AndyW Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam. Jest taki temat, wymieniłem z tyłu amortyzator celowo na większy ( to znaczy dłuższy). Motocykl poszedł w górę jakieś 30mm. Żeby to zrównoważyć, teoretycznie powinienem zmniejszyć średnicę przedniego koła z 19 na 17 cali (czyli tak ja tył, które w oryginale ma właśnie 17 cali). Zastanawiam się też nad drugim rozwiązaniem, czyli kupnem opony o mniejszym profilu i opuszczeniu przednich (górnych) mocowań amortyzatorów o około 15mm. Ale,---właśnie---, czy można bez szkody na bezpieczeństwo to zrobić ??. Cel tej przeróbki jest jeden, podnieść tył moto ale jednocześnie zachować jego wysokość. Wielkie Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 W jakim celu chciales podniesc tyl ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Cel jest typowo „wizualny” to raz, dwa to akurat takiego amora miałem i to bardzo dobrze, no i trzy to jest mój drugi (akurat) okazyjnie nabyty FX650, którego chcę przerobić totalnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 hmmm po takim zabiegu amor skrętu będzie niezbędny a tak BTW po uj chcesz sprawić sobie stabilność skuta 50cc ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ja miałem w bandicie przód opuszczony o 30mm i prowadził sie świetnie pomimo ostrzeżeń coniektórych ludzi. Juz taki kupiłem wiec po czasie wrociłem do oryginału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi