simsonkr Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 WITAM. Jestem szczęsliwym posiadaczem simsona i zainteresowałem się przyspieszaczem zalopnu.Chiałbym zrobić taki samemu taki układ elektroniczy. Prosze o jakiś schemacik i instrukcje gdzie to podpiąć i najlepiej kulka słów jeśli można:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 WITAM. Jestem szczęsliwym posiadaczem simsona i zainteresowałem się przyspieszaczem zalopnu.Chiałbym zrobić taki samemu taki układ elektroniczy. Prosze o jakiś schemacik i instrukcje gdzie to podpiąć i najlepiej kulka słów jeśli można:D Nooo cuż...to nie takie łatwe to nie takie proste :icon_mrgreen:.....schematu gotowego łatwo nie znajdziesz ale pogrzeb na elektroda.pl tudziesz google nie gryzą:wink: ale ostrzegam to nie będzie łatwy, schludny schemacik o płytce nie mówiąc....najpewnie jka cos znajdziesz to będzie siedzieć w mikrokontrolerach...no ale nie wiem jak bardzo zawansowany w te klocki jesteś wiec to dla coebie może byc pikus :eek: poszukaj jak mówiłem na elektrodzie i na googlach... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Dokladnie to trzeba sie juz troche znac i miec zdolnosci manualne :wink: Bo sie okaze ze ci plytka wyjdzie 20x20 [cm] :icon_mrgreen: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Hmmm. W tak małym silniczku to Ci chyba mocy od niego nie przybędzie. Chyba że dla samej satysfakcji i przyjemności usprawnieia moto :-).http://www.prameti.webpark.pl/Na tej stronce mają jakieś może dałoby sie któregoś przystosować. Jeżeli chodzi o własną robótkę to elektronika nie jest takim problemem gorzej jest zdobyć wiedzę o charakterystyce wyprzedzenia zapłonu do danego silnika. Kiedyś też miałem taki pomsł żeby sobie zrobić elektoniczny zapłon do Junaka poczyniłem nawet kilka prób (opracowałem część mocową do sterowania cewki, robiłem próby z czunikim halla, obmyśliłem algorytm procesora) ale teraz pracuje i nie bardzo mam ochotę spędzać wolnego czasu nad elektroniką no chyba żeby sie znaleźli chętni na taki elektoniczny przyśpieszacz zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 a jesli przyspieszymy lekko zaplon to nieda podobnego efektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 a jesli przyspieszymy lekko zaplon to nieda podobnego efektu?Chodzi raczej o to żeby układ elektroniczny zmieniał kąt wyprzedzenia zapłonu w funkcji obrotów silnika. Czyli mały kąt dla małych obrotów, duży kąt wyprzedzenia zapłonu dla dużych obrotów silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi