dnieprw Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam kolegow!Mam pytanie.Kolega zdobyl silnik,wyglada na lata 20-te(?).Jednocylindrowy,500 cm,dolnozaworowy,odkryte zawory,blok silnika dzielony w poziomie,zblokowany ze skrzynia biegow-3 biegi z reczna zmiana biegow,gaznik Amal.Na silniku jest napis B.A.M.Silnik jest kapletny i na chodzie.Nie wiadomo tylko nic blizszego o marce,ani kraju pochodzenia.Szkoda ze nie mam zdiec,postaram sie niedlugo doleczyc.Moze to cos pomoze.Bardzo bym prosil o jakas informacje,jezeli ktos cos wie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam kolegow!Mam pytanie.Kolega zdobyl silnik,wyglada na lata 20-te(?).Jednocylindrowy,500 cm,dolnozaworowy,odkryte zawory,blok silnika dzielony w poziomie,zblokowany ze skrzynia biegow-3 biegi z reczna zmiana biegow,gaznik Amal.Na silniku jest napis B.A.M.Silnik jest kapletny i na chodzie.Nie wiadomo tylko nic blizszego o marce,ani kraju pochodzenia.Szkoda ze nie mam zdiec,postaram sie niedlugo doleczyc.Moze to cos pomoze.Bardzo bym prosil o jakas informacje,jezeli ktos cos wie.Pozdrawiam. zuzlowy JAP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 tak z 3 biegami i reczna ich zmiana ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Witam kolegow!Mam pytanie.Kolega zdobyl silnik,wyglada na lata 20-te(?).Jednocylindrowy,500 cm,dolnozaworowy,odkryte zawory,blok silnika dzielony w poziomie,zblokowany ze skrzynia biegow-3 biegi z reczna zmiana biegow,gaznik Amal.Na silniku jest napis B.A.M.Silnik jest kapletny i na chodzie.Nie wiadomo tylko nic blizszego o marce,ani kraju pochodzenia.Szkoda ze nie mam zdiec,postaram sie niedlugo doleczyc.Moze to cos pomoze.Bardzo bym prosil o jakas informacje,jezeli ktos cos wie.Pozdrawiam.Słyszałem o tym moto od teścia który był jego posiadaczem. Były to powojenne lata Wro. Z Jego opowiadań pamiętam to co ty napisałeś że 5oo-tka jeden cyl ręczne biegi. Jeżeli mnie pamięć nie myli to chyba prod. węgierska. Do dzisiaj myślałem że teść przekręcił nazwę bo nigdy z taką się nie spotkałem. Być może to ten sam egzemplarz? Jak się z nim skontaktuje to podam więcej szczegółów. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Rozrząd górno-dolny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 A więc tak rozmawiałem z nim i oto co sobie przypomina na 90% produkcja belgijska (a nie węgierska), sztywny tył, jednomiejscowy, z tyłu bagażnik na którym można było zamocować siedzenie dla pasażera, napęd łańcuch, płaska kiera z "odwróconymi manetkami", z przodu wielka lampa bosch-a, rozruch nożny, kanciasta bryła silnika i skrzyni, wersja lub cała produkcja była militarna, jednak zapomniałem zapytać się skąd te przypuszczenie? Pozdro! :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi