Skocz do zawartości

zx6r(636) vs r6 z 2005r

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy co mozecie powiedziec na temat tych motocykli? Ktory jest lepszy? Gdzie mozna pczytac o nich?Ktory lepiej sie prowadzi? Jakie sa ich osiagi? Od 0-100? jakie spalanie? moc? Jak oddaja moc?

Czy mozna porownac jedo 2-3 lata starszej cbr 954rr? Mysle,ze HONDZIA wypada lepiej,ale jesli sie myle to poprawcie.

Dzieki za pomoc.

nie mam z byt duzego doswiadczenia i informacji ale teraz gdybym kupował a niedlugo bede kupowal nowy motocykl to bez zastanowienia wziął bym ZX6R (636) podjaże najlepszy motocykl z kalsy 600cm3. Czytałem porównianie klasy 600cm3 i najlepiej wypadł triumph potem kawa potem yamaha a nastepnie suzuki i honda! pozdrawiam a informacji jest pełno w necie na temat tych motocykli a szczególnie informacji technicznych na temat tych motorów. szukanie nie boli www.google.com.pl i wpisz co cie interesuje

Co to w ogóle za pytanie

Jak to co za pytania???? Normalne!!!!!!! Przeciez napisalem o co mi chodzi. Z tych postow co czytalem to zawsze sie kazdego czepiasz kriters, jak nie masz ochoty pomoc to sie nie czepiaj,bo kazdy kto przeczyta to daje od siebie aby skopac mlodego.

Jeżeli wiek w twoim profilu jest prawdziwy to musisz mieć bardzo poważny dylemat - Co sobie kupić za 5-6 lat clap.gif clap.gif clap.gif

A to co to ma byc za post??????????? Co ma wiek do tego??? Myslalem ze dostane pomoc na poziomie a nie jakies brednie o wieku. Gdybys przeczytal moj poprzedni post "klasa 600 a co po niej" to bys wiedzial na czym jezdzilem wczesniej.Chyba nie musze za kazdym razem tego wyminiac zeby uniknac glupich komentarzy

opcja >>>> SZUKAJ nie boli.
.

Pewnie ze nie boli. Ja pytam was i ewentualnie jak macie cos ciekawego o tych moto to mozecie podac link.

JVC ale zrozum zeby Ci dac ciekawe linki to ja tez musze usiaść w google.pl i poszukać zeby potem tobie na forum wkleic. wiec po co mamy robić to we dwóch zrob to sam tym bardziej ze tobie bardziej na tym zalezy bo stoisz przed dosc powazna decyjza co do kupna nowego badz uzywanego moto poszukaj i sie wypowiedz i niech inni skorzystaja z tego co znalazles

ps.01kriters ma troche racji jakie to ma znaczenie czy r6 robi 100km.h w 3,1 a kawa w 3,3 i tak nie bedziesz widzial roznicy to samo jest z moca ale chyba wazniejszy od mocy jest moment obrotowy a ten chyba najlepszy ma zx6r 70,5Nm / 11500 jak dobrze pamietam pzdr

Edytowane przez tra

JVC może i się czepiam, ale przecież dobrze wiesz że przyśpieszenia są porównywalne, na papierze ok 3 sec ( w rzeczywstości troche więcej) , spalanie też. Prowadzenie to już subiektywne odczucia. Jednemu lepiej będzie się jeździło R6 innemu Kawą. Kawa ma więcej mocy z dołu, chyba żadna inna 600 nie ma jej tyle na dole co Kawa, natomiast R6 lubi wysokie obroty, przez co ma bardziej wąski zakres użytecznej mocy i momentu, więc jeżdżąc z mocniejszynmi sprzętami musisz przygotować się na częste wachlowanie biegami...

Edytowane przez 01kriters

OKI. Sorry koledzy. Pomioslo mnie troche. Njbardziej to z tym wiekiem. Co to za post??? Mam nadzieje ze jakos sobie poradze ale zrozumcie mnie. Te kase odkladalem przez dlugi czas i chcialbym ja dobrze zainwestowac. Nie moge sie zecydowac. Jednego dnian chce 954 a drugiego nowsza 600. Wiem ze 954rr ma napewno lepszy moment,ale jest starsza.

POZDRAWIAM. Jakby wpadlo wam cos ciekawego w rece o tych moto po na PW dajcie. Dzieki!!

JVC , generalnie myśle że oba sprzęty są godne uwagi, pamiętaj żebyś nie dokonał zakupu zbyt pochopnie. Ważniejsze od modelu moim zdaniem jest stan motocykla. W testach drogowych lepiej wypada Kawa i może warto wziąć to pod uwagę, szczególnie że jest dużo tańsza.

poszukaj jeszcze w google. jeśli znasz angielski można się dużo dowiedzieć.

Edit:

http://www.motorcycle-usa.com/Article_Page...eID=1933&Page=1

No i powodzenia w poszukiwaniu wymarzonej 600-tki. :icon_mrgreen:

Edytowane przez 01kriters

Koledzy co mozecie powiedziec na temat tych motocykli? Ktory jest lepszy? Gdzie mozna pczytac o nich?Ktory lepiej sie prowadzi? Jakie sa ich osiagi? Od 0-100? jakie spalanie? moc? Jak oddaja moc?

Czy mozna porownac jedo 2-3 lata starszej cbr 954rr? Mysle,ze HONDZIA wypada lepiej,ale jesli sie myle to poprawcie.

Dzieki za pomoc.

Witaj

suche dane możesz znaleźć między innymi na stronie http://www.motorbikes.be/en/compare/5100/4595/ i jeśli znasz niemiecki to znalazłem taki artykuł http://www.bikerszene.de/motorrad-vergleic..._-R6/index.html.

Jeżeli mogę jeszcze doradzić to polecam przed zakupem sprawdzić zrobić jazdę - może warto też popatrzeć po salonach i poszukać nową sztukę z poprzedniego rocznika, któa jest na ogół przeceniana i można jeszcze co nieco wycisnąć od dilera.

I tak najważniejsze będzie jak każdy z nich leży Ci, jaką masz sylwetkę, jaki preferujesz styl jazdy, itp. Tak naprawdę doradzaie jest tu bardzo ciężkie i niewdzięczne.

Ja niestety nie mam kolegów jeżdżących na tych sprzętach, tak więc nie mam kogo polecić do przepytania

Pozdrawiam,

krzysztof

Edytowane przez Muminek