rozek Opublikowano 18 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 W piątek mam zamiar rozebrać tłumik i przeczyścić go. Do tego celu zamierzam wykorzystać środek o nazwie " woda & szmata " :P. Może proponowalibyście coś innego ??? PS. Mam jawke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 Woda najlepij pod ciesnieniem i sprezone powietrze. Tylko trzeba wszystko dokladnie wytrzec od srodka pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooba Opublikowano 18 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 witam , czyszczenie tłumika to bardzo zmudna praca lae ja mam na to niezly sposob a wiec musisz isc do sklepu i kupic sode kaustyczna potem zatakac jakims korkiem jedna strone tłumika postawic go pionowo nasypac troche granulek sody a natsepnie POWOLUTKU zalac wrzatkiem z wrzatkiem bardzo ostroznie bo mozesz zrobic may wulkan potem zotaw to wszystko az woda ostygnie mozesz jeszce ewentualnie pogrzebac czyms ostrym w srtodku by obdrapac nagar i inne syfy mozna to powtarzac UWAZAJ SODA JEST MOCNO ZRACA wuec uwazaj na rece i oczy i wszystkie inne czesci ciala swoje i innych no to na tyle miolego czyszcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 18 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 witam , czyszczenie tłumika to bardzo zmudna praca lae ja mam na to niezly sposob a wiec musisz isc do sklepu i kupic sode kaustyczna potem zatakac jakims korkiem jedna strone tłumika postawic go pionowo nasypac troche granulek sody a natsepnie POWOLUTKU zalac wrzatkiem z wrzatkiem bardzo ostroznie bo mozesz zrobic may wulkan potem zotaw to wszystko az woda ostygnie mozesz jeszce ewentualnie pogrzebac czyms ostrym w srtodku by obdrapac nagar i inne syfy mozna to powtarzac UWAZAJ SODA JEST MOCNO ZRACA wuec uwazaj na rece i oczy i wszystkie inne czesci ciala swoje i innych no to na tyle miolego czyszcenia Twój sposób nie potrzebuje rozkręcania tłumika tylko odkręcenie od ramy i silnika :?: Bo ja miałem zamiar całego go rozkręcić Jak lepiej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 18 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 proponuje wypalic (chocby w ognisku) tyle tylko że chrom szlak trafi- ale twój wybór Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooba Opublikowano 18 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 no tak ale to i tak wyczysci go z tych syfuf np nagar bedzie o wiele łatwiejszy do usuniecia a podejrzea ze jesli uzyjesz metody szmatowej to nie odejdzie on tak latwoa to tpoprostu go rozpusci ja w moim mt mialem wate szklana w tłumiku nasiaknieta byla ona olejem i nie bylo sposobu by to z tamtad wyciagnac tylko soda pomogłaa i trzeba pamietac by po metodzie ze tak powiem sodowej dokladni przeplukac tlumik ( bo go dtrtasznie wyzre) wypalnie to tez nieazły sposb tylko ze nie bedzie juz takm ladnie wygladal ja bym radzil sposobu z soda bo mozesz wszystko rozkrecic i wyczyscic najlepiej umyj wszystko benzyna ekstrakcujna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 19 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2003 najpierw go opukaj zobaczysz ile syfu wyleci.Mozesz uzyc kreta lub kaustycznej a potem najlepiej palnikiem od srodka przejechac i gotowepozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 19 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2003 Wypalalem palnikiem i wszystko ladnie poszlo.Jedyny minus to to ze chrom przejal barwy teczy. Nie widac tego tak bardzo a jak delikatnie go przepalisz (co w polaczeniu z innymi metodami powinno wystarczyc) to w ogole sie moze nie przebarwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ja mam lepszy pomysł Chwycić oburącz (rure) wzdąć policzki jak banie i dmuchnąć :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 19 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2003 Wydech czyscilem w kazdym sprzecie jaki mialem.Za kazdym razem stosowalem metode 'samsona' :P Bierzemy dwa preparaty... jeden do mycia silnika samochodowego, drugi do mycia grilla.Oba preparaty to 1l pojemnik. Odkrecamy wydech, zatykamy z jednej strony i napuszczamy obu pianek ile wlezie.Wydech z pianka zostawiamy na godzine. Po godzinie podpinamy waz ogrodowy i dajemy na maxa :twisted: Caly nagar wylatuje. Wydech jest czysciutki i pachnacy.UWAGA: po odpaleniu chemikalia z wydechu beda sie wypalac do porzadnego nagrzania.Chmura dymu gwarantowana :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 19 Czerwca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2003 THX za pomocChyba zastosuję metodę z sodą, a później szmatką i wodą wyczyszcze niedobitki :P i wytre do sucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 20 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2003 I z czystym tłumikiem możesz do Zambrowa jechać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi