buba6 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 jezeli komus zalezy na obnizeniu kosztow chromowania, a ma wolny czas, to niech sciagnie stary chrom i wypoleruje element na lustro i wtedy odda do chromowania. Najwiekszym kosztem w procesie chromowanai jest praca szlifierza. Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ja moge wypolerowac tylko najpierw znajde osoby do pochromowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homman Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) a sorki fakt to 535 mialem luknąć na tą paste i zapomnialem Ale paste ci polecam. a tak a propos moto żeby wał w virówce cierpiał jak5 lat stało..... czytalem dużo o virówach przed zakupem i nie spodkalem sie z dolegliwościami wału raczej częściej ludzie nażekali na łożyska i rozrusznik Edytowane 8 Grudnia 2006 przez homman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 No niestety gosciu po 5 latach odpalil i nie sprawdzil czy ma olej oleju bylo bardzo malutko i panewke obrucilo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Pokrywy silnika wyczyść wełną stalową kupowałem ją w NOMI w paczce są trzy grubości czyścisz pokoleji każdą grubością na koniec pasta polerka trochę pracy i masz szkło. Wełna jest o tyle dobra że dobrze się czyści w załamaniach i rogach tam gdzie popierem ciężko dojść.POWODZENIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 No papierem ciezko dojsc gdzie nigdzie ale juz zaczolem papierem papier tez troche kosztuje wiec juz nie bede zmieniac techniki:) He Narazie dwa dni sie bawilem i tylko te proste plaszczyzny zrobilem. Najgorzej zrobie takie zalamania bo tam sa takie czarne nie wiem brud albo cos ciezko to wyszlifowac :biggrin: Ale bede walczyc. Moze takimi kamieniami do wiertarki? Tylko to mocno porysuje pozniej trzeba bedzie duzo trzec papierkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homman Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Chodzilo mi o tą paste. Wygląda jak troty albo jakaś kupa ale czyści maxymalnie. Nie wiem na jakiej zasadzie to dziala ale jak czyszcze metalowe rawki to przeczyszcze 2 razy i mam błysk stali. Na alu jest troche gożej bo szmaty zostają całe brudne. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez homman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 No ja na motorze to robie... Nie chce potem uszczelki dorabiac albo kupowac itp. Tylko sie boje troche zeby tam jakis opilek nie doszlo? A ta mala pokrywa co jest na 3 srubki to co tam pod nia jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie zmienialeś jeszcze oleju? Pod tą małą pokrywką masz filtr oleju ! A ja ci mówię kup sobie wełnę stalowa dojdziesz do każdego zakamarka paczka z trzema grubościami kosztule ok7zeta i nie zurzywa sie tak sybko a jak chcesz papierem to tylko wodny i na mokro lepiej ściera i nie zabila sie a kamienie na wiertarkę Boże broń !!!! narobisz dołów i ci już nic nie pomoże!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 ok:) Sorrki ale motor mam od niedawna no znaczy od 3 miesiecy moze ktorcej ale wiekszosc u mechanika przesiedzial:) he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Ocencie moj dwu tygodniowy prawie wysylek :lalag: Znaczy robilem tak po godzince dzienne wiecej niemialem czasu i tak to teraz wyglada: http://img454.imageshack.us/my.php?image=p...lerowanaqq4.jpg Jeszcze dojda chromowane srubki ktore juz kupilem. Dodam ze wszystko robilem nie sciagajac pokrywy, napewno lepiej by wygladalo jak bym sciagnol ale... :lalag: Edytowane 16 Grudnia 2006 przez kusztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ocencie moj dwu tygodniowy prawie wysylek ;) Znaczy robilem tak po godzince dzienne wiecej niemialem czasu i tak to teraz wyglada: http://img454.imageshack.us/my.php?image=p...lerowanaqq4.jpg Jeszcze dojda chromowane srubki ktore juz kupilem. Dodam ze wszystko robilem nie sciagajac pokrywy, napewno lepiej by wygladalo jak bym sciagnol ale... :)Pewnie zdjęcie nie oddaje wszystkiego :lalag: (+/-), ale efekt nieporównywalnie lepszy niż poprzednio :lalag:. Coś lustra nie widać, ale to chyba kwestia oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 troche widac jak spojzysz odbija sie ta oslona zeby nogi nie dotnely pokrywy to odbija sie ta oslona w pokrywie. Ale lusta bardzo nie ma... bo robilem tylko 2000 papierem wodnym. Ale i tak jestem zadowolony bo lepiej niz wczesniej a lustro takie w miare jest:P No i wczesniej to bylo masakryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 troche widac jak spojzysz odbija sie ta oslona zeby nogi nie dotnely pokrywy to odbija sie ta oslona w pokrywie. Ale lusta bardzo nie ma... bo robilem tylko 2000 papierem wodnym. Ale i tak jestem zadowolony bo lepiej niz wczesniej a lustro takie w miare jest:P No i wczesniej to bylo masakryczne. Teraz weż pastę polerską na szmatke (np. TEMPO ,AUTOMAX zielony, G4 , itp.)2 minutki przecierannia i masz szkło lustereczko zaufaj mi !!!!!! I nie będzie ci tak szybko matowieć ! Samo czyszczenie pierwsza klasa podziwiam cię że ci się chciało ręcznie ja zawsze szukam drogi na skróty(wiertarka szifierka i rużne do niej przyztawki domowej roboty!) TERAZ PASTA I PEŁEN SUKCES!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Niop cos bede musial pokombinowac z ta pasta:) Teraz czekam na srubki :) I mysle co z kolankiem hmm... moze tez jakos szlifowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi