SeibR Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Witam, mam problem z simsonem, kupiłem simsona po kompletnym remoncie ale że niby do regulacji gośc niemiał czasu wyregulowac bo wyjeżdzał zagranice i szybko chciał sprzedac simsona, simson ma wszystko nowee, i mam problem taki że niema wolnych obrotów ani wysokich ma tylko średnie i na średnich obrotach tylko da się jeździc jak dam cały gass to przerywa i dusi fess i gaźnie jak puszcze gaz to gaśnie... gaźnik mam nowy ale niewyregulowany, wziełem wpiełem z mojego drugiego simsona gaźnik w 100% wyregulowany i tak i tak źle chodzi... prosze o pomoc... P.S zapłon prubowałem ustawiac ale no niebardzo coś... niemam pojęcia coto może byc... pilnee, zapomniałem dodac że niemam akumulatora wogule wpiętego czy akumulator musi byc wpięty, czy reaguje isktra itp. z akumulatorem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Na poczatek naucz się pisać...Oddaj sobie simsona do mechanika i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 koledze podziękuje za pomoc, czekam na pomoc innych zaawansowanych uzytkowników... p00zdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Simsona do mechanika oddawać... ludzie :icon_mrgreen: wstyd :buttrock: Dziwne że to nie wina gaznika. MOżliwe że zapłon trzeba odpowiednio ustawić, sprawdz też czy masz dobrą świecę ... Powodzenia :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 ustaw dobrze gaznik ale na ciepło tzn silnik rozgrzej wpierw aha i dobrze zaplon ustaw tak zeby bylo cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 jesli masz silnik na przerywaczm to zmniejsz przerwę na przerywaczu do 0.4 mm , szczelinomierzem ustawia się, i zapłon ustaw dobrze i powninno chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dono Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 coś z zapłonem masz nie teges. albo świeca, albo kabel WN, albo kondensator do wymiany, do regulacji moment zapłonu i przerwa na platynkach. próbuj :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 były prubowane 2 gaźniki w tym simsonie, regulowane i nic, świece były 2 prubowane 2 nowe... i nic... zapłon regulowany i nic... cewka zmieniana była i też nic... na moje oko będzie cały iskrownik pod magnetem padnięty, bo wszystko było kupywane NOWEE a tylko iskrownik był stary i magneto... co do magneta to ma 2 dziury na klin, a klin jest tylko jeden... dziwne... prosze o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Jak to dwa otwory na klin ? sa kolo siebie czy jak ? Sprawdz jeszcze kondensator jak ktos juz pisal i zaplon ustaw: wyprzedzenie i przerwe :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 jedna dziura na kil w magnecie u góry druga na dole, do jednej wchodzi klin a w drugiej nic... jest dziura... zapłon ustawiany był 100 razy, kondensator wszystko... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi