siwydr Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Moją pierwszą maszyną japońską była gsx-fa 600 tobie też polecam 600te obojętnie jakiej marki twój wybór tylko pamiętaj że ty maszyny nie skrzywdzisz a one potrafią nam zrobić kuku.Jak kupiłbyś coś słabszego to po sezonie byś chciał zmienić a na początek 600 mają zapas w manetce kiedy będziesz chciał to sobie podozujesz adrenalinki ale z głową :) Cytuj W uszach szum w oczach łzy na liczniku tylko 3 http://www.bikepics.com/members/siwydr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Siemka ! W moim przypadku po szkoleniu na ETZ 250 kupilem z niewiedzy Suzi GSX 600 F. Jak sobie przypomne pierwsze pociagniecia do 5500 obrotow to byl szok. Kiedys zmuszony bylem n II- ce pociagnac na maxa. Bylem prawie po***ny ze strachu. Dzisiaj po zrobieniu prawka kupilbym CBF 500 albo GS 500. Kazdy robi i tak jak uwaza. nie zawsze jednak najlepiej. Popieram wypowiedzi rozsadnie mysacych poprzednikow. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atrian Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Myslalem tez nad cbr600... ale jak poczytalem posty na forum to mi sie odwidzialo Hmm,,,, to nie dobrze że ci się odwidziało CBR - ka w wersji zdławionej to bardzo spokojny motong, prowadzenie na dobrym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Wydaje mi sie ze na pierszy motocykl najlepiej MZ 251 uczy pokory i szacunku do motocykla. Edytowane 13 Grudnia 2006 przez ED manetka (KURCZAK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lombardo Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Witam!Jestem kompletnym laikiem, gdyz w sierpniu zdalem prawko na motor ale nie jezdzilem zadnym sprzetem normlanym (poza wiadomymi jak Mz czy Java bo to chyba kazdy za malotala meczyl;P). Nosze sie z zamiarem kupna i myslalem nad Kawa 6r... ale nie wiem czy to nie za mocne jak na swiezaka... Moge liczyc na jakies porady? P.S. Mam nadzieje, ze nie bedzie ze mnie duzo szydery ;) A tak wogole to czasem jak czytam niektore posty to nie rozumien niektorych sformulowan, jak np." zamknalem kolo na drugiej przejazdzce" no i o co tutaj kaman? :D :bigrazz: POZDRAWIAM!Na podstawie moich doświadczeń mogę powiedzieć że jest to ogromna róznica,sporo czasu potrzebowałem żeby oswoić się ze sprzętem (ZX9),ale było warto. :crossy: a Jawy i inne pochodne męczyłem ładnych parę lat.400,500 są idealne do nauki i tanie w eksploatacji,wybaczają błędy i są bardziej przyjazne a także pozwalają o wiele dłużej jeździć ( wczesna wiosna,późna jesień),w razie gleby niewielkie koszty.Sportowa maszyna to spore wydatki,kask,buty,rękawice,kombi minimum 2 lub 3tys.bez tego nie wyobrażam sobie jazdy,do tego opony które znikają w oczach.Polatasz roczek,wyrobisz sobie zdanie i będziesz wiedział dokładnie czego chcesz. Pzdr. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mowso Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Polatasz roczek,wyrobisz sobie zdanie i będziesz wiedział dokładnie czego chcesz. Pzdr. true - z takiego samego założenia wyszedłem - pojeżdzę rok,dwa zobaczę czego tak napradę chcę a er-ka zostanie dla żony :biggrin: Polatasz roczek,wyrobisz sobie zdanie i będziesz wiedział dokładnie czego chcesz. Pzdr. true - z takiego samego założenia wyszedłem - pojeżdzę rok,dwa zobaczę czego tak napradę chcę a er-ka zostanie dla żony :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Corleone Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Polatasz roczek,wyrobisz sobie zdanie i będziesz wiedział dokładnie czego chcesz. Pzdr. :buttrock: dokłądnie tak :) ja mam GS500 i jestem bardzo zadowolony.... przyzwyczaiłem sie juz do mocy, przyspieszenia, ale wiem ,ze nie mam jeszcze obycia z prędkością i nie czuje sie pewnie przy troszke większych prędkosciach ( 150km/h) ale jak poczuje, że to jest to co mi pozwoli ujażmiać większe maszynki to planuje kupić Kawe ZXR 750j. :D pozdrawiam :D .... a w łasnie jeszcze jedno... tak jak juz wczesniej pisano.... 500sa tanie w utrzymaniu:) a ja mam 17 lat. także to był jeden z istotniejszych punktów zakupu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi