pack84 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 ja moge sie wypowiedziec co do mojej ale starszej xj ty - mam aktualnie 110 tys a ponoć embe miał 170 tys jak sprzedawal:) wg mnie to ta sama szkola budowy silnika wiec jeszcze troche idzie pojezdzic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 ja moge sie wypowiedziec co do mojej ale starszej xj ty - mam aktualnie 110 tys a ponoć embe miał 170 tys jak sprzedawal:) wg mnie to ta sama szkola budowy silnika wiec jeszcze troche idzie pojezdzic:)Jak widać nie ma rzeczy niemożliwych. Wystarczy dobrze trafić i trochę zadbać o sprzęta i takie wyniki mogą być normą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 "Jak widać nie ma rzeczy niemożliwych. Wystarczy dobrze trafić i trochę zadbać o sprzęta i takie wyniki mogą być normą" najciekawsze jest to ze ja sprzeta swojego kupilem w niezbyt dobrym stanie, jest poobijany, slady kilku gleb, jedynka uszkodzona - ale kupiłem za bardzo niska cene a teraz sam z tym robie. jak rozebralem silnik to okazalo sie ze wszystko jest w najlepszym porzadku. wg mnie xj to naprawde zacny sprzet, niewysilona jednostka, sprawdzona technologia bez bajerów. chcialbym kiedys doczekac chwili jak te nowe sprzety co maja z 600ccm 125 KM beda mialy na liczniku ze 140tyś - jakos sie to nie wydaje prawdopodobne. podsumowujac, motocykle z serii XJ to trwałe sprzety, jak jeszcze jest dobrze traktowany to dluuugo pojezdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 "Jak widać nie ma rzeczy niemożliwych. Wystarczy dobrze trafić i trochę zadbać o sprzęta i takie wyniki mogą być normą" najciekawsze jest to ze ja sprzeta swojego kupilem w niezbyt dobrym stanie, jest poobijany, slady kilku gleb, jedynka uszkodzona - ale kupiłem za bardzo niska cene a teraz sam z tym robie. jak rozebralem silnik to okazalo sie ze wszystko jest w najlepszym porzadku. wg mnie xj to naprawde zacny sprzet, niewysilona jednostka, sprawdzona technologia bez bajerów. chcialbym kiedys doczekac chwili jak te nowe sprzety co maja z 600ccm 125 KM beda mialy na liczniku ze 140tyś - jakos sie to nie wydaje prawdopodobne. podsumowujac, motocykle z serii XJ to trwałe sprzety, jak jeszcze jest dobrze traktowany to dluuugo pojezdzi. jak zrobisz sam sprzeta, bedziesz wiedzial co w nim siedzi. w sumie wyniesie cie tyle, co dalbys za 'super' stan, a mozliwe ze ejszcze musialbys dolozyc do tego super stanu troche grosza... ale co kto woli :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 najciekawsze jest to ze ja sprzeta swojego kupilem w niezbyt dobrym stanie, jest poobijany, slady kilku gleb, jedynka uszkodzona - ale kupiłem za bardzo niska cene a teraz sam z tym robie. jak rozebralem silnik to okazalo sie ze wszystko jest w najlepszym porzadku. wg mnie xj to naprawde zacny sprzet, niewysilona jednostka, sprawdzona technologia bez bajerów. chcialbym kiedys doczekac chwili jak te nowe sprzety co maja z 600ccm 125 KM beda mialy na liczniku ze 140tyś - jakos sie to nie wydaje prawdopodobne. podsumowujac, motocykle z serii XJ to trwałe sprzety, jak jeszcze jest dobrze traktowany to dluuugo pojezdzi.najważniejsze w XJ jest właśnie to, że jest to motorek prosty jak budowa cepa i stąd spora bezawaryjność sprzętów i co za tym idzie bardzo duże przebiegi. Tam po prostu nie ma się co psuć. Pod tym względem moto jest rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) tak to prawda - nigdy wczesniej nie rozbieralem calego silnika a mimo tego po obejrzeniu kilu razy serwisówki i wnetrzności wiedzialem co do czego służy i jak działa. jak już gdzies kiedys pisałem za moto dałem tak mało że po tych remontach wszystkich i wymianie częsci ekploatacyjnych zmieszcze sie w 3,600 moze 3,700 (z nowym olejem filtrem itp). owszem może za około 4 tyś bym kupił w lepszym stanie sprzeta ale tez nigdy z zewnatrz nie zobaczysz co jest w srodku i co moze byc zuzyte a i tak trzeba do niego dołożyć bo wiadomo. Edytowane 22 Listopada 2006 przez pack84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 co do gpz - nie jest to też złozona jednostka ale jednak xj wg mnie duzo trwalsza o czym utwierdzam sie za kazdym razem wiec tym ze ma 4 cyl a nie 2 sie nie przejmuj. z reszta wystarczy zobaczyć na przebiegi maszyn.kiedyś zastanawialem sie wlasnie nad gpz500 i troche ich widziałem.Nie ten temat, hehehe :icon_twisted: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 dobra juz dobra - poprawiłem. pomieszało mi sie z innym tematem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 na biezaco sledze alledrogo. przy okazji tej aukcjihttp://www.allegro.pl/item145389325__yamah...on_1994_95.htmlzaczalem zastanawiac sie, jakie byly orginalne malowania dywersji...IMO kolor motocykla z aukcji nie jest orginalny, nigdy nie widzialem innej dywersji o takim malowaniu - spotkal sie mzoe ktos z Was z takim kolorem? orientuje sie ktos, jakie byly orginalne malowania dywersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) Kiedys widziałem takie malowanie, co oczywiscie nie świadczy o tym że tez było oryginalne. Zastnawia mnie co sie stało z naklejka Diversion na owiece....czyżby nie można było dokupić :) i kolejna rzecz, dlaczego na każdym zdjeciu jest torba na baku :cool: z prawej strony również przytarty tłumik, nie bardzo widać ale paciaka napewno miała ta yamaszka, moze coś więcej Edytowane 26 Listopada 2006 przez lisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 i kolejna rzecz, dlaczego na każdym zdjeciu jest torba na baku :smile: moze korek wlewu ukradli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) nieoryginalne migacze z tyłu, kombinowany sprzęt, nie warto :smile: a jak będziesz kupował albo jechał do kogoś , pytaj sie czy są zdjęcia aktualne !! Jakież było moje zdziwienie jak pojechałem po Xjtke która na zdjęciach wygladała ślicznie ! a okazało sie.... że zdjęcia mają conajmniej rok i zastałem poprostu trupa ! :| a koleś zasłaniał sie tym że na zlotach sie dużo pije i czasem sie wywócił :):D:D wtedy to nie było śmieszne .... 400 km w plecy Edytowane 26 Listopada 2006 przez lisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 nieoryginalne migacze z tyłu, kombinowany sprzęt, nie warto :smile:a jak będziesz kupował albo jechał do kogoś , pytaj sie czy są zdjęcia aktualne !! Jakież było moje zdziwienie jak pojechałem po Xjtke która na zdjęciach wygladała ślicznie ! a okazało sie.... że zdjęcia mają conajmniej rok i zastałem poprostu trupa ! :| a koleś zasłaniał sie tym że na zlotach sie dużo pije i czasem sie wywócił :):D:D wtedy to nie było śmieszne .... 400 km w plecy heh, racja :)w sumie nie interesuje sie nia jakos na powaznie, tylko kolorek spodobal mi sie i tak zaczalem myslec, jak w koncu fabrycznie mazali te jamaszki.nie mam czasu kuzwa, bo do ciebie pokatulalbym sie :/ wczoraj w robocie, dzis nauka do jutrzejszego kola i znowu work :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) :smile: z prawej strony również przytarty tłumik, nie bardzo widać ale paciaka napewno miała ta yamaszka, moze coś więcejZ drugiej strony pewnie większość z kilkunastoletnich sprzętów leżała choć raz mniej lub bardziej zwłaszcza że maszyny pokroju XJ są motocyklami dla początkujących.Chociaż głupie parkingówki ale zdarzają się,żadna filozofia zmienić tłumik,pomalować itp i sprzęt niby bezwypadkowy. Edytowane 26 Listopada 2006 przez Domel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Z drugiej strony pewnie większość z kilkunastoletnich sprzętów leżała choć raz mniej lub bardziej zwłaszcza że maszyny pokroju XJ są motocyklami dla początkujących.Chociaż głupie parkingówki ale zdarzają się,żadna filozofia zmienić tłumik,pomalować itp i sprzęt niby bezwypadkowy. zgadzam sie, tylko z tego co widzę 4 są wymienione kierunkowskazy, malowana owieka, nie wiadomo co z bakiem. Chyba sam byś zrezygnował na tym etapie :smile: jescze ważna sprawa, jak już ktoś wyslyla zdjęcia albo kopiuje sie je z Allegro, sprawdzajcie co ma do powiedzenia EXIF. Sa to nadmiarowe dane - o szybkosci prześłony, dacie zdjęcia, itd. np ACDSEE poda to wszystko. czemu o tym mówie, jeden kleś wystawił ładną Xjtke na zdjęciach super, ale daleko mieszkał aż na pomorzu.Wiec poprosiłem o aktualne zdjęcia ....przysłał. Zaglądam do Exifu zdjęcia były robione dawno temu !!!! a on mnie zapewnia że niedawno robił ! pozniej w meilu sie tłumaczył że coś mu tam nie wyszło i przesłał takie.... no wiec nie wiem czy bym nie trafił na kolejną mine, przynajmniej nie musiał kłamać skreślam taką osobę od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi