Ernest Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 witammam taki problem z moją aprilia tz. jak jest zimna to chodzi ładnie ciągnie do konca obrotów ale jak sie chwile pojezdzi to słabnie przy ruszaniu prawie trzeba sie nogami odpychac, szarpie, i zmienia sie odgłos tak jakby sie wydech odkręcił ;/ Co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 w dt tez tak mialem :icon_biggrin: wydech sie chyba odkrecil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Spawdź zawór wydechowy :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest Opublikowano 1 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 odkręcic sie nie mógł bo on jest na spręzynach, a zawór wydechowy to mam odłaczony i jest tak zrobiony ze cały czas jest otwarty bo mi sie zaczep na linke wykruszył i nie miałem jak go podłączyc, a mechanik mi powiedział ze tak moze byc zrobione i ze to nawet lepiej będzie chodził, sam nie wiem coz tym zrobic juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 Dziwna sprawa :/ A jak moto odpala?? Moj tez tracil moc gdy silniczek sie nadawal do remontu - pekl pierscien i kompresje mial slaba a mimo to jezdzil. Jak sie zagrzal wszystko sie rozszerzalo i mocy mial mniej. Sprawdz wiec kompresje :) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 Taa, podobnie dzieje się od kompresji, lub jej braku. A otwarcie na maksimum zaworu tylko pogarsza sprawę, bo nie masz dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest Opublikowano 1 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 kompresja jest dobra, a tłok mam nowy, moze to jednak wina tego zaworu;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 A ten zawor masz calkowicie wyciagniety czy otwarty?? Bo jesli wyciagniety to ja bym sprobowal go wlozyc i zostawic w pozycji otwartej i zablokowal by sie nie przekrecal. Moze to pomoze. Chyba ze z zaworem bylo tak samo... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) To że jest sałby przy ruszaniu to wina zaworu, ja mam podobnie i żeyb ładnie moto ruszyło musze mu dac więcej gazu, sprawa tego dzwięku to niewiem, ale mi gdy zawór pękł na poł tez moto miało dźwięk jak stara jawa 350. Edytowane 1 Października 2006 przez endurowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Właśnie to wina zaworu że słabo rusza. A jak sie rozgrzeje to na wysokich obr dobrze chodzi??? Czy też coś jest nie tego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest Opublikowano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 zawór jest wsadzony tylko ze jest zablokowany drutem w pozycji otwartej, a jak sie nagrzeje to tak przy 8 tys. obtortów szarpie a czasem idzie dobrze, najgozej jest przy ruszaniu, nie mozna szybko ruszyc tylko trzeba sie troche pomęczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 To wyrzuc ten drut i zrób żeby był przymknięty i wtedy sprawdzisz czy lepiej rusza i biedziesz wiedział juz vczy to wina zaworu czy nie. Mój bez z zaworu słabo rusza, ale z niskich obrotow, a jak mu podkrece to startuje jak z procy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 najlepszym rozwiązaniem będzie jak zregenerujesz ten zawór albo kup jakąś używke i nie babraj sie z blokowaniem go. Takie zabawy nic jak widać nie dają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi