Stroke Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Witam wszystkich, Wasze forum przeglądam od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować i przy okazji zapytać o jeden temat, ale najpier kilka słów o mnie. Prawo jazdy kategorii B posiadam od 98 roku, ale dopiero na początku tego roku zmobilizowałem się i zrobiłem także kategorię A. Od kilku miesięcy oswajam się z jazdą na motocyklu na dwóch egzemplarzach, które moim zdaniem bardziej służą do nauki niż do prawdziwej jazdy. Jest to Suzuki GN250 oraz Yamaha XT350. To drugie enduro, zdecydowanie bardziej przypadło mi do gust i nauka jazdy po lesie sprawia mi wielką frajdę. W ostatnim czasie razem z moim ojcem postanowiliśmy przesiąść się na coś mocniejszego i większego. Mój ojciec już wybrał Yamahe Virago (to jego typ), ja natomist nadal się zastanawiam. Rozglądam się za jakimś motocyklem szosowym o pojemności 600cm3. Ze względu na fundusze interesują mnie motocykle z rocznika około 99'. Bardzo chciałbym naukczyć się jeżdzić na takim motocyklu. Co możecie polecić i na co powinienem zwracać uwagę? Przy okazji odbiegając od tematu czy możecie dać mi jakieś namiary na artykuły lub wątki na forum traktujące o nauce zchodzenia na kolano. Do tego jeszcze bardzo długa droga przede mną, ale chciałbym sie juz dowiedzieć trochę na ten temat. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Witam wszystkich, Wasze forum przeglądam od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować i przy okazji zapytać o jeden temat, ale najpier kilka słów o mnie. Prawo jazdy kategorii B posiadam od 98 roku, ale dopiero na początku tego roku zmobilizowałem się i zrobiłem także kategorię A. Od kilku miesięcy oswajam się z jazdą na motocyklu na dwóch egzemplarzach, które moim zdaniem bardziej służą do nauki niż do prawdziwej jazdy. Jest to Suzuki GN250 oraz Yamaha XT350. To drugie enduro, zdecydowanie bardziej przypadło mi do gust i nauka jazdy po lesie sprawia mi wielką frajdę. W ostatnim czasie razem z moim ojcem postanowiliśmy przesiąść się na coś mocniejszego i większego. Mój ojciec już wybrał Yamahe Virago (to jego typ), ja natomist nadal się zastanawiam. Rozglądam się za jakimś motocyklem szosowym o pojemności 600cm3. Ze względu na fundusze interesują mnie motocykle z rocznika około 99'. Bardzo chciałbym naukczyć się jeżdzić na takim motocyklu. Co możecie polecić i na co powinienem zwracać uwagę? Przy okazji odbiegając od tematu czy możecie dać mi jakieś namiary na artykuły lub wątki na forum traktujące o nauce zchodzenia na kolano. Do tego jeszcze bardzo długa droga przede mną, ale chciałbym sie juz dowiedzieć trochę na ten temat. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych! Jak byś się trochę wysilił, to miałbyś już poczytane. P.S. Witamy :D Edytowane 21 Października 2006 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Witay na 4rum. Przeczytaj przede wszystkim przyklejone wątki w tym dziale. Zbiór wiedzy podstawowej. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroke Opublikowano 21 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Podwieszone tematy już dawno przeczytane. Przeczytałem o countersteering'u, a także o wychylaniu kolana. O ile ten pierwszy temat jest potraktowany dość obszernie, to bardzo byłbym rad przeczytać trochę więcej o zchodzeniu na kolano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Witaj. Proponuję Fazerka :) :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Witam. Ja o fazerkach same dobre opinie słyszałem ...jednak nie ma to jak endurko i trochę błotka :icon_mrgreen: Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Bezpiecznie schodzić na kolano nauczysz się TYLKO na torze. Nie na ulicy. I nie czytając forum, tylko na Grandysach. Informacje masz w dziale "sport". Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
&REW Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Witaj. Proponuję Fazerka :) :icon_mrgreen: Fazerek jest przedni, fakt. Ale nie ma jak Suzi :P. Fałka to fałka :crossy:. No cóż, zgodnie z zasadą, że każda sroczka swój ogonek chwali :lalag: Greetz, &REW. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroke Opublikowano 23 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Pawel, dla mnie to jest jasne, że nie nauczę się tego czytając artykuły w internecie, chciałem się tylko dowiedzieć czegoś więcej na ten temat. Przeglądałem trochę foru, ale widać idzie mi to nieudolnie, bo poza informacjami w podwieszonym wątku, nie trafiłem na żadne inne. Fazer nie jest zły, ale jeśli miałbym iść w tym kierunku to chyba bardziej podoba mi się Bandit od 2000 roku - Nka. Co myślicie o tym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Pawel, dla mnie to jest jasne, że nie nauczę się tego czytając artykuły w internecie, chciałem się tylko dowiedzieć czegoś więcej na ten temat. Przeglądałem trochę foru, ale widać idzie mi to nieudolnie, bo poza informacjami w podwieszonym wątku, nie trafiłem na żadne inne. Fazer nie jest zły, ale jeśli miałbym iść w tym kierunku to chyba bardziej podoba mi się Bandit od 2000 roku - Nka. Co myślicie o tym modelu?Osobiście miałem S 2001 r. ogólnie super :icon_razz: ale na niskich mało kopa no i przedni widelec wymiana na sprężyny progresywne(tendencje do nurkowania) :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi