vanjawan Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Będę robił lustro przedniej lampy do AWO. Jak było w oryginale? Chom, nikiel,posrebrzane czy inaczej.Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Coś mi się wydaje że to że ani to ani to.Takie coś "Próżniowe powlakanie aluminium"-ale może mieć inną nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Oryginału nie zrobisz. Myślę że najlepiej wyjdzie nikiel. Będzie dawał trochę żółtawe światło. Przy chromowaniu może być problem z równomiernym pokryciem. Najlepiej będzie wypytać się galwanizera. Może wystarczy go tylko wypolerować. Doskonałe do tego jest futro z barana (stary kożuszek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Chyba żarcik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błażej Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ani chrom, ani nikiel. Musisz oddać lustro do zakładu zajmującego się regeneracją tych elementów. Przejrzyj gazetę "Automobilista". Tam ogłaszał się taki zakład. Pogooglaj się z hasłem "regeneracja reflektorów". A tak na marginesie, to nie pasuje tam jakiś typowy wkład? Od żuka zdaje się... A przy odrobinie cierpliwości wymienisz samo lustro, a szkło zostawisz oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi