Skocz do zawartości

WA?

poll
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i mam jedno pytanko nabyłem z motorem silnik do shl m11 akupiłem ten moto specjalnie dla wału gdyz jak zdjołem cylinder okazło sie że niema luzu na korbowodzie a jak wiadomo co stare dobrze wykonane części to nie ta dzisiejsza amatorszczyzna.Ale wracam do tematu okazało sie ze jak rozebrałem silnik to niewidac w ogóle igiełek w przecięciu w stopie korbowodu .No i wielkie zdziwienie czyzby na panewkach(no sle mało prawdopodobne bo za słabe smaorwanie) widać taka żółtą moze mosienzna częśc w przecięciu w miejscu igjelek.A może to jest tylko podkładka dystansowa pomiedzy dwoma żedami drobnych roleczek.Ale szczeże mówiac jeszcze takiego wału niewidziałem i nikt z moich znajomych,Dlatego zastanawiam sie czy go wkładac do silnika po remoncie czy poprostu poszukac czegoś innego bo jak ma mi sie po 1000 km rozlecieć i porysować gładz cylindra świerzo po szlifie to ja dziękuje.Prosze o wypowiedz na ten temat a może ktos ma taki waŁ i jak on się sprawuje??

A czy wał łądnie wygląda? I czy nie nosi śladów naprawy w garażu za pomocą młotka? A czy motorek jeździł a tym wale? a jeżeli tak to ile km na nim zrobił? A czy ta przekładka nosi slady wypracowania tzn czy sie błyszczy? bo jeżeli tak to znaczy że to ona pracuje a nie dwa rzędy wałków. A pozatym dwa rzędy wałków to chyba jakiś chory pomysł.

Tak zgadzam się z panami że były dwu i trzyżedowe wały bo mam takie tylko w kazdym w przecieciach sa widoczne roleczki a w moim niema.Tylko muszę ze smutkiem stwjerdzić że juz ktoś sie do niego dobjerał bo sa widoczne slady zdejmowania blach bocznych niestety.Dlatego mam dylemt czy zakładac ten wał bo niema luzu na korbowodzie czy lepiej poszukac coś pewniejszego.

• 2 tygodnie później...