Skocz do zawartości

mandaty dla niepelnoletnich

alfa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mandat mogą wypisać od 17 roku życia ,a co do braku oświetlenia w rowerze to je załóż ,bo nie widać Cię na drodze nocą jadąc. Najczęściej za brak oświetlenia czy coś to powietrze ci z opon spuszczą i każą pchać do domu.

Cytat
A w przypadku posiadania prawka A1 w wieku 16 lat za przekroczenie predkosci mogą mi wystawic mandat?

A czego cie uczyli na kursie? Z kad takie pytanie? Pewnie ze moga. To ze nie pracujesz to nie znaczy ze mozesz lamac przepisy i nie dostaniesz mandatu. Duzo osob nie pracuje a w dodatku ma rodzine na trzymaniu i tak samo placa.

Bogaci są fajni i w miarę uczciwi.

jkar napisał:

A czego cie uczyli na kursie? Z kad takie pytanie? Pewnie ze moga. To ze nie pracujesz to nie znaczy ze mozesz lamac przepisy i nie dostaniesz mandatu. Duzo osob nie pracuje a w dodatku ma rodzine na trzymaniu i tak samo placa.

chyba sie mylisz, jechałem skuterkiem bez trzymanki, przycieła mnie policja, lat 16 i 3/4 i pan policjant z łezką w oczach powiedział "nie moge wstawić ci mandatu" po czym gniewnie dodał "spotkamy się w sądzie !! " morał z bajki taki, że mandatu nie moga wstawic ale nawet lepiej cie mogą udupić

Bajo napisał:

Mandat mogą wypisać od 17 roku życia ,a co do braku oświetlenia w rowerze to je załóż ,bo nie widać Cię na drodze nocą jadąc. Najczęściej za brak oświetlenia czy coś to powietrze ci z opon spuszczą i każą pchać do domu.

Nie moga ci spuscic powietrza z kol, dlatego zawsze tobie kaza to zrobic, ale jak chcasz mozesz sie klocic.... Mi kazli spuscic z pzredniego kola powietrze to odjechalem na tylnym :notworthy: Pozatym mi sie wydaje ze lepiej zaplacic te 50 czy 100zl mandatu niz miec sprawe w sadzie ,lub nawet chociaz zeby sie starzy dowiedzieli ze szaleje na miescie....

Cytat

Czemu od razu tak agresywnie ? :(

Nie mam jeszcze prawka A1, kurs bede miał dopiero na wiosne, pytam z ciekawosci, teoretycznie :]

Cytat
Pozatym mi sie wydaje ze lepiej zaplacic te 50 czy 100zl mandatu niz miec sprawe w sadzie ,lub nawet chociaz zeby sie starzy dowiedzieli ze szaleje na miescie....

Tylko dlaczego chcesz to usilnie nazywac "mandatem" skoro bedzie to zwykla perfidna lapówka. :banghead:

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]