Skocz do zawartości

Troche sie zawiodlem

Gość Peter33
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam simsonka skutera po remoncie( na orginalnych niemieckich częściach). Jest cztero-biegowy ale jego max to 63km/h. aha i ma jeszcze gaznik od simsona z ok. 80r.(wyglada na to ze mogl byc od trzy-biegowego). Simson naprawde chodzi elegancko, tylko jakby byl troszke szybszy :cry: Czy ten gaznik moze miec na to wplyw? szukam pomocy

Co zastanawiające ja również miałem SR50 (mój model to był B4/2) i również jego vmax to było 65km/h

Zastanawia mnie czym to było spowodowane :mocą(brakiem-stan był idelany) czy może oryginalnymi przełożeniami ?

hmmm gaznik w 3 i 4 biegowym simku jest taki sam przynajmnije moj kolega w 3 ,ial taki sam jak ja w 4 a ja mialem simka enduro i po generalce szedł 65 ale potem zrobilem maly tuning i szedl te 72 zatkałem otwry w przeciwwagach wału spolerowałem kanały wyrównałem prog miedzy cylindrem a karterami oraz wypolerowałem komore korbowa no nie powiem mocniejszy to on byl ale powiem ci ze nie ma czym sie przejmowac podsumije to tak : ten typ tak ma

dzięki za słowa otuchy> Ostatnio zrozumiałem że nie mogę być tak wymagający co do mojego simka. Nie wiem czy coś przy nim robić, bo za rok będę robił prawko :( :( :( Powiem Wam, że mam czasem takie dni, gdy mój simek wydaje mie się zbyt wolny a czasem że jest akurat, więc jestem niezdecydowany. Kiedy robi się tuning to trzeba się też liczyć z tym że silnik jednak jest mocno żyłowany :x

Hej hej ! Ale chwilke - moze poporstu chodzi o zamala przednia zebatke - moj znajomy ma 16stke - naprawde jego simson predkosc maksymalna ma ponad 80 km/h. Do tego zrobil ostatnio tuning na 70 ccm - teraz jest to naprawde szybka maszyna (jak na simsona). Pozdrawiam !

Tak tylko ze vasily to moj znajomy i nie ma zupelnie nic wspolnego z gosciem, naprawde zna sie na tym o czym pisze i ogolnie jest spoko. A to ze ma tyle postow w tak krotkim czasie.. to tylko swiadczy o tym ze ma duzo do powiedzenia i przed wszystkim ze mu sie to forum bardzo spodobalo :D

ja wiem ze to nie te posty w stylu "tez tak mysle" ale skojarzylo mi sie z gosciem po prostu. wlaczylem wczoraj i dzis forum i widze ze wszedzie pelno jego wypowiedzi. jesli kogos obrazilem to niechcacy i przepraszam :D

zreszta kurde zauwazylem ze i ja ostatnio mam duzo do powiedzenia na forum, nawet niewiem czemu, po prostu mam jakies takie natchnienie...

Cytat
ja wiem ze to nie te posty w stylu "tez tak mysle" ale skojarzylo mi sie z gosciem po prostu. wlaczylem wczoraj i dzis forum i widze ze wszedzie pelno jego wypowiedzi. jesli kogos obrazilem to niechcacy i przepraszam :D

zreszta kurde zauwazylem ze i ja ostatnio mam duzo do powiedzenia na forum' date=' nawet niewiem czemu, po prostu mam jakies takie natchnienie...[/quote']Hej hej !Juz sie zorientowalem ze na czerwono nie wypada :D . Forum jest swietne - szokda ze dopiero teraz sie o nim dowiedzialem... A - nie czuje sie urazony :) Pozdrawiam !

Cytat

zreszta kurde zauwazylem ze i ja ostatnio mam duzo do powiedzenia na forum' date=' nawet niewiem czemu, po prostu mam jakies takie natchnienie...[/quote']

mówisz ze mnie nie ma a ja nadal jestem! mało czytasz te forum!