cinek89 Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 witampowiedzcie mi co moze byc tego powodem? Iskra jest wrecz idealna, paliwo dostaje bo chwili pchania swieca jest mokra, zaplon raczej dobrze ustawiony, a mimo to simson nie chodzi, co wiecej nawet nie prychnie :) . chociarzby strzelil w tlumik albo cos ale 0 odzewu :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 A sprezanie jest?? Sprawdz na innej swiecy moze pomoze. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 sprezanie jest dobre, sprawdzalem juz chyba na 5 swiecach nawet wycigalem z innych motorkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 hehezapłon na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Raczej zapłon, zresztą sam to potwierdzasz:zaplon raczej dobrze ustawiony. Chociaż po dłuższym pchaniu to powinien odpalić i z iskrą w DMP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zaplon to troche ogolnie. Moze macie jakies precyzyjniejsze propozycje. Mialem kiedys komarka ktory nie mial iskry i chodzil :banghead: ale tylko na popych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) moze poszedł simmering na wala od strony koła magnesowego i łapie ''lewe" powietrze.... tak miałem przy simsonie Edytowane 1 Grudnia 2006 przez motowojtas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zimering wymieniany byl we wrzesniu jak nabijalem wal, wiadomo ze zawsze mozna bubla dostac tzn. mam nadzieje ze byl wymieniony bo to koles robil(kase wziol za zimeringi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 nie ma innej rady to jest wina albo zapłonu albo świecya sprawdzałeś na nowych świecach czy na jakis uzywanych bo ja tak miałem czasem, że iskra była na świecy ale po wkręceniu świeca nie chodziłaewentualnie możesz sprawdzić, czy jest kompresjajeśli jest to wina leży tylko w tych dwoch możliwościach tzn świeca i zapłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 swieca odpada bo sprawdzalem z innych motorow, ktore chodza na nich, wiec wina bylby zaplon, ale co w tym zaplonie? cewka, kondensator, platynki, moze kabel wys napiecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elblante Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Jesli chcesz miec pewnosc ze to wina zaplonu, to nie wkrecaj swecy w glowice, tylko ja wsadz w fajke i dotknij brzegiem do glowicy. Wtedy kopnij go kilka razy i zobacz czy iskra jest. jesli jest - to znaczy ze zaplon niewyregulowany. Jesli nie ma wogole, to przyczyn moze byc juz wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 iskra jest wręcz idealna, wystarczy leciutko kopnac i juz sie pojawia iskra jest wręcz idealna, wystarczy leciutko kopnac i juz sie pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 przewód wysokiego napięcia raczej też opada ponieważ piszesz, że iskra jest, sprawdź platynki to może być to, czy sie otwierają, czy nie są wypalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek89 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 platynki byly nowe zakladane, ale niestety nie mam starych:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 ja obstawiam simmering na wale tak jak pisałem wczesniej.... ja miałem tak samo przy simsonie.... iskra idealna paliwo było i wszystko ok tylko nie palił.... okazało sie ze to simmering.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi