krzyniu Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 jestem nowym użytkownikiem wiec WITAM!!! jestem zainteresowany kupnem ns1 (najlepiej montesy) i chciałbym wiedzie na jakie detale zwracac uwage przy kupnie motorka i po czym poznac że to właśnie montesa. aha i odrazu może ktoś wie czy w szczecinie jest jakiś sklep z częściami do hondy(tak na przyszłośc) pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 mowi sie wlasnie ze nski dziela sie na te z montessy i tez nie. u mnie na tabliczce znamionowej jest duuuzymi literami wybite ze produkowane w zakladzie montessa... sa tacy, ktorzy mowia ze to tlumiki roznia i tak dalej i tak dalej. mysle jednak ze tabliczka winna wystarczyc poza tym uwazaj na ns1- z czesciami jest baaardzo trudno. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyniu Opublikowano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 A coś w silniku( np. numer, znaczek czy coś takiego wybity na samej obudowie silnika ). a jak Twoja ns1 psuje się czy raczej jesteś zadowolony a jeżeli to słyszalem że od mtx dużo pasuje. dzięki :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 mowi sie wlasnie ze nski dziela sie na te z montessy i tez nie. u mnie na tabliczce znamionowej jest duuuzymi literami wybite ze produkowane w zakladzie montessa... sa tacy, ktorzy mowia ze to tlumiki roznia i tak dalej i tak dalej. mysle jednak ze tabliczka winna wystarczyc poza tym uwazaj na ns1- z czesciami jest baaardzo trudno. pzdr:) W ogóle do Hondy ciężko nawet będąc w Warszawie :? Ja szukałem pełnego zestawu pierscieni i tłoka plus reszta dupereli i albo nic nie było albo było za duże a w Honda Plaza chcieli sprowadzać za kwote chyba 400zł Co prawda była XR 125 rocznik 81 no ale bez kitu przecież ten motor jest produkowany do dzisiaj O_o a części od XL też pasują bo są praktycznie te same silniki, na szczęście dowiedziałem się o sklepie motoroma ( ale uwaga na czas realizacji :biggrin: ) i załatwili tańszy zamiennik równie dobry ( ale komprecha była :biggrin: ). Nie wiem jak z innymi hondami bo sam miałem ruski motor a teraz Yamahe której stałem się entuzjastą - uroki bycia noobem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 ja powiem tak o ns1; klocki hamulcowe; honda rebel 125tlok; MBX 80, sworzen rozszlifowany na 13mm(mbx, mtx i inne maja po 12mm)uszczelki; honda mtx r2... i wiele wiele innych dupereli za przeproszeniem da sie dopasowac... trzeba tylko chetnie i dokladnie szukac...:buttrock: pzdr:) ps. jakie macie oznaczenia na silniku? chodzi mi o pierwsze oznaczenia serii silnika; DC02E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 WErsja montessa jak sie nie myle jest jakos inczaej malowana.Niebiesk iz czarnym czy jakos tak.wiem ze inaczej niz te zwykle.Magneto z tego co wiem to i tak tlok od mtx jest dluzszy.przy tej przerobce trzeba popatrzec czy kanaly otwiera wszystkie.bo ns ma polozne troche pod innym kontem.Ewentualnie mzodyfikowac tlok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 ja mam ns-1 montesse i z tego co wiem to z czesciami nie jest az tak zle. sprawdzaj zawsze rame przy kierownicy czy nie jest gdzies pęknieta lub skrzywiona. ogolnie polecam motorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 no pawelo gratuluje moto naprawde super. szerokiej drogi i gumowyc drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 ja mam ns-1 montesse i z tego co wiem to z czesciami nie jest az tak zle. sprawdzaj zawsze rame przy kierownicy czy nie jest gdzies pęknieta lub skrzywiona. ogolnie polecam motorek zalapales w ogole o co chodzi w tym temacie? ps. JAKIE MACIE NUMERY SILNIKA??? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 zalapales w ogole o co chodzi w tym temacie?ps. JAKIE MACIE NUMERY SILNIKA??? :buttrock: tak zalapalem i napisalem mu na jakie detale ma zwracac uwage :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyniu Opublikowano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 a jest jakaś różnica w mocy? słyszałem też ze tłumiki sie troche różniły. A dużo robisz przy ns-ce czy jak narazie działa bez problemów?? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 nic nie robie, chodzi jak marzenie. polecam motorek naprawde. no i jeszcze wyglad jest bardzo ciekawy, szzczegolnie niezly efekt daje ten duzy bak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi