LordRamzes Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 tak zadroszcze bo tylko Ty umiesz tak z fantazją ruszac na jednym kole :DDDD 9000obr i ruszasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) tak zadroszcze bo tylko Ty umiesz tak z fantazją ruszac na jednym kole :DDDD 9000obr i ruszasz Bo ja się odrazu żucam na szerokie wody :icon_twisted: hahaha o to że ty się trzymac nie umiesz to nie moja wina i tyłkiem asfalcik zamiatasz :icon_razz: Pozdrawiam Edytowane 27 Października 2006 przez aina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Koniec z OT. Wzrost nie ma znaczenia. Istnieją jedynie względy praktyczne, które zostały tutaj wymienione... Po prostu jeśli nie sięgasz stopami do asfaltu to może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 co do swojego moto to mzna sobie tylko pomarzyć, ja tak kiedys chciaem na kursie... ale wiadomo maja inne ubezpieczenie itp. A wzrost co tam dasz radę wierze w ciebie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 co do swojego moto to mzna sobie tylko pomarzyć, ja tak kiedys chciaem na kursie... ale wiadomo maja inne ubezpieczenie itp. A wzrost co tam dasz radę wierze w ciebie!!! Dziekuje nie zawiode jak tylko dosięgne to zdam :) a jak nie dosięgne to stołeczek pod nogi i juz jest :icon_twisted: ewentualnie drabinka hihihi :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 NIE MA wymagania co do wzrostu w kwestii dopuszczenia do egzaminu. Jest za to kłopot, jeśli nie dasz rady na taki sprzęcie, jak mają w WORD. Można jednak zdawać na swoim sprzęcie!!! Serio. Należy jedynie ten sprzęt odpowiednio wyposażyć i dodatkowo zahomologować jako motocykl przystosowany. Koledzy przez to przechodzili i dało się. Nawet koszt nie był wielki. Jak znajdę materiał o tym, to wrzucę i będzie jasne..... Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 drogowiec znajdź ten materiał, bo także jestem zaintersowany :icon_twisted: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Dobra.... poszukałem i znalazłem. Byłą dyskusja na forum burgmania.netn w temacie zdawania egzaminu na skuterze. Skoro można na swoim skuterze, to i na swoim moto (zwłaszcza gdy chodzi o uzasadnienie typu wzrost) też można. Wrzucam dwa cytaty: wg. najnowszych przepisow mozna zdawac na prawo jazdy kat. A na skuterze pod warunkiem, ze cyt:"skuter jest wyposażony w silnik o pojemności skokowej powyżej 120cm3-osiąga prędkości conajmniej 100km/h-posiada ważny dowód rejestracyjny i ubezpieczenie,- przed zapisaniem na egzamin przedstawić : dowód rejestracyjny ,ubezpieczenie, zgłosić podstawienie w/w pojazdu.Uzyskane prawo jazdy będzie ograniczone do kierowania motocyklami zautomatyczną skrzynią biegów." Potwierdzam zdawałam i mam wpisane ograniczenia - cyferkami co w nowym prawku jest ciężkie do potwierdzenia bo tych cyferek jest sporo. Skuter musi mieć zaświadczenie z okręgowej stacji diagnostycznej o przystosowaniu do nauki jazdy i egzaminowania. Wygląda to tak - przyręca się L i jedzie po pieczątkę. Tym samym mamy obowiązkowe przeglądy diagnostyczne skutera co rok. Chyba na tej podstawie można poszukać tu i tam. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camaross Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 :icon_twisted: Raczej nie ma takiego przepisu i jest to kwestia motocykla ..... dziwi mnie troche jak bardzo niscy wy musicie być ..... przecież zdaje się na tajfunie ....... gdzie do ziemi baaaardzo bliziutko ....Wiem że mój kolega ze szkoły nie dawno zdawał na A a ma jakieś 150 CM ...... i nie chcieli go dopouścić to zażądał że chce porozmawiać .. z dyrektorem ... w ogóle zrobił wielką awanture ... i go dopuścili .....Znaczy się trzeba bronić swoich praw i jakoś da się rade :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Tajfun, nie Tajfun od dawna powinien byc przepis ze mozna zdawac na wlasnym sprzecie, ktory sie zna i na ktorym sie jezdzi.Wiadomo ze niska osoba po zdaniu prawka nie kupi sobie wielkiego motra na ktory bedzie wchodzic po drabince.Jesli drogowiec napisal ze mozna to postaraj sie o zgode ze chesz zdawac na swoim i juz. Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 28 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Obawiam się że jakbym zaczęła bronić swoich praw to bym nie była miła :icon_twisted: miejmy nadzieje że pozwolą a jak nie to drabinka albo szczudła i juz jest :icon_razz: pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 wzrost to nie wszystko, zawsze można nadrobić gdzie indziej :biggrin: :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Spróbuj sie dogadac aby zdawac prawko na tym sprzecie co robilas kurs. Nie wiem czy tam gdzie mieszkasz tak mozna, ale w Anglii kolesie i kolesiówki :banghead: robia prawko na swoim sprzeciew, nie wazne czy maja kolosa czy cos malego. Twoj sprzet i na nim bedziesz potem jezdzic a nie na sprzecie z nauki jazdy. w PL to chyba nie przechoczi w 2002 chcialem tak zrobic ale na to potrzebna byla zgoda Wojewody Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xylena Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 własnie i ja sie szykuje do zrobienia prawka, tez mam problem ze wzrostem bo tylko 156cm u nas sie zdaje na jakiejs suzi 250cm2 ale nie mam pojecia czy to dla mnie wysokie czy nie . Zastanawiam sie tez jaki motorek kupic ale chyba kawe EN500 lub starsze Kawasaki LTD 454 maja ugiety "łęk" i powinno byc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokrywa Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Moja połowica ma kolo 160 cm wzrostu i jak zdawala 10 lat temu to egzaminator się tylko ironicznie spojrzał .Od tamtego czasu smiga na Dniepr z koszem i nieprzesiad się na żaden inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi