aftys6 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Znalazłem tłok.. A dodam że znalazlem to w okolicy miejsca gdzie podczas II wojny stacjonowaly najpierw wojska niemieckie, potem radziecki i amerykańckie. Rozmawaiłem juz ze znajomym mechanikiem i potwierdzile ze tlok nie pochodzi z zadnego znanego mu pojazdu. Wedlug mnie nie jest to tez zaden wywaolony przypadkowo śmiec, bo kto zakopywalby stary tlok na bagnistym terenie 30 cm pod ziemią.Stwierdzilem wiec ze moze to byc tlok z jakiegos zabytkowego motocykla z zcasow wojennych. Nie jest napewno z zadnego czolgu albo innego pojzdu pancernego bo by mial srednice wiadra :icon_razz: Tak jak widac na zdejeciu ma srednice 92 mm. W gornej czesci ma gniazdna na 3 pierscienie i w dolnej na jeden. Nie jest wykonany jak wspolczesne tloki z aluminium ale najprawdopodobniej ze stali węglowej albo żeliwa ( ale niewiem czy zeliwo rdzewieje) i jest dosyc kruchy. tłok 1tłok 2 Kumpel mi napisal wlasnie ze to mzoe byc od jakiegos diesla... czyli motocykl pewnie odpada... Z goty dzieki za pomoc Edytowane 2 Grudnia 2006 przez aftys6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 wiesz o stalowych tłokach w motocyklach nie słyszałem a przynajmniej nie w tym pułapie czasowym jak II WŚ. no i średnica za duża na motocykl... moje typowanie to raczej od jakiegoś dużego wielicylindrowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 wlaśnie sprawdziłem, odpadsja Sokołu, herleye i BMW, a aiwc pewnie jakies nieduzy samochod pancerny pewnie. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Całkiem podobny tłok widziałem u dziadka i zdaje sie że był on od starego Zetora. Ale z tego co pamiętam to chyba były większy. Edytowane 2 Grudnia 2006 przez DEAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Całkiem podobny tłok widziałem u dziadka i zdaje sie że był on od starego Zetora. Ale z tego co pamiętam to chyba były większy. nie wiem jaki jest wielkosciowo w zetorze ale wiem ze w ursusie ma srednice malego talerza wiec w zetorze pewnie bedzie jeszcze wiekszy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 a gdzie sa takie ciekawe tereny w naszej okolicy aftys?? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi