osmul Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 no ok ta cewke i gaznik to jakos zalatwie teraz bede mial problem z tym akumulatorem ktory chce miec zeby byly swiatla i takie sprawy.ma ktos jakis pomysl jak to rozwiazac bo chyba raczej bedzie trudno. zeby ladowal sie chlopak w czasie jazdy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 na fabrycznym motoplacie nie da rady, chyba ze zalatwisz SEM on ma kable na swiatla odrazu ale jest inaczej mocowany, i cena jest duza. Do swiatel tylko na przejazd ulica albo co starczy ci akumulator nie musi byc wielki, ale po jezdzie musisz ladowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmul Opublikowano 20 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 no dobra to juz z tymi swiatlami nie bede sie zajmowal, najwyzej kupie sobie jakas smieszna lampe od roweru i gdzies ja sobie przymocuje. a chcialem je dlatego bo czasami jak jezdzilem na poprzednich motorach ktore mialem to zdarzalo sie ze jezdzilem wieczorem po nieoswietlonych drogach. moze akumulator zalatwi sprawe, zobaczymy. a moze byc tak ze bedzie mi pasowala cewka od hondy xl 250??? bo z tego co patrze na zdjecia tych do czesiek to wyglada bardzo podobnie??? dzisiaj jeszcze sprawdze cos wiecej o niej i dam znac. pozdrawiam i dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Nie chcę Ciebie wprowadzać w błąd, więc jeżeli masz możliwość to sam przetestuj tą cewkę (jeżeli 6v z tyrystorem to powinna działać). A światła to zrobiłbym tak jak w CZ 125 MTX, takie niby enduro, a mały akumulator był podczepiony koło baku (pewnie na jedną jazdę). Soku widzę, że nawet można wybierać, czy to 6v, czy to 12v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Moze i sie nie znam za bardzo na akurat tych motorkach ale nie wiem czemu smiejecie sie z linkow przezemnie podanych :) Przeciez jest wyraznie napisane ze to cewka do CZ wiec w czym problem?? Mozecie mnie troche podszkolic?? :cool: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmul Opublikowano 20 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 no i jest dupa bo cala instalacja w mojej hondzie jest 12v wiec cewka tez jest na 12. a w czeskach byly tylko 6v ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Tak tylko 6v. Lucas popraw jeżeli źle mówię. Soku w tej cewce potrzebnej do motoplatu jest tyrystor, który działa powiedzmy jak klasyczny przerywacz, poprostu, a te, które podałeś go nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 co do 6V to nie jestem pewny na 100% ale 99% tak, bo cewka z tego co pamietam miala 6V. W cewce nie ma zadnego przerwywacza czy terystora, to wszystko jest na dole cewka jak sama nazwa mowi daje wysokie napiecie potrzebne do wytworzenia iskry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmul Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) aha no to w takim razie jak to jest ze normalne cewki nie dzialaja???czy taki gaznik bedzie dobry??? https://ssl.allegro.pl/item143431703_gaznik_bing.html dobra sluchajcie gaznik juz znalazlem za 90 zl jakis jakponski nie wiem czy to dobra cena ale okaze sie czy jest dobry kopke za 80 uzywana . i teraz co do cewkigosc z ktorym rozmawialem chce za nowa cewke 280 zlale to jest troche za duzo wiec jej nie bede bral, jezeli ktos z was ma do sprzedania zbedna mu cewke to prosze odezwac sie do mnie na gadu. i wazne zeby byla w jakiejs normalnej cenie:) pozdrawiam Edytowane 21 Listopada 2006 przez osmul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi