w oku :banghead: Z racji mojego wieku, możecie sobie wyobrazić, ile lat ma mój ojciec, a nie powstrzymał się od wykonania rundy honorowej wokół domu, kiedy kupiłem swój motocykl. A nie jeździł chyba ze 20 lat :banghead: Teraz mam ma do mnie pretensje, bo staruszek coraz odważniej nawiązuje do kupna własnych dwóch kółek :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 To Ty, belgu, musisz miec fajnego staruszkaA ile On ma wiosen bo jak patrze na Twoj wiek, to ............... No moj staruszek ma 55. I musze Tobie powiedziec, ze jezdzi Dragiem 650 (classic) :)Ale cos przebakuje o 1100 albo Wild Starze. A z Mariolka jako placaczek to uwazaj, bo Ty dasz w czajnik :flesje: z kumplami z forum a Mariolcia ...... myk na motór i tyle ja zobaczysz Na szczescie nie umie prowadzic jeszcze motorka :)Chyba, ze jakis inny biker mi ja by probowal podprowadzic :) Z motocyklem to chyba nie ma granicy wielkowej, co do błysku w oku :) Z racji mojego wieku, możecie sobie wyobrazić, ile lat ma mój ojciec, a nie powstrzymał się od wykonania rundy honorowej wokół domu, kiedy kupiłem swój motocykl. A nie jeździł chyba ze 20 lat :crossy:Teraz mam ma do mnie pretensje, bo staruszek coraz odważniej nawiązuje do kupna własnych dwóch kółek No jak widac nie ma... To niech Twoj staruszek kupuje swoje 2 kolka!Naprawde bardzo superancko jezdzi sie ze staruszkiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Chyba, ze jakis inny biker mi ja by probowal podprowadzic :) :) :flesje: :) Dobrze ze to Ty napisales ................ :) No moj staruszek ma 55. I musze Tobie powiedziec, ze jezdzi Dragiem 650 (classic) :)Ale cos przebakuje o 1100 albo Wild Starze. Moj co prawda od mlodzienczych lat jezdzil na sprzetach, ale teraz to juz pod 80 mu stuka i chyba ciut za pozno :crossy: A szkoda bo bardzo lubi motocykle ............ Edytowane 22 Grudnia 2006 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Dobrze ze to Ty napisales ................ Wiesz... czasem tak mi sie daje we znaki, ze moze jakas podpuche srobie :) Ale spoko tak na seriooo... bede mial wsio na oku... ja jest skorpion a zatem wsciwa bestyja. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Wiesz... czasem tak mi sie daje we znaki, ze moze jakas podpuche srobie :icon_evil: Ale spoko tak na seriooo... bede mial wsio na oku... ja jest skorpion a zatem wsciwa bestyja. :banghead:Znając moją szanowną małżonkę, możemy się skuć i spokojnie dogorywać :bigrazz: I tak będziemy pod dobrą opieką :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koti Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 "Do Koti: pokaz chlopakowi ze ciagnie Cie bardziej do motoru to od razu zrobi wszystko aby zwrócic uwage na siebie." - to było praktykowane. Całe wakacje przesiedziałam w garażu (z resztą z forumowym Carlosem modląc się nad jego Dragiem) i... szkoda gadać, efekt odwrotny od zamierzonego ;P Ale sądząc po waszych opowieściach to nie musi być czymś nader trudnym przekonanie kogoś do motocykla :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Przekonać można, może nie zawsze, ale prawie. Mi żona marudziła kiedy wspominałem coś o motocyklu, a bo to nie ma pieniędzy na takie wydatki, a to krzywdę sobie zrobię, a że nie będzie motocykl droższy od samochodu, a że motocykle w przystępnej cenie są "stare" i mają duże przebiegi, a to a tamto.Aż raz namierzyłem tanią firmę. Wprawdzie sprzedawali chińskie motocykle, ale...- bardzo tanie- nowe, a więc bez przebiegów i na gwarancji- z malutkim silnikiem, więc w oczach małżonki bezpieczneI kupiłem, a co mi tam, chińczyk nie chińczyk dwa koła ma, ładnie pierdzi i wygląda i jeździ całkiem przyzwoicie.Aż razu pewnego zabrałem żonkę na przejażdżkę /300km/ w Karkonosze. Bardzo się jej spodobało i teraz już zero problemu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koti Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 No to Ci zazdroszczę bo ja co podejmę temat to jest horror: 'ja sobie nie wyobrażam, że będę siedział w domu a Ty będziesz jeździć na wehikule śmierci (myślałam, że padnę, 'wehikuł śmierci'). A jak się cieplej zrobi to znowu będziesz jeździć? (w wakacje robiłam za plecak u kolegi i zaliczyłam już pierwszą glebę i wielkiego siniaka z którego musiałam się tłumaczyć)'. Naprawdę ciężka sprawa, bo on jest łagodnie mówiąc przewrażliwiony. Mam tylko nadzieję, że nie będę musiała nigdy wybierać: moto vs. chłop, chociaż wybór jest oczywisty ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Nie przejmuj sie :flesje: Ja tez jakbym mial stanac przed wyborem to wybralbym wlasciwie :icon_eek: Na szczescie nie musze bo kupilem sprzeta za swoje i wara jej od niego !!!A jak bedzie jakis rozwód to nie odejde z domu sam ;) :buttrock: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Nie przejmuj sie :D Ja tez jakbym mial stanac przed wyborem to wybralbym wlasciwie :lalag: Na szczescie nie musze bo kupilem sprzeta za swoje i wara jej od niego !!!A jak bedzie jakis rozwód to nie odejde z domu sam :wink: ;)Ale musisz być zdesperowny...Chyba nie jest aż tak źle, żeby sprawę stawiać na ostrzu noża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koti Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Majkel, ale tu nie chodzi o kasę, bo po pierwsze na razie jej nie mam, po drugie nadal baaardzo mocno myślę, jak zacząć sobie odkładać na motocykl, bo mamy wspólną z facetem kasę, wiemy jakie mamy dochody, no i zawsze jest tysiąc ważniejszych spraw niż kurs prawa jazdy i motor :) Do szantażu jeszcze nie doszło i mam nadzieję, że nie dojdzie. Ale też wybiorę dwa kółka, bo nikt mi nie będzie mówił jak mam żyć ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi