SeibR Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam, mam Suzuki Katana, rocznik 1998, chłodzona cieczą (chłodnica:P). Silnik jest w niej potuningu, ma wsadzony tuningowy Cylinder 80ccm TOP RACING, nowy tuningowy wał TOP RACING, nowe łożyska, tłok i pierścienie METEOR. Suzuki najprawdopodobniej jest odblokowany... Jedyne to tyle co do tuningu, mogło byc jeszcze coś zmieniane na tuningowe ale to już poprzez poprzedniego własciciela... Suzuki ma oryginalny tłumnik troszke szkoda że niesportowy... i mam pytanie... Ile mi pojedzie v-maxx ?? Niemoge jechac v-maxx bo jest praktycznie świeżo co na dotarciu... ale powiem że zrywa ma dobrego :) p00zdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Ile gram mają rolki?Wydech to podstawowa w tuningu skuterów, od tego się powinno zaczynac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 hmmm ... no to klopot ... wydech najbardziej blokuje motorek ... i mysle ze pewnie masz w nim katalizator wiec proponuje sportowy wydech ... jak zalozysz to dopiero zobaczysz co to jest kop :)Tylko zastanow sie ktory ... bo moj kumpel kupil ale jest za glosny i jego matke chce juz strzelic ... ja podjezdzam (moj cichutki (za cichy)) a ona mowi zaloz sobie w koncu normalny wydech bo wszyscy maja normalne a te twoje pierdzenie doprowadza mnie do szalu ! ;) po zalozeniu wydechu i jesli napewno jest to cylinder 80 i jak jest wariator i sprzeglo sportowe to poleci okolo 120-130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Nie poleci 130 km/h nawet na rolkach 9 gramowych.Przydałby się większy gaźnik, sportowe sprzęgło i ew. gazbox. Przy 9 gramowych rolkach (b.ciężkie), przy tym tuningu co masz obstawiałbym granice 95-100 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 rolki niewiem jakie są, co do cylindra ma na bank 80 ccm, co do tłumnika niema katalizatora... a wariator i sprzegło niewiem czy były zmieniane, te żeczy co były zmieniane przezemnie napisałem powyżej, a co do innych zmian to niewiem ale możliwe że coś mogło by byc zmieniane... co do przyśpiechy to ma dobrą... :):D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 A ile Ci zostalo jeszcze kilometrow do konca docierania? Bo takie gdybanie to za bardzo nie ma sensu:P Ja obstawiam ok 100km/h. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 do dotarcia niecałe 500 km, też obstawiam na około 100 km/h, ale będe chyba tłumnik sportowy kupywał ale to zajakiś czas jak se go zostawie i niesprzedam... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Wiesz, jesli masz wstawione rolki około 2 g to nie spodziewaj sie dobrego vmax'a tylko przyspieszenia :icon_mrgreen:Jesli około 8-9 gram to vmax może byc niezły :crossy: To tyle ;) Jak dotrzesz to daj znac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Sory za OT ale nie moge ze smiechu buahahaha, pojęcie to mozesz mieć na temat nic nie myślenia przed napisanem posta, bo pojedzie a pojecie to buehehe 2 co innego znaczące słowa :crossy: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 ja niemówie że mam super przyśpieszenie bo wtedy żeczywiście mogą byc rolki 2g czy tam jakieś, ale mówie że mam dobre przyśpieszenie... jak dotre dam znaC spoko :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) jak masz seryjny wydech i tylko cylek 70cc (nie wiem skąd wziąłeś 80) to podejrzewam że masz rolki ok 5-6 gr po zmianie wydechu i rolek na ok 3-4gr powinien jechać prawdziwe 85-100 (zależy od wydechu) , po zmianie przekładni może dobije do 130 w mój po zmianie cylka i tłumika do 70 toczy się jak odblokowana 50 ale jak przekroczy 75 to osiągnięcie 100 zajmuje 4-5 sek (do wymiany gaźnik, filtr powietrza i sprzęgło bo już fioletowe się zrobiło) Edytowane 23 Listopada 2006 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 a wiec im lzejsze rolki tym lepsze przyspieszenie i jak ciezsze to lepszy speed ?Kolega pyta wiec prosze o odp.U jednego kumpla wlasnie wmiare dobrze zbiera sie do 70 a potem dostaje buta i zaczyna przyspieszac jak szalony ... ale tylko do 90 ... moze nie tylko ale w porownaniu do enduromastera to tylko ;]Jego skutr to Sym JEt Euro XSportowy wydech,wariator,dysze,filtr powietrza,sprzeglo i jakies tam pierdoly bez ruszania cylindra :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 a wiec im lzejsze rolki tym lepsze przyspieszenie i jak ciezsze to lepszy speed ?Dokładnie tak ... U jednego kumpla wlasnie wmiare dobrze zbiera sie do 70 a potem dostaje buta i zaczyna przyspieszac jak szalony ... ale tylko do 90 ...To kwestia regulacji, w qmpla CPI Hussarze przy wymienionych rolkach, wydechu i sprzegle było tak, że w pewnym zakresie miał muła.Trzeba pokombinowac, on oddał go do serwisu, zapłacił 200 zł i teraz leci mu niecałe 90 km/h i ma niezłego buta :eek: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 A zmieniałeś przełożenia w tej katance?? Bo z tego co wiem to katany były blokowane na przełożeniach, co dawało dobre przyśpieszenie jednak niski v-max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 poprzedni właściciel odblokowywał i jeszcze chyba coś zmieniał na tuningowe ale niewiem, ja zmieniłem ot co opisałem cylinder itp. dzisiaj chcałem sprubowac troszke szybciej jechac... raz sprubowałem jechac szybciej i jechal 80 km/h bez problemu... więcej pojedzie napewno... niechciałem go żyłowac juz... bo mało dotarty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi