filon89 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 No coż sprawa wygląda tak: rok temu moi rodzice zaczeli budować dom. W tym momencie zaczeły się komplikacje. Z dwa lata temu mój tata nie zatrudnił do pracy takiej babki zwyczajnie sie nie nadawała. I to niestety miało kolosalny wpływ. Ojciec tej kobiety postanowił sie zemścić gdyż pracuje razem z moim w jednej jednostce. Sprawa zaczeła się we wrześniu rok temu oskarżono mego ojca o wykozystywanie wojskowych. Chodzi o to że ja zakupiłem sobie moro i przez całe wakacje pilnowałem placu budowy lecz oni twierdzą że mój tata wzią jakiegoś szeregowca i kazał mu pilnować i pracować. Oprócz tego mój tata zapłaćił jednostce za to że może podczas przeprowadzki przechować w jednostce swoje meble i zapłacił za wynajem tira do przewozu. To oni narobili takiego szumu że heja niby że nie zapłacił że kazał za darmo żołnierzą pracować itp. Od stycznia jest zawieszony dostaje pół pensji a co gorszamusimy spłacić kredyt w banku. Tydzień temu była pierwsza sprawa w sondzie. Ogłosili odwołanie zawieszenia. Czyli mój tata powinien wrócić do pracy dostawać normalną pensje i zwrot sumy której nie dostawał z racji zawieszenia. Otóż żandarmeria wojskowa znalazła jakiś przepis że teraz mój tata pracuje normalnie tak jak powinien ale za połowe pensji i niestety nic mu nie wypłacą. Co tu robić. B. prosze o pomoc jakiegoś prawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Tydzień temu była pierwsza sprawa w sondzie. W jakiej sondzie - :wink: Jezeli sa niezbite dowody na rzekomo wyzej wymienione postepowanie Twojego ojca to chyba raczej nic nie poradzisz. Wyrok jest wyrokiem i to raczej w nim powinno byc wszystko wyszegolnione (takze ewentualne zadosc uczynienie dla poszkodowanego). Wiadomo jak to w Polsce bywa - malo to ludzi, ktorym dobrze wiodlo sie prowadzac wlasny biznes zostalo doprowadzonych "sadownie" do ruiny, a pozniej oczyszczono ich z zarzutow i to wszystko - w ruinie pozostali. Przewaznie to "firma" ustala wysokosc pensji (zaleznie od zaslug, uznania itd) i pracownik nie ma nic do gadania. Zawsze mozna zmienic prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 niech się dowołuje do wyższej instancji z resztą podejrzewam ,że mógł wczesnie złożyć wniosek o naprawienie szkód powstałych w wyniku blędnej decyzji przełożonychchociaż nie wiem czy teraz nie będzie musiał zakładać oddzielnej sprawy o rekompensatęale najpierw to niech się prawnika poradzipo to są pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 No coż sprawa wygląda tak: rok temu moi rodzice zaczeli budować dom. W tym momencie zaczeły się komplikacje. Z dwa lata temu mój tata nie zatrudnił do pracy takiej babki zwyczajnie sie nie nadawała. I to niestety miało kolosalny wpływ. Ojciec tej kobiety postanowił sie zemścić gdyż pracuje razem z moim w jednej jednostce. Sprawa zaczeła się we wrześniu rok temu oskarżono mego ojca o wykozystywanie wojskowych. Chodzi o to że ja zakupiłem sobie moro i przez całe wakacje pilnowałem placu budowy lecz oni twierdzą że mój tata wzią jakiegoś szeregowca i kazał mu pilnować i pracować. Oprócz tego mój tata zapłaćił jednostce za to że może podczas przeprowadzki przechować w jednostce swoje meble i zapłacił za wynajem tira do przewozu. To oni narobili takiego szumu że heja niby że nie zapłacił że kazał za darmo żołnierzą pracować itp. Od stycznia jest zawieszony dostaje pół pensji a co gorszamusimy spłacić kredyt w banku. Tydzień temu była pierwsza sprawa w sondzie. Ogłosili odwołanie zawieszenia. Czyli mój tata powinien wrócić do pracy dostawać normalną pensje i zwrot sumy której nie dostawał z racji zawieszenia. Otóż żandarmeria wojskowa znalazła jakiś przepis że teraz mój tata pracuje normalnie tak jak powinien ale za połowe pensji i niestety nic mu nie wypłacą. Co tu robić. B. prosze o pomoc jakiegoś prawnika. To wszystko jest bardzo enigmatyczne nie piszesz jaki Sad wojskowy , cywilny , karny , a moze Sad pracy ? Niezmiernie wazny jest wyrok Sadu , jego uzasadnienie itd Piszesz jaki przepis nie piszac jaki . jedyne co w takiej sytuacji mozna doradzic to nich toj tata uda sie do prawnika osobiscie z kompletem dokumentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi