Harnaś Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 A co do kosztów, to pewnie dużo zależy od spalania moto. Ja licze ok. 1000 zł na paliwko. No chyba że będziemy pyrkac bardzo krajoznawczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Hmmm jak by mi ktos pomogl z bagazami to z checia sie zabieram. Patrzalem na jakies sakwy ale mam kiepski uklad wydechu.... no wlasnie, Hornet ma dosyc wysoko wydechy, mam dwie dosyc fajne torby metro ale by nic Ci nie daly i tak bo musialbys miec jakies stelaze zeby na wydechach nie popzrepalac,... a co do wyjazdu to ja jezeli mi tylko czas i fundusze pozwola to jade nawet i sam, a co d oterminu to najlepiej by mi pasowal lipiec, ewentualnie koniec czerwca do poczatku sierpnia, bo w innym terminei chyba nie dam rady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 hmm jakies torby znajde. Nawet jak sie oprą na wydechu to mam karbonowy, który sie nie grzeje - nie powinny one sprawiac jakiegos problemu. Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrz Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 No proszę, jak miło, że ktoś też chce objechać nasz cudowny kraj :icon_mrgreen: Co do sakw to trzeba mieć poprawkę, że w przypadku deszczu i tak przesiąkną, nawet jak mają folie na sobie. Może jakieś kuferki używane wyszukasz?Ponieważ dla mnie największym problemem był deszcz proponuję zakupić strój przeciwdeszczowy oraz na rękawiczki i buty ubranko.Co do trasy to postaram się niebawem napisać dokładnie jak jechaliśmy, może to się Wam przyda.Jakoś do tej pory nie miałem czasu napisać relacji.W przyszłym roku myślę, że z Paffciem wymyślimy jakąś eskapadę o czym oczywiście poinformujemy.Polecam jazdę w czerwcu, bo po pierwsze: dłuższe dni, pusto - łatwiej ze spaniem, no i ceny przedsezonowe. Poza tym pogoda w czerwcu jest fajna. My w sumie mieliśmy 3 dni deszczowe a reszta to piękna, upalna pogoda.Ogólnie to była wyprawa mojego życia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Fajnie by było przeczytac relacje. Czekamy z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Co do sakw to trzeba mieć poprawkę, że w przypadku deszczu i tak przesiąkną, nawet jak mają folie na sobie. Jest i na to metoda :D Ja staram się wszystko zapakować szczelnie w worki foliowe a dopiero później do sakw.Trochę z tym ''zachodu'' ale tak zapakowane rzeczy na 100% nie przemokną :cool: A co do ''podróży'' to bardzo fajna idea. :banghead: Można za ''jednym zamachem'' pojeździć po górskich serpentynach, przez lasy i puszcze, wzdłuż brzegów jezior, po morskiej plaży, przez wioski i miasta, a nawet po autostradach :biggrin: i wcale nie trzeba gdzieś za granicę wyjeżdżać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Kupujesz impregnat w sprayu do ubrań tekstylnych... spryskujesz sakwy i nie musisz się martwić o żadne worki :D Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Według mnie lepiej kupic używane kufry, a nie sakwy. Cenowo wychodzi bardzo podobnie a kufry są dużo poręczniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Do turystyki wiadomo, że bezapelacyjnie najlepsze są kufry ale na choppera to tylko sakfy, bo mają swój klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Kupujesz impregnat w sprayu do ubrań tekstylnych... spryskujesz sakwy i nie musisz się martwić o żadne worki :(Ja tam pozostanę przy tych workach :buttrock: bo w jadącym motocyklu pęd powietrza ''wpycha'' wodę w każdą szczelinkę...Nawet do ''nieidealnie'' szczelnych kufrów potrafi napompować wody :buttrock: (sprawdzono w praktyce - stara ''ugnieciona''uszczelka :evil: )Worki uratowały przed zawilgoceniem zawartość kuferka... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 a ja mam juz nowe moto, z kuferkami :P , uszczelki fajnie trzymaja, nic nie cieknie, sprawdzalem juz przy myciu, teraz tylko czekac na wiosne i w trase.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 No to gratuluje nowego sprzęta. Jeżeli chodzi o turystyke dobry wybór :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarccom Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 chceliśmy z młoda machnąć sobie trase podczas 2 tyg urlopu jednak doszliśmy do wnioskiu że w sumie nic by sie nie zobaczyło tylko lizneło troche gór troche morza a tak naprawde cały wyjazd tylko w siodle zdecydowaliśmy sie tylko na wyjazd po górach http://www.namotocyklu.glt.pl/ nie mniej jednak mi zostało z tego roku jeszcze 18 dni urlopu a od stycznia kolejne 26 także jakbyście coś organizowali i przyjęli nowicjusza to jestem wstępnie zainteresowany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 z chęcią też dołączyłbym do kogoś w sierpniu na tydzień lub dwa raczej nocleg pod namiotemżałuję ,że z chłopakami przejechałem tylko parę kilometrów na "wschodzie" bo klimat takiej wycieczki jest przedni :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Odnawiam temat... Ktoś może planuje taki wyjazd jak w temacie?? :biggrin: Mam jeszcze 2 inne pomysły na przyszły sezon: 1. Nordkapp 2. południe Europy :wink: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi