Skocz do zawartości

Gazniki do rusów

granat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie ja zwariuje z tymi ruskami, wyjasnijcie mi czy ruskie co roku produkowali nowy typ gaznika czy mi sie po prostu zdaje? A w ogóle to słyszałem ze K302 leja, o co chodzi?w ogóle zna ktos jakas stronke z gaznikami zebym mógół se poogladac i poczytac? Interesuja mnie wasze opinie jako starych i młodych wyjadaczy jak to jest z tymi gaznikami do rusów, sposoby na regulacje, jak dobrac odpowiednie, które najlepiej od razu po kupnie oddac na złom, w ogóle powymadrzajcie sie troche a ja chetnie poczytam. Dla niecierpliwych zgredów-osobno przeszukuje sobie sam internet jako kopalnie wiedzy, ale ta scieżka jest szybsza i pewniejsza. czekam na wasze posty mądrale:-)

Juz wiem ze są K 301, K 302, K 63T, K 65T i nic więcej, co je różni oprócz wyglądu?

Jeśli chcesz do Uralka to bez namysłu K68. Są to dobre gaźniki i nie ma z nimi problemu. Przećwiczyłem to przez kilka lat jak i moi koledzy. Do dolniaka zaryzykowałbym chyba chińskie K38. niestety nie mam z nimi doświadczeń.

Witam ja w swoim Dnieprze mam załozone gażniki K65C i wcale nie narzekam spalanie na nich w normie w trasie do 5l/na 100 po miescie do 6na 100km po zalaniu komór pływakowych w gaznikach i zakręceniu kranika przejeżdzam 800metrów to chyba całkiem całkiem. Na 4,5litrach zrobiłem 90km w trasie od złozenia dniepra zrobiłem 1500km i tylko raz miałem awarie w trasie musiałem wymienic nówkie swiece boscha na starego dezela polskiego i oto cała awaryjnosc dniepra a jak nieraz czytam wypowiedzi że dniepry to dziadostwo ze sie psuje że to że tamto jak sie zrobi dobrze to potem tylko śmigac a jak sie zrobi na odpierdol to potem pretensje do Rosjan albo do Ukrainców że zrobili dziadostwo.

Granat kup sobie książke Pana Dmowskiego "Ciężkie motocykle radzieckie" . Tam masz odpowiedzi na pytania które zadajesz na forum. Naprawde miła lektura. Ja osobiści mam w uralu gaźniki k-63 z plastikowymi pływakami i naprawde nie moge narzekać, nic nie leją, spalanie z koszem w granicach 7 litrów.

Tutaj możesz kupić książke, sprawdzona księgarnia wysyłkowa. Naprawde warto:

http://www.inbook.pl/

Pozdrawiam

przekopałem całe forum i znalazłem ciekawy temat sprzed jakiegos czasu polecam zaintereoswanym

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...20K-63%20T&st=0

czyli wiem juz wszystko, a w ogóle to co do ksiązek juz ponad miesiąc czekam na ruska instrukcje kupiona na allego u tego goscia-russian_boxers- i nic lipa, chyba sie tam przejade

• 3 tygodnie później...