Skocz do zawartości

Serwisowka klamie :|

mr-z
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

rozebrałem dzis po raz kolejny gaźniki aby sprawdzic jaki mam poziom paliwa i o dziwo był mocno wysoki w porownaniu z tym co pisza w serwisowce bo był na 16mm a w serwisowce jest 18mm a w starszym roczniku nawet 20mm (chyba ze ja jakos zle mierze ta wysokosc :/ )

no ale nic podbiołem blaszki poskładałem wsystko i katastrofa obr jałowe nie do ustawienia :/ trzeba trzymac 2,5tys zeby palił i gazu trzeba dodawac tak powoli ze az strach bo wystarczy lakko szybciej i odrazu kicha :/ no i max oborty to jakies 5000 bo dalej juz sie nie kręci :/

jaka powinna być prawidłowa wysokosć ?? bo niechce mi sie tego wszystkiego rozbierac i na czuja podginac, bo to zajmie mi pare dni takie cos :/ bo do kazdej proby mosze wszystko złorzyc :/

Edytowane przez mr-z

na 17 jest identycznie jak na 18 czyli totalna lipa

wiec ustawiłem na 15 i wrociło do stanu z jakiego robiłem zmiany czyli jest mozna powiedziec dokładnie tak jak na 16 mm i teraz juz niewiem co robic :/ jeszcze zwiekszyc poziom ?? czy to ze niechce mi się ładnie wkręcac to moze byc wina innych ustawien ?? bo jezeli dodam gazu gwałtownie ale tak do połowy tylko to ładnie wyskoczy z jałowych i wkręci się idealnie na obroty ale jak gwałtownie dodam na maxa to juz jest lipa :)

poradzcie cos bo jazda z tak działającymi gaźnikami to męczarnia :)

własnie to nie jest gaznik podcisnieniowy w całosci przepustnica i iglica jest podnoszona linką w prawdzie jest z boku pierwszego gaźnika taka mała membranka ale niemam pojęcia do czego ona moze byc :| i na tej membrance niema zadnej regulacji