Tomek Kulik Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) KAMANDIR widzę że wszystkie intratne stanowiska w chorągwiach już zajęte,to może dla mnie się coś znajdzie?Mam propozycję myślę że może być potrzebna osoba do tzw.bezpieczeństwa i kontaktów z ukraińską milicją.Możemy znależć się w róznych sytuacjach np stłuczka itp.nie ma potrzeby angażować wszystkich uczestników wycieczki do rozwiązania tch problemów.Z racji tego że bardzo często przebywam w tym środowisku i znam się trochę na tych problemach poddaję swoją kandydaturę jako przedstwiciela grupy ---oczywiście jeśli uznasz że taka osoba będzie potrzebna.(...)Jestem za :icon_biggrin: Każda umiejętność i praktytka będzie przydatna, zwłaszcza podczas wyjazdu dużą grupą :wink: :wink: :cool: Zawsze to raźniej i spokojniej, gdy wiadomo że ktoś w ekipie umie rozmawiać z miejscową milicją/mafią.Dziękuję za deklarację. Fuchę uznaje się za przyznaną :icon_mrgreen: Kamandir Kulik. Edytowane 5 Listopada 2006 przez Tomek Kulik kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 juz pisalem Tomkowi ze chetnie pojadejuz tam bylem wiec sluze pomocapoza tym moja kobieta jest z Kamienca wiec dodatkowo moze na zalatwic cos swoimi kanalami bylem rok temu, trasa:Rawa Ruska - Żółkiew - Lwów - Krasne (tam nic nie ma ale tam urodzil sie moj pradziadek) - Biała Kamień - Złoczów - Podhorce - Tarnopol - Zbaraż - Skała Podolska - Kamieniec Pod - Okopy Sw. Trojcy - Chocim - Czerniowce - Jaremcza - Stryj - Drohobycz - Lwow - Rawa Ruskaw tydzien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario33 Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Guzik, masz zatem fenomenalną wiedzę na interesujący nas temat :D Może masz jakieś fotki elektroniczne czy też relację, którą można by przeczytać ? A może lepiej byłoby się spotkać w parę osób na jakimś piwku i poopowiadałbyś o tym... Co o tym myślicie ? >> Pisarczyk chorągwi pancernej mazowieckiej << Edytowane 6 Listopada 2006 przez mario_BS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 nie widze przeciwskazan :Dmozemy sie umowic w 2oo lub gdzie indziej.fotki mamczesciowo znajduja sie tutaj:http://www.furtak.boo.pl/puerto/index.php?...=11&zdjecie=401 pod moim nickiem klikajcie w "poprzednie" ("nastepne" to juz inne foty)jakosc nie powala ale da Wam jakis obraz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcysiek Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 KAMANDIR widzę że wszystkie intratne stanowiska w chorągwiach już zajęte,to może dla mnie się coś znajdzie?Mam propozycję myślę że może być potrzebna osoba do tzw.bezpieczeństwa i kontaktów z ukraińską milicją.Możemy znależć się w róznych sytuacjach np stłuczka itp.nie ma potrzeby angażować wszystkich uczestników wycieczki do rozwiązania tch problemów.Z racji tego że bardzo często przebywam w tym środowisku i znam się trochę na tych problemach poddaję swoją kandydaturę jako przedstwiciela grupy ---oczywiście jeśli uznasz że taka osoba będzie potrzebna.Przyglądam sie trochę po spamach i nie widzę zainteresowania wypadem motorniaków z woj.zachodnich północnych i południowych.A szkoda bo większość przesiedlonych siłą ludzi z kresów wschodnich właśnie mieszka w tych województwach.Moi rodzice pochodzą z tamtych stron i będę miał okazję zobaczyć gdzie kiedyś mieszkali.Nawet będę miał okazję we Lwowie spotkać się z rodziną.Zbieram motoświrów z woj.dolnośląskiego-kto jeszcze?-może uzbiera się choć jedna chorągiew by warszawkę wspomóc. :icon_razz:Pierwoszów ja sie pisze na wyprawke, to jest juz nas co najmmnie dwóch z zachodu, pewnie bedzie wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 6 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Widzę że peleton podzielimy na chorągwie, a nie podgrupy. Tylko czy chorążymi mogą zostać osoby które nie były w wojsku? Najwyżej z płk. Galarem, mjr. MarCinem i por. Śmigło zrobimy szybki kurs podoficerski dla chętnych. Gdzie? Oczywiście w Zamościu!Dla panów opracuję jakieś testy z wiedzy ogólnowojskowej :icon_eek: , zaś dla pań przygotujemy sprawdzian fizyczny :icon_razz: Nie wiem tylko co powie na taki sprawdzian fizyczny Beata Galarowa, czy Jarek będzie mógł być w komisji?.. Kamandir. St. szer.rez. Kulik. Edytowane 6 Listopada 2006 przez Tomek Kulik kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 zaś dla pań przygotujemy sprawdzian fizyczny :icon_biggrin: Ja poprosze cos specjalnego :banghead: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 mam w ksiazecce: szeregowy rezerwyale we wojsku nie bylem :icon_rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złota Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Na granicy jest looz - co prawda pogranicznicy ukrainscy nie przyjmują do wiadomości że nie wiesz gdzie jedziesz ale tak jak Adu pisała - pisujesz najdalsze miasto, z przewodnika Pascala bierzesz adress hotelu i dalej jazda.Obecnie już nikt tego przy powrocie nie sprawdza.Po prawdzie to przy powrocie więcej pieczątek na taliończyku wymagali polscy pogranicznicy :buttrock: Co do nocnych wart - zawsze można było gdzieś moto na zamknięty teren wprowadzić - no problem - raz tylko w Odessie pod cieciówką sanatorium zostawiłem bo nie było gdzie.Nie miałem nawet łańcucha, tylko blokadę na tarczę i nic nie zginęło Tomek Przewodnika nie mam, waliłem w ciemno, tylko z atlasem i to był duży błąd - bez przewodnika trochę ciężko spanie znaleźć ale miejscowe bikery pomagają :buttrock: Pzdr Qrde - znowu z konta Złotej pisałem - to ja Jarząbek - znaczy Pietra Edytowane 6 Listopada 2006 przez Złota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 (edytowane) Widzę że peleton podzielimy na chorągwie, a nie podgrupy. Tylko czy chorążymi mogą zostać osoby które nie były w wojsku? Najwyżej z płk. Galarem, mjr. MarCinem i por. Śmigło zrobimy szybki kurs podoficerski dla chętnych. Gdzie? Oczywiście w Zamościu!Dla panów opracuję jakieś testy z wiedzy ogólnowojskowej :buttrock: , zaś dla pań przygotujemy sprawdzian fizyczny ;) Nie wiem tylko co powie na taki sprawdzian fizyczny Beata Galarowa, czy Jarek będzie mógł być w komisji?.. Kamandir. St. szer.rez. Kulik.Kamandir do komisji możesz wciągnąć mnie i Marciska bo my aktalnie posiadamy stopnie strarszych oficerów. :rolleyes: A my już przetestujemy młodzież :banghead: Edytowane 7 Listopada 2006 przez pierwoszow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 (edytowane) Po prawdzie to przy powrocie więcej pieczątek na taliończyku wymagali polscy pogranicznicy :icon_mrgreen:a to ciekawe... pierwsze slysze zeby nasi pogranicznicy mieli cos wspolnego z ukrainskimi taloncikami ;) cos Ci sie moja droga pomylilo :flesje: Co do nocnych wart - ....bez przesady.... to nie Polska ;) a parking strzezony zawsze sie znajdzie dla spokoju ducha kwestia przewodnika: jak sie ustali trase to mozna mniej wiecej wykombinowac co ile km chcemy miec noclegi. bylem autem, wiecej niz 400 km dziennie ciezko zrobic bo co chwila cos sie zwiedza itp.wiec musicie wziac pod uwage ze mimo ze przewodnik pokazuje 500 zamkow to musicie wybrac tylko te 5 do ktorych zajedziecie ja polecam zostac nawet na caly dzien we Lwowie. po drodze do niego Żółkiew.a potem to Olesko (urodzil sie tam Jan III Sobieski).Podhorce: kosmos. tego nie mozna opuscic tak samo jak Kamienca czy Chocimia.a reszta to ruina mniejsza lub wieksza. Zbaraz jest dosc mizerny. fajna dosc jest Skala Podolska bo malowniczo polozona na jarem Dniestru (czy Smotrycza).W Tarnopolu prawie nic nie ma.nie wiem jak Krzemienczuk i cos tam jeszcze o czym pisaliscie bo tam zwyczajnie nie starczylo mi czasu zajechac ps. i jeszcze jedno: po 5 ruinach bedziecie miec ich dosc ;) wiec tym bardziej trzeba mocno wyselekcjonowac miejsca zwiedzania bo Wam sie zwyczajnie znudzi Edytowane 7 Listopada 2006 przez Guzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario33 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Sprawdzam 'literaturę'... Zamówiłem i przeglądam... Z mojej wiedzy wynika, że najdokładniejszą mapę ma Expressmap - 1:500.000 i w dodatku laminowaną !! Świetnie się sprawdza na moto. Jest tam też dobry plan Lwowa 1:10.000 Polecam pod folię na bak w trakcie podróży - w miarę dokładnie i wyraźnie widać drogę. Wiarygodność - do sprawdzenia na miejscu niestety... Cała Ukraina zachodnia. Brak malutkiego kawałeczka trasy (koniec zasięgu mapy) na samym południu: okolice Czerniowców, Kosów nie zmniejsza jej przydatności. Na odwrocie fajny plan Lwowa... Edytka: sorrki znalazlem atlas 1:500.000 oryginalny ukraiński:http://www.bezdroza.com/?page=shop/flypage&product_id=2451 Powiem tak R E W E L A C J A !!! Bardzo dokładny - może format (nieco ponad A5) nie powala, ale ilośc info zupełnie wystarczająca - nawet najmniejsze 'drogi' zaznaczono. Zakładam, że jak oryginalny ukrainski to wiarygodnosc znacznie wyższa - się sprawdzi. Aha - wszystkie teksty po ukraińsku ! Mam tez parę nowych przewodników... Poczytam i zobacze co są warte. Kamandir - jak chcesz się sposiłkowac nowszą literaturą - służę uprzejmie... >> Pisarczyk mazowieckiej chorągwi pancernej<< (na razie bez rumaka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 dokladna mapa sie przyda bo oznakowanie drog pozostawia wiele do zyczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niecne Zielone Oczy Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Przy sprzyjających wiatrach (zwłaszcza finansowych :biggrin: w końcu muszę kupić motocykl) będę mogła do was dołączyć. Zobaczę jeszcze jak tam będą wyglądały moje zdolności jazdy, żeby nie narobić kamandirowi wstydu & problemów :banghead: , ale mam nadzieję, że dam radę.Ukraina jest niesamowita i warta obejrzenia..jeszcze raz :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Kamandir do komisji możesz wciągnąć mnie i Marciska bo my aktalnie posiadamy stopnie strarszych oficerów. :biggrin: A my już przetestujemy młodzież :flesje:To ja chyba zostanę pisarzem komisji weryfikacyjnej na stanowiska chorążych...Gdzie ja ze swoim stopniem?.. Do tego po ŻW... Co do Lwowa, to planuję zostać tam dwa dni. Motocykle na stojankę a my z buta w miasto.Jest co oglądać. Znów rozpiszę konkurs polskich deklach :icon_question: kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi