harnas Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 mam pytanie dotyczące plecaczka, chodzi mi o to od ilu lat można wozić dzieciaki i czy bez żadnych zabespieczeń. Pamietam że będąc szieckiem ojciec śmigał na jawie 150, on z przodu mama z tyłu a ja w środku. czy teraz też tak można? ja zdawałem prawko 10 lat temu i nie pamietam czy była o tym mowa, pamietam tylko że ćwiczyłem szlify na moto z bocznym wózkiem w sumie niezła była zabawa. :icon_exclaim: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Dziecko do 7 roku życia z prędkością do 40km/h. Jak ja pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Chyba jakoś, że od 4 lat można, ale do 40 km/h bez względu czy teren zabudowany czy nie. Do 7 lat nie musi być normalnego kasku, wystarczy jakiś rowerowy itp. i może być z przodu - przed prowadzącym. Powyżej 7 lat normalnie, ale i normalnie przyodziany w przepisową czapkę. Cytuj _______________Przechowalnia motocykli i skuterów - Warszawa i okolice www.motozima.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 O własnie. Ale z tym kasiem to sprawdź dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrx Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 A nie jest przypadkiem tak, że osób poniżej 10 roku życia nie można przewoźić wcale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzynskim Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 To zależy od dozwolonej prędkości na drodze. Ale można przewozić dzieci dopiero od 7-go roku życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris_o_poranku Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 co wy bredzicie ludziekodeks rozgranicza pasażerów wg wiek na dwie grupy do 7 i powyżej 7 latkonsekwecją jest tu v max dla pasażera poniżej 7 lat która nie może przekroczyć 40 km/h niezależnie od drogi jaką się poruszasz czy od tego czy to teren zabudowany czy nie. Oczywiście jeśłi dodatkowo znaki ograniczją jeszcze prędkość ( np w strefie zamieszkania do 20 km/h) to należy jeszcze zmniejszyć prędkość. Kask z atestem na mato nie na rower !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) mam pytanie dotyczące plecaczka, chodzi mi o to od ilu lat można wozić dzieciaki i czy bez żadnych zabespieczeń. Pamietam że będąc szieckiem ojciec śmigał na jawie 150, on z przodu mama z tyłu a ja w środku. czy teraz też tak można? ja zdawałem prawko 10 lat temu i nie pamietam czy była o tym mowa, pamietam tylko że ćwiczyłem szlify na moto z bocznym wózkiem w sumie niezła była zabawa. :) :) Teraz wydaje mi sie ze mogła by sie policja doczepić ze zagrozenie dla dziecka ale ja bym obcowała za tym żeby dzieci wozić od tego wieku kiedy sie utrzymaja kierowcy na motorze zeby nie spadły ja bym spadła mimo ze mam 18 lat i jestem dosyc silna :D na hondzie rebel na wyboju :D itd :D pozdrawiam :D Edytowane 13 Listopada 2006 przez aina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi