skoal Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Siemano wszystkim!!Przed przygotowaniem maszyny na zime wyczyscilem lancuch nafta. Szczerze powiedziawszy przez przypadek odnalazlem doskonaly srodek na wszystki zabrudzenia na wahaczu. Nafta jest doskonalym srodkiem czyszczacym i niepotrzebne sa kosztowne srodki czyszczace. Latwiej kupic nafte :biggrin:. Ale mam pytanie czy po przeczyszczeniu lancucha nafta nalezy dokladnie przesmarowac lancuch smarem? Czy mam smarowac standardowo czyli tylko wewnetrzna czesc ?? A moze dokladnie z kazdej strony lancucha?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) chyba 1/3 postow w dziale mechanika ogolna dotyczy lancucha- uzyj opcji "szukaj". pozdrawiam Edytowane 27 Października 2006 przez kiki http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefos Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 ja tez uzywam nafty do lancycha i nie tylko.nalezy tylko uwazac na rozpuszczalnik naftowynafta oprocz czyszczenia takze smaruje ale mam wrazenie ze wszystko po chwili jazdy znajduje sie na feldze i tlumiku.ja po czysczeniu nafta plucze calosc woda biezaca i po wyschnieciu smaruje smarem agipjest to program przezemnie opracowany jesli ktos ma uwagi to chetnie poslucham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon64 Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 WitamJeżeli potzrebujesz naprawdę czegoś dobrego i taniego to szczerze polecam benzynę ekstrakcyjną. Doskonale myje, odparowuje i jedynie na metalu pozostawia dylkikatny biały nalot. Potem lekko przesmaruj i po ptakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1810 Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Benzyna to zly wybor.. Owszem czysci lancuch ale nie jest najlepsza dla gumowych oringow .. Ja bym sie zastanowil przed myciem... Odnosnie domowych sposobow mycia najlepszym jest mycie nafta.. Jednak po umyciu i odparowaniu nalezy dobrze nasmarowac lancuch gdyz nafta jest "sucha" i raczej sama w sobie nie nasmaruje lancucha.. gdy odparuje nie pozostawi zadnej powloki na lancuchu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Jednak po umyciu i odparowaniu nalezy dobrze nasmarowac lancuch gdyz nafta jest "sucha" i raczej sama w sobie nie nasmaruje lancucha..A co to znaczy dobrze nasmarowac lancuch?? Bo faktycznie lancuch dobrze wyczyscilem jak nigdy wczesniej...tylko pytanie czy mozna pozostawic jakies nienasmarowane miejsca...nie mysle o wnetrzu lancucha bo to niedopuszczalne ale o jego bocznych stronach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...=jak+smarowa%E6 tu jest wszystko kilka szkół smarowanie i sporo informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...=jak+smarowa%E6 tu jest wszystko kilka szkół smarowanie i sporo informacjiNo i wszystko jasne jak smarowac lancuch...dzieki wielkie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi