cypherius Opublikowano 9 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2003 Hej ! Kolejne pytanko - prosil mnie o to dzis znajomy - czy jest sens szlifu glowicy w simsonku sr51 ? ja mu odradzalem :oops: A jak cos wiecie wiecej o prostym ulespzaniu tego motorka to plz info bo ziomek mnie maltretuje smsami ( sadycha jeden ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 10 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 Jasne że jest, głupszego pytania niewidziałem, w sojej jawce też splanuje głowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 10 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 ja widzialem glupsze czlowieku nie kazdy od razu zjadl wszystkie rozumy :-) btw ile splanowac ? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 10 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 1,5-2mm mniej więcej tyle, lepiej poszukaj tego w necie bo mogłem sie pomylić o kilka mikronów :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 10 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 hehe spox dzieki. a tak przy okazji : kupuje za niedlugo wsk do remontu i gadalem z jednym ziomkiem z wiochy od mojej babki . Powiedzial ze mi sprzeda, tylko ze glowice planowal szlifierka katowa i i troche mu nie wyszlo :( nie wazne ;-) a w swojej jawce jaki planujesz szlif ? p.s. Z3US podeslij jak masz zdjecia swojej jawki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 14 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2003 Niestety niemam :( , Ale jak zrobie to was zatka jaka ona piękna (narazie sama rama z silnikiem i kołami, bo jest poroskręcana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 15 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2003 sam szlif to raczej nie wszystko - zalatw sobie druga glowice do zabawy ;-) sens mialaby jeszcze zabawa cylindrem - kanaly itp :-) ale to jednak troche roboty ( mozna komus zlecic ) Ja na razie zostawiam w swoim serie. Moze kupie wlasnie druga glowice i wtedy cos zrobie, na razie nic nie planuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 15 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2003 Jeśli koledze bardzo zależy na szybkim zepsuciu motoru to jest sens, to najkrótsza droga do tego... Powodzenia Zeus, długo nie pojeździsz tą jawka jak ja czytam niektore Twoje posty... planowanie glowicy to najbardziej durny pomysl na "tjuning", silnik sie grzeje, łożyska idą szybko i gówno masz nie jazde, jeszcze jak coś spartolisz to musisz kupowac nowa glowice. Ja Ci szczerze odradzam takie pomysły Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 16 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2003 Buehehehe, co ty myślisz że będe robił przy tej głowicy ?!!! Dam ją do gościa który sie tym zajmuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 16 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2003 A drugą głowice do zabawy mam :( , więc jakj z**bie tą to wsadze spowrotem tą co na niej jeżdże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 16 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2003 sama glowica - efekt taki ze moze powiekszy sie stopien sprezania a to nie o to chodzi, za wysoki tez nie za dobrze. Jak chcesz robic to zalatw jeszcze 2 cylinder i daj go na drobniutenka modyfikacje, moze jakis mechanik bedzie wiedzial o co chodzi. http://www.jawka50.prv.pl/ - co prawda to jest wersja czolg, ale podobno działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 16 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2003 Jasne że jestnie zawsze jest sens i nie zawsze jest możliwość. głupszego pytania niewidziałema ja widziałem. co ty myślisz że będe robił przy tej głowicy ?!!! Dam ją do gościa który sie tym zajmuje A co ty myślisz' date=' że jak oddasz do gościa to on ci wszystko zrobi i już??? Tak po prostu??? Czary mary???Najpierw trzeba wszystko wymierzyć a dopiero potem oddać do gościa i powiedzieć mu jak dużo ma zdzierać. A drugą głowice do zabawy mamgłowice nie służą do zabawy. więc jakj z**bie tą to wsadze spowrotem tą co na niej jeżdżeJak ją zjebiesz to tej drugiej już prawdopodobnie nie będzie do czego wsadzać.Czy Ty wiesz na czym polega zjebanie głowicy poprzez jej splanowanie z cylindrem? Na przesadzeniu. A jak przesadzisz to o tym że przesadziłeś zoriętujesz się dopiero jak silnik wejdzie na obroty.Wtedy nie tylko głowica będzie rozjebana, ale też korbowód, wał, tłok, jak się tłok rozleci na części to również cylinder sie rozjebie... Jednym słowem po silniku. OGÓLNIE TO TWOJA WIEDZA TECHNICZNA POWALA MNIE NA KOLANA!!!!!WK..NERWIASZ MNIE JUŻ OD DAWNA BO PISZESZ BZDURY, PISZESZ O RZECZACH O KTÓRYCH NIE MASZ POJĘCIA. I TO NIE TYLKO W TYM TEMACIE ALE TAKŻE W WIELU INNYCH.JUŻ CI TO MIAŁEM KIEDYŚ NAPISAĆ ALE SIĘ POWSTRZYMYWAŁEM. I jeszcze jedno, nigdy nie chciał bym wejść w posiadanie pojazdu przy którym ty coś wcześniej robiłeś.Tacy ludzie nie powinni się zajmować przeróbkami motorów bo to jest tylko niszczenie silników itp."Barbarzyństwo" - jak napisał CHYBA Pipcyk.Nie chcę cie Z3Us obrażać, ale przynajmniej nie pisz na forum tyle o technice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 17 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2003 tu sie zgadzam z przedmowca. wez poczytaj jakies uczone ksiazki, popytaj sie ludzi ktorzy cos o tym wiedza. najbardziej mi sie podobal twoj post z ogniem z rury :( jak chcesz miec dobry motor to sobie kup jakas honde, a przerabianie jawy w ten sposób co ty chcesz, to zbrodnia... planowanie glowicy to typowy sposób wiesniakow ktorych nie stac na motor a chca sobie poprawic osiagi... bez obrazy Z3US, ale to rzeczywiscie wkurzajace Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi