JareG Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Airoh na choppera. Tak sobie mysle, czy wozenie na skalpie komorki to dobry pomysl.. :banghead:Kupic go, nie kupic.. :D Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 miałem okazję oglądać i powiem, że ten uchwyt wygląda raczej badziewnieskądinąd pamiętam testy używania komórek na moto: nawet w kaskach zamkniętych i na sprzętach osłoniętych szybami/owiewkami rozmowa stawała się niemożliwa z powodu szumu już w okolicach 100kmh. ergo w kasku otwartym i na ryczącym intruderze taki kask będzie li tylko wątpliwym gadżetem udziwniającym :Djsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 miałem okazję oglądać i powiem, że ten uchwyt wygląda raczej badziewnie(..)otwartym i na ryczącym intruderze taki kask będzie li tylko wątpliwym gadżetem udziwniającym :PjszNo i pieknie, dzieki za opinie :)Znajde sobie cos normalniejszego :) Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Na lamach ktoregos posta pisalem o testach jakie przeprowadzil Motorrad wlasnie w helmach z technologia Bloototh. Jak na razie to zadna rewelacja, przynajmniej pod wzgledem dzialania. radzilbym poczekac z rok dwa to chlopaki cos ulepsza i sie naucza, Moze wtedy pozdrawiam :) Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbik Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 witam,dołączę się z pytanie "a co sądziecie" na temat AGV S-4 ...moto sport -turystyk Cebeerka 600?? Jakie wykonanie, bezpieczeństwo, wyciszenie??? Lub ewentualnie co doradzilibyście w kwocie do 1ooo PLN-ów :) może nolan N-84??? dzieki za ewentualną pomocpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Mam ten kask - a w zasadzie moja żona używa go jako swój podstawowy kask. Jakość standardowo jak dla Airoha - nie ma do czego się doczepić. Klapka z tyłu kasku na komórke trzyma wyjątowo dobrze. Od wewnętrznej strony jest zabezpieczona miękkim materiałem antypoślizgowym. Komóra siedzi idealnie na miejscu i nie ma ryzyka porysowania się. Co do samego "nagłośnienia" to przede wszystkim trzeba podkreślić, że nie jest to żaden bluetooth - tylko zwykły kablowy zestaw i niestety mono (jeden głośnik). Standardowa wtyczka - mikro-jack(ten najmniejszy). Jakość rozmowy dobra w mieście do 50-60km/h. Oczywiscie taka wtyczka to również możliwość podpięcia PMRa. Mikrofon znajduje sie w plastikowej klapce, ktora w czasie nieuzywania mozna złożyć. Ogólnie kask sprawuje się przyzwoicie nawet w wyższych prędkościach. Żona zaczyna marudzić, że wieje za mocno jak przekraczam 140 km/h - co jak na kask otwarty to raczej super wynik. Zapewne dlatego, ze szybka zachodzi nisko - okrywa całą brodę. Duża zaleta kasku to regulacja rozmiaru - w tylnej części kasku masz regulacje do zmiany "wypełnienia" poduszek wewnątrz kasku. Nie ma wiec problemu z idealnym dopasowaniem go do rozmiarow wlasnej glowy. Regulacja na tyle obszerna, ze bez problemu równiez ja wcisne się komfortowo w ten kask. Lekkość na głowie - jak dobrze pamietam wersja L wazy 1050 (albo 1100 gram). Na skutery.net jest mój szerszy test tego kasku - ale mamy chwilowe problemy techniczne więc podam link na kilka dni. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Mam ten kask - a w zasadzie moja żona używa go jako swój podstawowy kask. (..)Co do samego "nagłośnienia" to przede wszystkim trzeba podkreślić, że nie jest to żaden bluetooth - tylko zwykły kablowy zestaw i niestety mono (jeden głośnik). Standardowa wtyczka - mikro-jack(ten najmniejszy). Jakość rozmowy dobra w mieście do 50-60km/h. Oczywiscie taka wtyczka to również możliwość podpięcia PMRa. Mikrofon znajduje sie w plastikowej klapce, ktora w czasie nieuzywania mozna złożyć. A jakie telefony to cudo obsluguje..?I dobrze, ze jest zwykly kabel - BT zre prund jak glupi :icon_question: Duża zaleta kasku to regulacja rozmiaru - w tylnej części kasku masz regulacje do zmiany "wypełnienia" poduszek wewnątrz kasku. Nie ma wiec problemu z idealnym dopasowaniem go do rozmiarow wlasnej glowy. Regulacja na tyle obszerna, ze bez problemu równiez ja wcisne się komfortowo w ten kask. Lekkość na głowie - jak dobrze pamietam wersja L wazy 1050 (albo 1100 gram). Kurka, wychodzi na to ze polecasz ten kask :lalag: Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 tez mnie to zainteresowalo tylko problem polegana tym ze to kask jet i niestety odpada. integralny chetnie bym zakupil z takim zestawem. ktos tu pytal o S4. kask przyzwoity. dosc gleboki.wentylacja niezla wykonanie tez. to jest to samo co stealth tylko ten ma o 2 wloty wiecej. kolega flisert teraz zakupil tak wiec za jakis czas bedzie mogl cos opowiedziec. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi