MichałKaczmar. Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Po odbiorze motocykla z warsztatu gdzie byl bak zdejmowany wskaznik paliwa podczas pracy silnika raz opada raz sie unosi. Po zgaszeniu ustawia sie w prawidlowej pozycji.Prosze o porade czy moze byc to wynik powaznej awarii czy moze przebicie w instalacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Prawdopodobnie na jakimś złączu ci nie kontaktuje. Odkręć bak, posprawdzaj stan kabli, przeczyść wtyki, zakonserwuj jakimś sprayem i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 1. z baku wychodzi kabelek. sprawdz jego poprawne podlacznie.2. z opisanego zjawiska wynika, ze polaczenie moze byc tez dobre, a usterka jest przygniecienie kabelka czyli mozliwe jego uszkodzenie. radzilbym zdjac bak, jezeli akcja z wtyczk nie pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Sprawdzilem wyjscie z baku, wtyczke i kabel oraz zaizolowalem go ponownie. Nie wiem dokladnie czy cos to poprawilo ale wskaznik paliwa nadal reaguje na manetke gazu - czy jest jeszcze inna mozliwosc usterki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Nie jestem pewien ale sprawdź regulator napięcia. Być może dzieje się tak, że wraz ze wzrostem obrotów, pojawia się wyższe napięcie ładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzales Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Witam. Ja miałem podobny problem z tym że po wciśnięciu przycisku rozrusznika, obrotomierz wariował to w góre to w duł a rozrusznik wogule niełapał a wskaźnik paliwa też sie podnosił i opadał, po szukaniu przyczyny okazało sie że jest zwarcie i to na przewodach do klaksonu! Zaznaczam że była to kawa zzr 600. To przejżyj kolego stan kabli i czy gdzieś niema zwarcia. Przeczyść wtyczki jak radzili koledzy powyżej. A może to zwyczajna awaria czujnika. Pozdrawiam :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Wczoraj mialem okazje przejechac sie troche wiecej i okazalo sie ze te moje dlubanie przy instalacji przyniosly dobry efekt. Podczas jazdy wskaznik paliwa wznosi sie i opada, ale mysle ze to przez ruch paliwa w baku bo przeciez podczas przyspieszania i puszczania manetki przeciazenia sa ogromne. Jak wskaznik paliwa idzie w gore to jest ok ale niestety w dol jeszcze szybciej opada - podczas hamowania no i poprzez spalanie paliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 niestety cieszylem sie krotko. Po zalaniu baku do pelna okazalo sie ze rownolegle z odkrecaniem manetki wskazowka idzie w dol, a wczesniej stal na max nieruchomo. Teraz oddalem motocykl w rece specjalistow, zobaczymy jaka bedzie diagnoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzales Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Hmmm ciekawe co to może być. Jak odbierzesz kawe od mechanika to daj znać co jej było. Pozdrawiam :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Okazało sie ze ten kabel wychodzacy od czujnika ilosci paliwa nadal byl felerny po mojej izolacji. Zostal wymieniony i na razie dziala poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi