sebazaz Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Też sobie kiedyś planowałem, że zbuduje motocykl z silnikiem malucha i tylnym kołem od syreny. Niestety jak przyszło co do czego to okazało się, że jednak nie będzie to tak tanio i do tego trzeba mieć fure czasu, którego nie mam. Zostały mi tylko szkice i pomysł. Może na emeryturze się uda. Największy problem w projekcie mam z przeniesieniem napędu ze skrzyni maluchowskiej na tylne koło i z wykombinowaniem jak nogą zmieniać biegi. Najprościej pewnie będzie kupić ramę od jakiegoś jednośladowego potwora wraz ze skrzynią. WitamJuż to przerabiałem. :icon_rolleyes: Taka zabawa pochłania wiele czasu i pieniędzy.Na koniec dobije cie perespektywa rejestracji takiego wynalazku :icon_question: :icon_arrow: Jednak swego zaza nie oddałem na złom, bo moze przyda sie na starość :) Pozdrawiam wszystkich zapaleńców. Ps.Zmianę biegów da sie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=128296277 Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=128296277149 000,00 zł to ześ poleciał za wszystkie czasy ;p Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 HOHO!!! Ja takim moto bym sie bal jezdzic :notworthy: Albo ze ocierajac sie o cos strace z 10 000 zl albo ze jak to w Polsce ktos mi go wyniesie :icon_eek: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 w sumie jezeli ktos chce zbudowac motocykl od podstaw to pelen szacunek, tylko tak jak koledzy wyzej pisali wyzej, potrzeba na to kilka razy wiecej gotówki i czasu. ja miałem jeszcze kilka miesiecy temu podobny dylemat. znalazlem na to recepte, otoz sprzedalem jawe ts 350 na ktorej jezdziłem i pozostałem z jednym silnikiem od malucha i rama od ruska. chcialem zbudowac cos co bede mial tylko ja i nikt... bylem blisko rozpoczecia prac nad projektem az tu nagle przypomnialem sobie ze w garazu czeka na mnie poczciwa staruszka shl m 11 z 1962 roku. az mi sie lza w oku zakrecila i wiecie co?? zaczalem robic pracowac nad nia az pewnego dnia wyjechalem, ja, ona i lata tradycji rodzinnych. nie potrzebowalem niczego i zapomnialem o predkosci, przyspieszeniach, nawet nie myslaem o japonii i wtedy wlasnie jak grom z jasnego nieba przyszedl dzien w ktorym usiadlem na mojej wlasnej japonii, i powiem szczerze nie kosztowalo to wiele wysilku moze troche czasu. wiem ze zabrzm,i to moze troche glupio ale wazne jest to ze chcesz miec by jezdzic i wierzysz w to ze bedziesz mial. troche pracy i staran i osiagniesz to czego chcesz. codziennie rano wstawalem do pracy, bylem zmeczony ale myslale i wyobrazalem sobie ze za to wszystko te nie przyjemnosci kiedys usiade przekrece kluczyk, nacisne starter i wyjade swoim motocyklem..... :notworthy: pełen szacunek dla ludzi którzy wierza i staraja sie spełniac swoje marzenia. radze ci zastanow sie co jest bardziej warte, robic motocykl swojego zycia czy poczekac chwile (bo zycie szybko mija) i kupic motocykl swoich marzen. pozdro :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 149 000,00 zł to ześ poleciał za wszystkie czasy ;p silnik hanysia pozatym nic.... moze temu co budował sie podoba...dziwadło pod nazwą harleya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 wszystko super fajnie ale jeżeli nie potrafisz uzbierać jednej większej sumy, to wydaje mi się że kredyt będzie tu najlepszym moto, bo będziesz mógł szybko posiąść motocykl, a te sumki co byś miał wydawać na części to pójdą akurat na kolejne ratty kredytu (to tak w dużym uproszczeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maverik Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Witam! Jako, że dane jest mi pisać po raz pierwszy chciałem się serdecznie przywitać. Powiem tak: fascynuja mnie motocykle od dawien dawna, lecz nigdy nie miałem odwagi zeby w tym kierunku cokolwiek zrobić. A chciałem zacząć tak. Nie stać mnie na kupno całego motocykle, dlatego wpadłem na pomysł, aby zbudować go samemu. Nie myśle tutaj o zupełnym customie, lecz o stopniowym znajdywaniu i kupnie czesci. Dlaczego tak? Już wyjasniam. Chodzi o to, że nie bede w stanie uzbierać całej sumy na motocykl, jestem zbytnio rozrzutny. Natomiast w miarę mozliwości miałbym cel, jakim byłaby kazda następna cześć i nie musiałbym sie wyśliać, żeby zbytnio uważać na wydatki. Jeszcze jednym plusem jest to, że mój tata jest mechanikiem samochodowym i zawsze moge liczyć na jego rade. Rozumiem, że możecie mnie wyśmiać, lecz ja patrze na to inaczej. Doradźcie, pomóżcie, wysmiejcie. Za wszystko bede wdzięczny.No i jezeli uznacie, że dam rade to który motor wybrać na początek? Pozdrawiam serdecznie! budowa mojego motocykla kosztowala ok. 23 tys., probowalem sprzedac za 12 z marnym skutkiem, wniosek 1, nie sprzedawac, 2i dobrze ze zbudowalem go na przyszlosc na nasza pokazowke :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metallord Opublikowano 30 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Hej! No bardezo dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Teraz przezukuje internet w poszukiwaniu takich projektów, aby jeszcze dokłądnie wszytsko doczytać. Będe wdzięczny jezelli podsuniecie mi jakieś linki.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 budowa mojego motocykla kosztowala ok. 23 tys., probowalem sprzedac za 12 z marnym skutkiem, wniosek 1, nie sprzedawac, 2i dobrze ze zbudowalem go na przyszlosc na nasza pokazowke :]No ale ten Twój FZX jest naprawde odjechany , do dziś mam jego fotki na kompie które dorwałem na allegro , pozdrawiam Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi