awful Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 witam. luzy są na górnej półce- przy skręcaniu kierą widać,jak poryszają się lagi- tam powinna być jaka uszczelka?usztywnienie? wydaje mi się,ze lagi powinny sie trzymać na górnej i dolnej półce... gaźniki: obj : po dodaniu gazu i odpuszczeniu obroty(juz na nieco rozgrzanym silniku) spadają tylko do 2500 i tam stoją. srubą regulacyjną zjechałem do 1100, po czym po dodaniu gazu znów jest 2500... sruba się kiedyś wykręci :icon_mrgreen:... zupełnie jakby dodanie gazu podnosiło na stałe poziom paliwa. wyryrane gaźniki? to w motocylku nad którego zakupem się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Lagi w dolnej polce powinny byc skrecone srubami tak zeby nie mialy zadnej mozliwosci ruchu - to jest wlasciwie ich glowny punkt mocujacy.Sprawa z gaznikami to lewe powietrze, lub brak synchronizacji - jezeli walniete sa kolektory ssace to nowe troche kosztuja.Problem lag trzeba koniecznie sprawdzic - moze PW zostawil je specjalnie luzne bo sa deczko krzywe i jak sie je zlapie mocno to jest to widoczne i odczuwalne. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Może luzy są w główce ramy? Nie ma takiej możliwości żeby zawieszenie miało luzy w półkach, chyba że nie są dobrze dokręcone.Co do gażników tak jak pisał Adam M lewe powietrze. Obczaj połączenie gażników z filtrem powietrza i z silnikiem. Często pękają krućce ssące ( gumy między gażnikami, a silnikiem ) - ja bym na to obstawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 lagi są luźne na górnej pólce na bank. czy na dolnej? nie wiem,ale to co napisaliści brzmi sensownie. napisalem gosciowi,ze jak zlikwiduje luzy na lagach i okazą się proste- będę zainteresowany dalszymi oględzinami- moto jak na mój gust jest w naprawde niezłym stanie(zwłaszcza w porównaniu z tym co widziałem ostatnio... ;/) . jeszcze raz dzięki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi