drogowiec Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Trzy razy patrzyłem, cz ta wyprawa, to na pewno TY. Przecież parę dni temu się zagłębiałem w lekturę wyjazdu na północ.... A jednak Gregor!!! Szacun. Gartulki. Jeszcze opisz wrażenia i będę szczęśliwy :D Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Super wyprawa :icon_mrgreen: Fajnie pooglądać takie zdjęcia gdy za oknem zalega śnieg a ja od tygodnia leżę w łóżku z gorączką :/ pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 :) Congrats, Pal! Pozazdroscic troche mozna, szczegolnie kiedy snieg za oknem i dzieci wolaja "tata poczytaj mi ksiazke" ;-).Jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 super podroz i bardzo dobre zdiecia, i to jest to zycie w podrozy a pomiedzy przygotowywanie do nich,jesli mozna jakim aparacikiem robiles :buttrock: Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 jesli mozna jakim aparacikiem robiles :D Jako fan Canona pstrykam Canonem :-)Te zdjęcia to D20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Nie gratulowałem bo mnie trzęsie ... zazdrość. I tyle.Nie lubię Ciebie ( wolę Lucka ) :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PM2Z Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 jakoś nikt nie pyta się o szczegóły wyprawy. chyba że coś przeoczyłem :-)napisz1. ile czasu ci to wszystko zajęło2. jakie średnie przebiegi3. jak z cenami w afryce (żarcie, noclegi, paliwo)4. jakie miałeś maksymalne temperatury powietrza za dnia i minimalne nocąi co tam jeszcze ci się przypomni :-)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 jakoś nikt nie pyta się o szczegóły wyprawy. chyba że coś przeoczyłem :-)napisz1. ile czasu ci to wszystko zajęło2. jakie średnie przebiegi3. jak z cenami w afryce (żarcie, noclegi, paliwo)4. jakie miałeś maksymalne temperatury powietrza za dnia i minimalne nocąi co tam jeszcze ci się przypomni :-)pozdrawiam Nie piszę ponieważ i tak wszyscy mają to w dupie. Ale zrobię dla ciebie wyjątek :buttrock: 1.Podróż zajęła 20 dni. Z czego tydzień w Tunezji i tydzień na Sycylii. Reszta to dojazd i powrót. 2. Przebiegi to różne. Na dojeździe i powrocie ponad 1300 km. A w Tunezji i Sycylii to 300-400 km.Zdarzało się i 50 ale i było raz 600. 3. Ceny w Afryce sa afrykańskie :D . Jedynie paliwo ma stałą cenę i kosztuje 1,10 DT. (około 2,30 zł za litr). Reszta to zależy jak się targujesz. Możesz kupić chleb za 1 DT i za 10 DT. Generalnie wszyscy i wszędzie chcą cię naciągnąć i obedrzeć z kasy. Ale się nie dałem :buttrock: 4. Temperatury. Afryka średnio 35 stopni a w nocy 20. Na Sycylii bardziej europejsko, choć podobna szrokość geograficzna. Odpowiednio 25 i 15 stopni. Jedynie w okolicach Etny było 6 stopni. Generalnie polecam wszystkim. Choć i tak wiem, że nikt nie skorzysta i me słowa idą w próżnię. Taki lajf :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slajder Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Choć i tak wiem, że nikt nie skorzysta i me słowa idą w próżnię. Taki lajf :crossy: ależ Grzegorzu..... :banghead: jestes motocyklowym idolem większości forumowiczów,guru internacjonalnych wypraw, doskonałym organizatorem,gawędziarzem,sprawozdawcą i wizjonerem(USA),po przeczytaniu twoich comiesięcznych fascynujących opisów ,znakomitej wiekszości forumowiczów, normalnie szczeny opadają,a nord cap to dużurny temat na długie jesienne wieczory. :icon_eek: :banghead: głowa do góry,wiosna tuż tuż.... :) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Nie piszę ponieważ i tak wszyscy mają to w dupie. Ale zrobię dla ciebie wyjątek :bigrazz: Drogi Grzegorzu, ja liczę na spotkanie Face to Face i opowieści starych polaków ( pijaków ) przy wodzie rozmownej.Mam nadzieję że zrobisz dla mnie wyjątek :) i pogadasz ze mną ( nami ). Może w styczniu, lutym jakieś spotkanko MGH w W-wie :flesje: Aha ... a zazdrość mnie dalej telepie, naprawdę :wink: :) i dalej uważam że Lucek wygląda ładniej od Ciebie :) Edytowane 17 Listopada 2006 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Nie piszę ponieważ i tak wszyscy mają to w dupie...Generalnie polecam wszystkim. Choć i tak wiem, że nikt nie skorzysta i me słowa idą w próżnię. Czesc,Frustrat jakis czy jak, to chyba przez pogode. Dajmy na to ja sie na sycylie w przyszlym roku w maju wybieram i wcale nie samolotem, wiec informacje chlone i owszem chetnie.pzdr, Jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Drogi Grzegorzu, ja liczę na spotkanie Face to Face i opowieści starych polaków ( pijaków ) przy wodzie rozmownej.(...) Czyżby mentalna gtowośc na Kanadę pachnącą żywicą?? Też bym w takim gronie łyknął conieco (nie tylko rzeczonej wody, ale i wrażeń). Jakby co, to gaśnica pełn... Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi