mzetz150 Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam, mam pytanie dotyczące Hondy CB500 z rocznika 1997 (Włochy), czy jeśli w zegarach brakuje licznika czasowego to można go dokupić czy trzeba całe kompletne zegary? Czy można je dostać na rynku wtórnym i za jaką mniej więcej kwotę? Pozdrawiam. Cytuj Ride to Live - Live to RideRomet PONY 301>Mz ETZ 150>Yamaha XJ 600N>Honda VFR 750F>Honda VTR 1000F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 licznika czasowego? chodzi o zegarek czy dzienny przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzetz150 Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Chodzi o licznik przebiegu dziennego. Pozdrawiam. Cytuj Ride to Live - Live to RideRomet PONY 301>Mz ETZ 150>Yamaha XJ 600N>Honda VFR 750F>Honda VTR 1000F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EEEmm Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 hej. licznik przebiegu dziennego cb 500 ma w standardzie a jak go brakuje to znaczy że nie jest to licznik od tego modelu .pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzetz150 Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Wiesz, myślę że jednak od tego modelu, tylko tyle że zegary były walnięte i poprostu się uszkodził. Więc jak, myślicie że mogę gdzieś dostać sam licznik przebiegu dziennego? Pozdrawiam. Edytowane 14 Listopada 2006 przez mzetz150 Cytuj Ride to Live - Live to RideRomet PONY 301>Mz ETZ 150>Yamaha XJ 600N>Honda VFR 750F>Honda VTR 1000F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Wiec co z tym licznikiem przebiegu dziennego, jest ale nie dziala czy w ogole go nie ma? Pewnie ta pierwsza opcja, a jak tak to pewnie glowny licznik tez nie dziala, bo to przeciez jedna linka i jeden mechanizm. Sprawdz najpierw sam mechanizm, przy "desce rozdzielczej" i przy kole. Moze cos nie laczy. Co miales na mysli ze zegary byly walniete? Moze moto po dzwonie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EEEmm Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Wiesz, myślę że jednak od tego modelu, tylko tyle że zegary były walnięte i poprostu się uszkodził. Więc jak, myślicie że mogę gdzieś dostać sam licznik przebiegu dziennego? Pozdrawiam. hmm... napisałeś że go brakuje a nie że jest uszkodzony.... Odpowiadając na twoje pytanie!!! moim zdaniem nie dokupisz samego licznika - może udało by się naprawić stary u jakiegoś szpenia znającego się na tym . Koszt nowego zegara jest kosmiczny jak na polskie warunki. Można szukać na Allegro albo eBay, wymaga to jednak cierpliwości i nie gwarantuje wyniku pozytywnego. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzetz150 Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Z tego co piszecie, to chyba raczej moto było po niezłym dzwonie, ponieważ licznika przebiegu dziennego poprostu nie ma, jest dziura w tarczy, nie ma pokrętła zerującego z boku, a także nie działa podświetlenie zegarów przy włączonych światłach. Dziekuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Ride to Live - Live to RideRomet PONY 301>Mz ETZ 150>Yamaha XJ 600N>Honda VFR 750F>Honda VTR 1000F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Paweł dobrze się zastanów i dobrze oblukaj te moto.Jakoś za dużo tu niewiadomych ;) .A tak w ogóle to w dobrym kierunku idziesz.CB jest super motocyklem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paffcio Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 To może ja wtrące swoje 3 grosze, moja cebula jest po małym ślizgu i też mam problem z licznikiem dziennym, obudowa zegarów jest pęknięta i urwane jest pokrętło od zerowania licznika. Troche jest to problematyczne bo nie moge resetować przebiegu. U mnie podświetlenie na szczęście działa. Może przez zimę wykręce licznik to moze uda sie coś poprawić żeby dało się zerować po zatankowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzetz150 Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Zgadzam się, głównie licznik dzienny przydaje się na dalsze wypady, żeby nie trzeba było stawać i sprawdzać ile jeszcze paliwka zostało. Ale tak jak mówicie za dużo niewiadomych i usterek, więc chyba ten moto sobie odpuszczę, wyluzuję i poszukam jeszcze egzemplarza w lepszym stanie. Pozdrawiam. Edytowane 16 Listopada 2006 przez mzetz150 Cytuj Ride to Live - Live to RideRomet PONY 301>Mz ETZ 150>Yamaha XJ 600N>Honda VFR 750F>Honda VTR 1000F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidler Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Jak ktos chce to mam do sprzedania liczniki do CB 500 a mianowice obrotomierz ale bez obudowy pełnosprawny i licznik ale niesprawny licznik dzienny( licznik normalne pokauje km i mozę działać a nie jak niedziałaja to obydwa) cena bardzo nonkurencyjna i instalacje z kosta do licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzetz150 Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Ja pasuję ale dzięki za info. Pozdrawiam. Edytowane 17 Listopada 2006 przez mzetz150 Cytuj Ride to Live - Live to RideRomet PONY 301>Mz ETZ 150>Yamaha XJ 600N>Honda VFR 750F>Honda VTR 1000F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi